Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 8 februari 2009

Dagen

Av Lina Lilja - 8 februari 2009 19:56

Okej, vi börjar med dagen, sedan kommer fler inlägg om gårdagen, melodifestivalen samt en hyllning till några hjältar..


Det var alltså tävling idag. 06.00 var väckarklockan ställd på. Kom till stallet omkring tio i åtta där det var fullt liv, det var många som skulle tävla! Mötte även en kompis som skulle följa med mig som hästskötare idag som hjälpte till att fixa hästen medan jag hjälpte en kompis att lasta hennes lite svårlastade häst..


Kommer iväg till tävlingen och det tar ett par timmar innan jag får starta. I LD:n var jag felfri, det var en Clear Round, så jag fick rosett! Det snöade som satan och var kallt så redan då började jag gnälla om att jag ville hem och ta ett varmt bad, om jag bara vetat hur många timmar det skulle ta....


Inför andra klassen hade det i alla fall slutat snöa, men kallt var det! Kom i alla fall runt banan med ett stopp, som jag fullt och helt får ta på mig. Matte rider ju som en kråka ju!


Hjälpte en kompis på framhoppningen medan min "hästskötare" och mamma tar hand om hästen. Efter det går jag ner till bilen och läääängtar hem så in i norden!!


Lastar hästen och åker. Hinner åka ca. 5 min, (det är en bit man får åka runt innan man kommer ut på motorvägen som går förbi stallet, men vi var precis utanför stallet vi tävlat i när händelsen skedde...) innan vi ser fyra lösa hästar springa rakt emot oss på motorvägen.


Jag: Mamma, kör över!!

Mamma: Va?!?

Jag: Kör över!

Mamma: Va nej!?

Jag: Men tvärsa vägen så du stoppar bilen och hästarna!


Mamma fattar då och svänger så hon står över hela vägbanan precis som hästarna kommer fram till oss. Jag och min "hästskötare" kastar oss ur bilen och jag får tag i en av hästarna och då vänder även de andra. Min "hästskötare" och mamma får även tag i varsin häst och en följer snällt med lös innan vi möter några från stallet. De tar två av hästarna så mamma kan gå och kolla till min häst som alltså står i transporten mitt i vägen! (Som tur är fattar de andra bilarna att det är bäst att stå still tills vi fått hästarna av vägen..) Som jag sa innan så måste man egentligen köra runt och under motorvägen för att komma till stallet, för på sidan om motorvägen är det bara dike. Men det skulle bli en betydligt längre och farligare väg än om vi gick över diket. Så vi har varsin häst i grimman (stirriga och nervösa var de också!!) och pulsar i midjedjup snö (jag skojar inte!!). Dock så kommer några till som kan ta över hästarna så att vi kan fortstätta åka. Hästarna verkar ha klarat sig förhållandevis bra. En snubblade över mitträcket två gånger och blödde kraftigt från ena bak, men det var inte så djupt sår. Skönt!


Sätter oss i bilen, smått skakade, och hinner åka ca. 2 min innan det är totalstopp. Tre bilar har krockat, kul! Var jätterädd att en hästtransport skulle vara inblandad eftersom det var alldeles nära tävlingsplatsen, men det var det inte som tur var. Vi stod där ca. 40 min innan vi kom därifrån. Äntligen hemmåt!!


Väl på stallplan kör vi fast i den djupa snön (traktornyckeln var borta så det var inte plogat...). Jag och min "hästskötare" lastar ur min ponny, Happy, som inte varit ett dugg orolig under hela denna resa!! Snacka om snäll häst! <3


När jag kommer tillbaka har en annan kompis redan hittat dit så vi får loss bilen, men släpet är kvar. Efter mycket om och men, och skottande!!!, får vi efter ca. 1 timme (minst, kanske mer) loss transporten, tack så jättemycket Marta! Du räddade oss <3


Kunde då göra klart och åka hem, ta ett bad och äta lite mat, äntligen! Snacka om händelserik dag!Ambulans påväg till olycksplatsen


Lång kö hann det bli


Trots allt oväsende utanför var Happy lugn och transporten rörde sig inte en millimeter under hela tiden! Älskling <3 

 Tillslut fick vi komma förbi, här är en bild på olycksplatsen


 Poliser var det gott om.....


 En av de krockade bilarna


 En annan av de krockade bilarna


Har fler bilder men de fick inte plats i inlägget så de kommer i nästa. Mer om olyckan går att läsa här:

http://gd.se/nyheter/gavle/1.509517


Återkommer snart!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se