Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 9 februari 2009

Melodifestivalen

Av Lina Lilja - 9 februari 2009 11:11

Efter igår är jag jädrit glad att vi är lediga idag. Tänkte passa på med ett melodifestivalen-inlägg som jag ännu inte hunnit med...

Först skriver jag om artisterna och låtarna en efter en, sedan om resultatet och hur jag tyckte om det och tillslut om programledaren och programmet i övrigt.


Bidrag nr. 1 Nina Söderquist - TickTock

Gillade inte låten till 100% första gången jag hörde den, det var liksom inte min låt riktigt, det klickade inte. Men efter att ha hört den ett par gånger till på snabbgenomgången så gillade jag den mer och mer. Den var ju faktiskt riktigt bra! Hennes kläder var väl ingen höjdare men hon bjöd på en hejdundrande show.

Jag ger Nina och Tick Tock 7 Liljor av 10 möjliga.


Bidrag nr. 2 Jonathan Fagerlund - Welcome to my life

Jag vet inte om det var låten eller den alltid otroligt heta Jonathan som gjorde det så roligt att titta på showen. Nog måste jag erkänna att det var mer ögongodis än örongodis, men jag gillade verkligen hans låt också och gillar den mer och mer för varje sekund jag hör av den. Dock tycker jag att själva "showen" var lite tonårstöntig. Vem i hela friden är hans scenograf? Jonathan omringad av en hög blonda (kåta och kära) tonårstjejer som definitivt inte är de som spelar i bakgrunden. Men nog kan jag lyssna på låten igen, och igen, och igen.... Ni har väl inte missat att Jonathan är en trevlig bloggare också? Här kan ni läsa hans blogg:

http://www.hanky.se/jonathan

(Och vad jag kan förstå så är han både singel och hetro. Let's go girls innan han ändrar sig!!)

Jag ger Jonathan och Welcome to my life 8 Liljor


Bidrag 3 Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus

Jag hade stora förväntningar på Shirley då hon är en av mina absoluta favoriter av alla melodifestivaldeltagare någonsin. Men jag blev besviken. Jag älskade hennes låt! Den var det absolut inget fel på och jag tror absolut att hon skulle gått vidare om det bara inte var så att hon var sjuk. Det hördes tydligt när hennes röst sprack och det lät inte vackert. Jag tyckte att det var väldigt tråkigt och jag tycker jättesynd om Shirley för hon är en underbar artist med en underbar röst och underbara låtar. Men tyvärr Shirley. Och när vinden fick klänningen att öppna sig och visa ditt ben, det var inte heller snyggt. Men håret älskade jag!

Shirley och Med hjärtat fyllt av ljus får av mig 3 Liljor (Låten var riktigt bra, egentligen!)


Bidrag 4 Scotts - Jag tror på oss

Okej så här är det, jag älskar Barbados (eller ja de finns ju inte längre, men deras gamla låtar spelas om och om igen här hemma) och Scotts är det nya Barbados, så är det bara. Denhär låten kanske inte är och slåss bland Barbados, men herregud, de har ju bara börjat karriären! Nej, Scotts är en grupp jag måste ha öron och ögon på. Och appropå ögon, hur snygg är Henrik på en skala? Han är och slåss med Jonathan i alla fall, lätt! Tyvärr lär han väl vara gay också, precis som den hetaste av de heta, Magnus Carlsson. Nu känns det som jag tappade ämnet lite....

Scotts med Jag tror på oss får 6 Liljor


Bidrag 5 Emilia - You're my world

När jag hörde att Emilia skulle vara med i melodifestivalen kunde jag inte hålla jublet inne. När hon var het med sin låt Big Big World så älskade jag och syrran henne och vi var även och tittade på en livespelning med henne. Hennes skiva fick nyligen nytt liv här hemma sedan Rix FM inte sänds här längre. Jag har verkligen saknat henne dessa 10 år! Men jag måste säga att jag blev besviken. Låten var inte dålig, absolut inte, men den var inte skitbra heller. Jag hade kanske lite stora krav på henne. Den var okej, men inte mer än så. Sedan var inte hennes kläder skitsnygga heller, även om det inte gör sådär jättemycket eftersom Emilia alltid är så snygg med sina ögon, hår och sitt underbara leende som till och med solen smälter av.

