Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under februari 2009

Av Lina Lilja - 2 februari 2009 21:01

Eftersom att jag har massa sexinlägg i bloggen så tänkte jag att jag kanske skulle börja med att ha kärleksinlägg också. Sex och Kärlek hör ju ändå ihop, eller? Vad tycker ni, låter det som en bra idé? I första kärleksinlägget försöker vi svara på frågan Vad är kärlek? Hoppas ni gillar det:


Vad är kärlek?

Eftersom jag har massa sexinlägg tänkte jag att jag skulle ha kärleksinlägg också. Tyvärr är inte kärlek och sex alltid ihopkopplade med varandra, men det borde de vara. I första kärleksinlägget (för jag tror väl att det är första?) så försöker vi få svar på frågan Vad är kärlek?. Hoppas ni gillar det :)

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär.

Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.


Kärlek eller förälskelse?

Det kan vara svårt att veta om du verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?

Många tycker att kärlek är först när man känner varandra väl och accepterar varandras bra och dåliga sidor medan andra tror på kärlek vid första ögonkastet. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.


Kärlek enligt SAOL

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "en stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".


Kroppslig och social kärlek

Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi blir kära. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann kärlek. Vi leker mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas kärleksbeteenden.

Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel. Drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan inte säga exakt vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, personkemi, känslor och bakgrund.


Första kärleken

Första kärleken kommer när som helst i livet. En del blir kära på dagis och en del först i vuxen ålder, men tonårstiden är ofta en tid då kärleken blomstrar ordentligt. Man får en chans att testa sina känslor på en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka på att "hon såg på mig". Ibland får man chans att bli ihop med den man är kär i. Det kan vara en fantastisk upplevelse. När man blir ihop med sin prins eller prinsessa övergår sagan till verklighet och en helt ny tid i livet börjar.


Kär i en idol

Många blir kära i en filmstjärna eller popstjärna i de tidiga tonåren. På så sätt kan de utforska kärlekskänslorna utan att behöva ta i tu med dem på riktigt utan att vara rädd för att bli avvisad. Kärleken till en idol kan vara lika allvarlig som kärleken till en kamrat och precis lika jobbig som en obesvarad kärlek till någon i ens närhet. Med tiden brukar förälskelsen gå över och den förälskade blir istället intresserad av personer som finns i närheten.


När man inte blir kär

En del prioriterar bort kärleken, kanske av rädsla eller religiösa skäl. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. En del personer klarar av att leva utan kärlek men för många kan det leda till nedstämdhet eller depression. Att våga bejaka sina känslor och göra någonting åt dem kan vara svårt. Om du känner att du mår dåligt på grund av detta kan beteendeterapi hjälpa. I terapin lär du dig att se ditt beteendemönster och kanske förändra delar av det.


När familjen bestämmer över kärleken

I en del kulturer väljer föräldrarna vem barnen ska gifta sig med. Det kan då bli problem om barnet blir kär i någon annan. Oftast blir det mest problematiskt för döttrarna eftersom de förväntas vara oskulder då de gifter sig. Det kan vara mycket jobbigt för barnen och föräldrarna i familjer där man har olika åsikter om relationer.

Om du är berörd av det här och vill prata med någon kan du kontakta Terrafem. Klicka på länken till höger för mer information. Du får vara anonym när du ringer dit och det syns inte på räkningen att du har ringt dit. Du kan även prata med din ungdomsmottagning om du har problem.


Fråga om råd

Undrar du över något? Kanske har någon annan undrat samma sak. Leta upp din fråga i svarsbanken eller ställ en fråga själv till personal inom vården. Klicka på Fråga om sex- och samlevnad eller Fråga barn- och ungdomspsykiatrin till höger. De som svarar har inte möjlighet att svara på alla frågor.

För råd på arabiska ring 08-528 528 38.

För råd på bosniska, kroatiska eller serbiska ring 08-528 528 96.

Välj det alternativ som passar dig bäst.

(Länkarna följer i slutet av inlägget)


Sök vård

Om du har problem med kärleken och relationer och inte vet vad du ska göra kan du kontakta skolkuratorn, skolsköterskan eller din ungdomsmottagning.


Texten kopierad från http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?c=2620


Här följer några bra länkar:


http://www.umo.se/


http://www.kondom.nu/


http://www.p-guiden.nu/p2006/


http://www.rfsl.se/


http://www.rfsu.se/Nu ska jag gå ner och titta på CSI NY. Ha en trevlig kväll och morgondag så syns vi imorgon, efter nationellt prov och hoppträning!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 2 februari 2009 20:37

Som den oskuld jag är så blir det svårare och svårare att hitta något intressant att skriva om inom ämnet sex. Men eftersom jag älskar att ta upp "förbjudna" ämnen, och eftersom folk frågat efter mina sexinlägg, så kommer här ett Sex nr. 4.


