Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Sex del 2

Av Lina Lilja - 16 januari 2009 23:37

I detta sexinlägg så ska vi ägna oss åt hemsk sex. Jag har letat som en idiot över hela nätet för att hitta något intressant specifikt fall, men för alla inblandades skull vill jag inte dra upp något speciellt..


Däremot kopierade jag lite fakta om just våldtäkter.


På kvinnofridslinjens hemsida står det såhär om våldtäkter:

Bilden av våldtäkt i media är ofta att den sker i en mörk park och att våldtäktsmannen är en främling. Men de flesta våldtäkter sker inomhus av en person som kvinnan känner. Våldtäkt är en dold form av våld i nära relationer och kan vara särskilt svårt att tala om. Många kvinnor känner skuld och skam.

Ibland kan det vara svårt för kvinnan att definiera det hon varit med om när våldtäkten inte stämmer med mediebilden. Kanske blev hon våldtagen av sin man, vän eller någon hon är kär i.

Sex ska vara ömsesidigt och frivilligt. Ett nej är inte förhandlingsbart. Det är inte okej med hot eller tvång eller att utnyttja någon som sover eller är berusad. Det är dessutom kriminellt.


Det är också så att i de flesta våldtäktsfall så är offret en kvinna. Hemskt men sant.


Har ni förresten läst boken Kort Kjol? Det är en ungdomsroman som vi läste med skolan i höstas. Hemsk bok, och väldigt detaljerad. Inget för känsliga människor! Däremot är den väldigt väldigt bra! Den får en en tankeställare.


Men hemsk sex behöver inte vara en våldtäkt. Att någon tafsar på en och liknande är tillräckligt hemskt bara det. Visste ni förresten att bara var tredje sexbrott anmäls?


Hittade en blogg om ämnet "Kvinnor". En otroligt bra och välskriven blogg. I ett inlägg från maj 2008 med titeln:

"Att tafsa är att våldta. Om bara för en sekund."

så står det bl. a. såhär:


Hur kunde jag låta honom äga mig? Han ägde mig den minuten mellan busshållplatserna. Han ägde min kropp, han ägde min röst, han ägde min rädsla. Han ägde allt som var mitt.


Det är en jättebra och välskriven text, läs gärna hela här:

http://tackforingenting.blogspot.com/2008/05/att-tafsa-r-att-vldta-om-bara-fr-en.html


Just ämnet våldtäkter och sexuella trakasserier är något som ligger nära mitt hjärta. Kanske för att jag själv har varit så nära alla händelser för inte alls länge sedan. Kanske för att jag själv har den där killen som gör så att hela kroppen fryser till is bara han tittar på mig. Kanske för att vi två tillsammans är de enda som vet vad som egentligen hänt. Kanske för att jag har upplevt rädslan själv, och för att han har tagit en del av min själ.


Vi kommer definitivt återkomma till ämnet så småningom, men just nu känner jag att jag måste lämna ämnet och andas lite.


Återkommer snart med ett inlägg om kvällens Let's Dance!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
 
Erika

Erika

17 januari 2009 00:18

Hejsan!

Ursh så hemskt ämne du tar upp.
Ursh den där rädslan, skräcken, smutsen och skammen. Huvva T_T
Jag blir bara gråtfärdig av att tänka på det.
Kanske för jag har råkat ut för det hemska själv.
Jag är ändå glad att du tog up just detta ämne. Även om många tar upp det så är det inte många som anmäler.
Jag försökte få min vän att anmäla, men jag ska inget säga, Råkat illa ut 3 gånger och inget av dem är anmält inte de andra händelserna heller. Så jag ska inget igenterligen säga om det. Men jag ångrar djupt nu flera år senare att jag inte anmälde. De fick ju som de ville, de kom undan.
Hurvas, nu ryser jag hemskt mycket ska ta och krypa ner i sängen med min så kallade man och bara glömma för stunden. Jag har tur som har funnit mig en så snäll och trevlig man. Han är min hjälte, hade inte klarat mig ur hemskheterna som hemsökte mig utan honom. utan min man så skulle jag inte orka med vardagen.

Lycka till med din blogg och jag ser fram emot att läsa mer av dina bloggar^^

http://erika-neko.bloggagratis.se

 
Lina Lilja

Lina Lilja

17 januari 2009 10:03

Usch vad hemskt. Skönt att du hittat någon att dela din smärta med.

Ta hand om dig!

Kramar

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards