Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 4 januari 2009

Viktigt att prata och berömma med träningsvärk i ny istid

Av Lina Lilja - 4 januari 2009 20:04

Sorry för konstig rubrik, men det var så mycket jag ville skriva om och jag visste inte hur jag skulle kunna sammanfatta allt i en bra rubrik, så jag skrev ihop något bara av det jag tänkte skriva om..


Först, "Viktigt att prata".

Tänkte skriva om det här ämnet redan igår, men jag glömde bort det, och nu kände jag att jag tappade lite av det jag tänkte skriva på vägen men jag ska försöka få ut mitt budskap så gott jag kan..


Jag har de senaste dagarna insett vikten av att prata. Att bara vara tyst löser ingenting, så även om du inte har något att prata om, säg något! I en tystnad tänker man så mycket, och om då hälften inte stämmer så förstör det ganska mycket, både ens dag och liv, och relationer till andra. Nej, tala till varandra, kommunicera, fråga hur det är, eller kommentera vädret. Vad som helst! Bara du inte sitter där och bara är tyst!


Nr.2 "Viktigt att berömma"

Idag har jag försökt lära en av våra strängaste tränare på klubben vikten av att berömma, och tja, han kanske börjar lära sig något trots allt! Jaa, faktiskt. Nej, men att höra beröm är viktigt, väldigt viktigt. Har man en skitdag då ingenting funkar (nu tar jag en hoppträning som ex. efter som det var det det handlade om idag, men det är samma överallt), då när träningen är klar, då sätter man sig ner och analyserar den. Antingen med tränaren, med en kompis eller själv. Man kan också ha papper och penna som hjälp.


Så skriver man ner allt som man gjorde bra. Även om det bara är skitdetaljer så som "Jag hade fin sits" eller "Han gjorde ett galoppombyte perfekt" så är det viktigt att man tar med det. Sedan tar man fram det som gick dåligt, frågar sig, Vad gick dåligt? Varför gick det dåligt? Vad ska jag ändra på tills nästa gång? Hur ska jag lösa problemet? Vad har jag lärt mig?


Sedan tar man med sig lärdommarna tillsammans med de positiva händelserna till nästa dag/ridtur och lämnar allt det negativa till den dagen. Man kan inte vara på topp jämt, det viktiga är att man löser situationen på bästa sätt och tar med sig lärdommarna.


Nr. 3. "Träningsvärk"

Japp, jag har också varit med på hoppträning nu två dagar i rad, och fatta vilken jävla träningsvärk jag har! Jag kan helt seriöst knappt gå! Men det gör ingenting, för polla har varit så JÄVLA duktig så det är inte klokt, så jävla sjukt! Tänk att det är när man ska göra sig av med hästen som det går allra bäst. Jag är verkligen jättenöjd över helgen och jättestolt över pollan!


Nr.4 "Ny istid"

Fatta vad kallt det är! Man fryser till is! Ca. -17 grader har det varit idag, man fryser ju ihjäl, så här kallt har det inte varit på åratal! Det positiva är ju iaf att alla äckliga kryp fryser ihjäl.



Nu ska jag gå ner och titta på Bones med morsan. Men vi hörs snart igen, har en till sak att skriva om. Får se om jag hinner skriva före eller efter Bones.


Ha det bra!


Kram

Lina

 
 
Ingen bild

"Mormor"

5 januari 2009 19:37

Jag måste bara få säga :Trots att du är så ung så har du väldigt vettiga tankar och åsikter....sånt brukar komma med åren...men vad jag har förstått så är du en smart tjej.
Ha dé !

 
Lina

Lina

6 januari 2009 09:52

Hehe, tack, eller vad säger man? Jo, men jag kanske är rätt smart ;) Hehe.

Kram
Lina

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards