Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 14 december 2008

Mera kärlek

Av Lina Lilja - 14 december 2008 00:01

Det var inte längesedan jag skrev förra inlägget, men trots det så var det igår. Ny dag, men samma tankar. Mer kärlek.


Jag tittade på ett par avsnitt av "Bonde söker fru" idag. (Tv4+ hade Bonde-kärlek maraton...) Jag har inte följt säsongen, men visst är det svårt att missa Bonde-Peters medverkan. Och jag ska inte ljuga och säga att jag inte bryr mig heller, för det gör jag. Att bögar kan visa sina känslor på ett sådant normalt sätt är trots allt ganska ovanligt. För även om det är betydligt mer accepterat idag än för 10 år sedan, vilket är jätteframsteg, så är situationen långt ifrån bra.


Den frasen som jag tänkte mest på, och som har satt sig i skallen på mig, är Peters ord när han och Wille ligger och myser på höskullen. Wille är ju en väldigt öppen person, som inte är rädd att visa sina känslor. Då säger Peter (inte till Wille, utan till kameran. Ni fattar) att han inte är en sådan som skulle kunna tänka sig gå ut på stan och hålla om en kille.


Jag funderade på det. Lääänge. Och jag funderar än. Visst kan det absolut vara så att han inte är den dära kramgoa, känslosamma typen, sådana finns det både homosexuella och hetro. Sådana som inte vill visa sina känslor. Men det var inte den uppfattningen jag fick, utan så som jag uppfattade situationen så tyckte Peter att det mer var obehagligt. Som att han inte trivdes och var stolt, fast inte så, men att det ändå var lite obehagligt att visa att han verkligen gillar en kille. Nu lär det väl visserligen inte spela någon roll, för nu vet ju hela världen om att han är bög, men ändå.


Är det verkligen så att två av samma kön inte kan trygga gå runt på stan och visa sin kärlek till varandra? Svar ja, jag tror det är så. Men läser och hör mycket om alla överfall som sker för att två samkönade öppet har visat sin kärlek ute. Är det så fel det då? Det tycker absolut inte jag!

Det som är fel är när någon gifter sig för pengar, inte av kärlek. När man är tillsammans med någon man inte älskar. SÅNT är fel.


Och då kommer vi in på frågan om könsneutrala äktenskap. Jag är för det. Sålänge man gifter sig för kärlekens skull så ska vem som helst få gifta sig med vem man vill. Däremot ska man förbjuda giftermål för sådana som gifter sig för pengars skull eller liknande.


Kärleken är ett gift som först tar död på ditt förstånd, sedan på dina vänner. Men det gör inget, man älskar kärleken ändå.


Förresten så tycker jag att Peter ska välja Wille. Peter (asså sökande-Peter, inte bonde Peter) verkar så tråkig och opersonlig. Wille är mycket roligare och en mycket mera öppen person. Visserligen så har jag inte träffat någon av killarna irl, och jag har ingen aning om vad som händer bakom kamerorna. Men Wille verkar ändå roligare tycker jag.


Jag har skrivit en massa saker nu, så nu vill jag att ni börjar kommentera det jag skriver. Eller jag kanske är tråkig som bloggare? Är det något annat ni vill att jag ska blogga om istället?


Nu ska jag gå och lägga mig.

Puss o Kram

Lina


PS. Viktig notering! Jag nämner vissa människor i min blogg, även om inte alla med namn så ändå. Jag vill inte att någon tar illa upp, det sista jag vill ha är ovänner. Jag vill bara vara ärlig och säga vad jag tycker. Tycker Du att jag skrivit något elakt om Dig, kontakta mig personligen så ordnar vi upp det. Och kom ihåg att Jag älskar dig, oavsett vad! DS.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<<
December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards