Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Medmänsklighet

Av Lina Lilja - 28 januari 2009 19:16

Vad hände med medmänskligheten? Vad hände med "behandla andra som du själv vill bli behandlad"? Hallå?


Idag när jag och ett par klasskompisar stod och väntade på bussen så började dessa två plötsligt fnissa lite. Jag stod och tittade i mobilen så jag tittade chockat upp och undrade vad fasiken som var så kul?


Det som de stod och skrattade åt var en gubbe omkring 70-80 år, svårbestämd ålder, ca. 30 m bort som ramlat. Jag tittade på honom med medlidande och när jag märkte att han inte kom upp, och ingen av dem som gick förbi eller stod i närheten skulle hjälpa honom upp, gick jag naturligtvis bort och hjälpte honom upp.


Okej, det var alltså så att vi var tre vid busshållplatsen, flera personer passerade gubben, och vid busshållplatsen på andra sidan vägen (som var bara ca. 10 m från gubben) stod en kvinna och bara tittade. Hallå? Hjälper man inte en sådan person?


Vi lever alla på samma jord, var rädd om varandra! Om jag är i den åldern och ramlar vill jag att någon ska komma och hjälpa mig upp så jag slipper sitta där tills jag ramlar ihop och dör. Nä, stackars farbror.


Så medmänniskor:

Behöver någon hjälp, hjälp till. En dag kan det vara ni som behöver hjälp! Tjänster och gentjänster you know ;)


Hörs snart igen!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nitha

29 januari 2009 12:00

Hej fina Lina tänk om alla vore som du ...man blir beklämd när man hör sånt här...samtidigt ringer min dotter och talar om att i mit barnbarns skola som ska vara en bra friskola har 11-åriga pojar mobbat och slagit en kompis till L var får dom sånt ifrån finns det inga föräldrar som fostrar längre? Samt att detta med mobbing aldrig tycks ta slut år efter år efter år ..inte undra på att världen är som den är . Är glad att det finns sådan fina ungdomaar som du som kan känna empati.
Kram//

 
Lina Lilja

Lina Lilja

29 januari 2009 20:09

Jo, det är hemskt att se hur världen utvecklar sig...

KramKram

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se