Emilia och You're my world får 5 Liljor


Bidrag nr. 6 Alcazar - Stay the night

När jag skriver nu så lyssnar jag på varje låt, en efter en, för att fräscha upp minnet lite. Men nu när jag kom till Alcazar gick inte det. När jag klickar på länken på Youtube så kommer denna text upp:

Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från SVT

Jag lyssnade på låten för en halvtimme sedan men nu går inte det längre alltså. Men att lyssna på Emilia går!? Sjukt...

Aja, skitsamma. Jag behöver egentligen inte lyssna på låten för jag vet ändå vad jag ska skriva, även om jag gärna hör den igen!

Nu äntligen blev det kvalité, på riktigt! Alla i soffan jublade under låten. Den var skitbra och alla tre var jävligt snygga! Koreografin var skitbra och så var även låten och kläderna. Litet minus dock var Linas skor som jag inte gillade så mycket. Men bättre än såhär kan det absolut inte bli!!

Alcazar och Stay the night får 10 Liljor av 10 möjliga


Bidrag nr. 7 Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Den här låten tänker jag inte ens försöka att söka på. Jag hade ångest över att behöva höra den redan innan melodifestivalen drog igång, och den var till och med värre än vad jag förreställt mig. Usch och fy. Och turkosa stövlar dessutom! Att hon gick vidare, och dessutom blev utsedd till kvällens låt av den internationella juryn är för mig ett mysterium. Blä säger jag bara!!

Caroline af Ugglas och Snälla Snälla får 1 Liljor av mig, endast för att hon har så otroligt snygga lår.


Bidrag nr. 8 Marie Serneholt - Disconnect me

Så fort Marie klev in på scenen så såg jag att det skulle bli bra. Och jag älskade det från första till sista sekund, hon var grym!! Och sicken klänning sen. Jag älskade den! Jag ska tvinga mamma att köpa den eftersom Marie inte kommer att behöva den längre, tyvärr. Jag älskade hennes låt, jag älskade hennes utstrålning, hennes koreografi och hennes kläder. Hon var i samma klass som Alcazar, lätt!!

Marie och Disconnect me får 10 Liljor


Så, resultatet då. Två saker chockerade mig hårt!

1. Marie gick inte vidare till omgång två!

2. Det gjorde däremot Caroline!

Sjukt....


Efter ytterligare en röstning så åker även Nina ut, vilket jag tycker är ännu konstigare då hon är betydligt bättre än Caroline. SVT har nu dragit igång sitt konstiga röstningssystem, men jag tyckte att det blev okej i alla fall.

Scotts och Caroline går till andra chansen och Alcazar och Emilia går direkt till final.


Nu kommer juryns val också, och jag hoppas på att dessa har förnuft nog att välja Marie, men inte då. Caroline af Ugglas!??!!?!? Ursäkta, hörde jag fel?? Men nää då. Fast det är klart, konstiga låtar brukar ju kunna vinna Eurovision...


Det jag inte förstår nu är hur sjuttsingen Caroline kunde bli vald, hon har ju redan gått vidare! Tänk om folket röstar vidare henne i Andra chansen och juryn sen dessutom väljer henne, ska hon ha två finalplatser då?


SVT har krånglat till det hela, men till deras fördel då vi måste rösta fler gånger och då tjänar de mer pengar.


Petra då. Jag tycker hon är bra, men hon är lite grön. Jag tror att om vi ger henne några program så tror jag att det blir riktigt bra. Några härliga klänningar hade hon också, och några mindre härliga... Lite dryg, men det ger sig nog tillslut.


Kvällens klänning hade ändå Marie Serneholt. De andra deltagarna får det tufft om de ska slå henne, inklusive hennes pojkvän Måns som är en av deltagarna på lördag. Då återkommer jag med mer melodifestivalen snack!


Ha det bra!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
ZeeJay

ZeeJay

9 februari 2009 15:36

TACK!!! Just nu blir jag gränslöst förälskad i alla som förstår att Caroline af Ugglas var helt värdelös.. ;-)

http://zeejay.webbkontakt.net

 
Lina Lilja

Lina Lilja

9 februari 2009 19:42

Samma här faktiskt!!
Hon är inge bra alls...
Kram!

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se