Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

We're all the same

Av Lina Lilja - 19 januari 2009 19:42

Tittade som sagt på Bones och Privat Practise igår och vissa delar, framför allt i Bones, fick mig att tänka lite. De är lite inne på samma spår som den mannen som imorgon blir amerikas president. Ett ämne som är väldigt stort just nu.


Ämnet är tillhörighet, jämställdhet och förmåner. Vem vi är och vem vi är. Om man borde få samma villkor oavsett den man är.


Igårdagens Bones sa en person:

På utsidan är vi olika. Vi är svarta, vi är vita. Vi är gay och vi är straight. Vi är kvinnor och män. Men på insidan är vi alla densamma.


Texten lät visserligen betydligt finare på engelska och i sammanhanget, men det är ett väldigt fint budskap.


Samma sak var vår blivande president inne på i sitt vinnartal.

It doesn't matter if you're black or white, if you're straight or gay, if you're male or female, if you're chinese, african or american. It is one world!


Tänk om alla kunde leva på samma grund. Tänk om alla kunde tänka så! Men nej, så är det inte. Även om världen är mycket mer open-minded nu än förut så är det långt ifrån bra.


Min dröm är att alla ska få leva på samma villkor, och att samkönade ska få gifta sig i kyrkan. Enligt omröstningen jag har på bloggen så vill majoriteten att samkönade ska få gifta sig i kyrkan, och det glädjer mig.


Snart kommer ett Sex nr. 3 men först måste jag göra min svenskaläxa...


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se