För att få inspiration till vad jag skulle skriva så sökte jag helt enkelt på Google på "Sex". Det kom fram många sidor kan jag lova, och jag klickade upp det första. Efter att ha passerat massa "förbjudna gränser" och varningar om starka bilder så kom jag tillslut in. Jag undvek att titta på bilderna då dessa äcklade mig lite, men texterna var ganska bra. Dock vet jag inte om det gav mig så mycket inspiration. Sökte dock vidare och nu har jag hittat lite som verkar intressant, hoppas ni tycker det också. Läs och njut!


Tänkte börja med några härliga och fruktansvärt pinsamma historier jag fann på en sida på nätet. Usch och fy, hoppas jag slipper vara med om sådana händelser. Men om, vad gör man? Antar att det bästa är att skratta bort händelserna, om det är möjligt.... 

Vi var nakna och skrek

”Jag och min pojkvän hade sex i mitt rum. Jag är annars alltid väldigt noga med att låsa dörren och hänga för något för nyckelhålet, allt för att ingen ska råka se något, men vi trodde att vi var ensamma hemma så vi stönade istället extra högt. Plötsligt så öppnades dörren och där stod min lillebror! Han tittade konstigt på oss och undrade vad vi höll på med. Senare vid middagsbordet började min bror berätta för mamma och pappa om det konstiga jag och min pojkvän gjort, att vi var alldeles nakna och skrek. Det var så sjukt pinsamt. Det värsta är att min bror nu är 15 och kommer ihåg detta – och berättar mer än gärna om det.” /Ullis, 19 

Våra stönanden spelades upp på morgonmötet

”Jag jobbade utomlands för ett par år sedan och bodde då med två kvinnliga arbetskamrater. Vi hade alltid skoj tillsammans: myskvällar med tjejsnack blandat med partykvällar och span på killar.  Den fanns en kille på mitt jobb som jag flörtade lite med. En kväll hade vi ”kinamatskväll” hos oss. Killen jag hade flörtat med blev kvar och det slutade med att han skulle sova över. Det ena ledde till det andra och vi hade sex. Då knackade det på min dörr och där stod en av mina rumskompisar och undrade vad vi höll på med. Vi skrattade lite och bad om ursäkt för att vi väckte henne. Vi hade inte räknat med att hon ville vara med, med det ville hon – och det fick hon. Vår trekant var det bästa jag varit med om… tills morgonen efter. Vår tredje rumskompis hade inte varit hemma på ”kinamatskvällen” men hade kommit hem på natten. Hon hade hört oss varit så snäll att spela in ”lätena” på sin telefon. Dagen efter satt vi i morgonmöte alla tre tillsammans med vår chef och ytterligare tio kollegor, när min rumskompis får ett sms – och gissa vilken signal hon hade på telefonen?! Jo ”lätena” från min och mina två kompisars heta natt. Alla tre blev högröda i ansiktet! Pinsamt värre, kan man säga.” /Karin, 25På en säng med tre ben ...

”Jag var hemma hos en kille och då jag hade mens var det uttalat att vi bara skulle mysa. Men i stundens hetta så bestämde vi oss för att ignorera att jag blödde. Jag hade en tampong inne och även om han föreslog att jag skulle ta ut den och lägga den på hans nattduksbord (usch) så tyckte jag inte det. Jag kom istället på den briljanta idén att vi väl kunde köra fast tampongen var inne. (Jag tänkte uppenbarligen inte alls.) Sagt och gjort, han pressade på och till slut kändes det bra. DÅ, helt plötsligt, brakar hela sängen. Min kille reste sig upp och lyfte på sängen medan jag uppsökte en toalett och frenetiskt började min jakt på tampongen som var som försvunnen. Tårögd och utan resultat kom jag tillbaks in i sovrummet – där killen stod med sängen på högkant och skruvmejseln i andra handen för att mecka bort de övriga benen på sängen. När vi sedan la oss igen var det ingen av oss som sa ett ljud. Så där låg jag, på golvet, med en arg kille och en tampong upptryckt i vad som kändes som magen. Behöver jag säga att så fort jag hörde att han somnat, så drog jag? (Och ja jag fick till slut, med mycket kraft, ut tampongen).” /Sarah, 19


Så, vad lärde vi oss av dessa historier? Jo, se till så att ingen annan är hemma när ni ska ha sex, alternativ var lite tysta och se till så att dörren är stängd och låst. Och ska ni absolut ha sex när tjejen har mens, ta ur tampongen!

Fler historier finns här:

http://www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/artiklar/2008/pinsamma-sexminnen/index.xml


Hittade några fler pinsamma sexhistorier:


Jag och min pojkvän, kan kalla han Danne, nykära och i det där stadiet man kunde ha sex 3 gånger på en dag för att man ville ha varandra så mycket. Vi låg i sängen och det ena ledde till det andra och vips så hade vi sånt där härligt, vilt sex som man inte ville skulle ta slut. Just då knackar det på dörren och vi stannar upp för en sekund. Danne säger högt att han är upptagen och att han kommer ut sen. "Daniel det är mormor, jag kommer in nu!" Ops. På andra sidan dörren stod hans mormor. Daniel flög upp från sängen och drog på sig ett par mjukisbyxor. Flåsande öppnade han dörren och med ett stånd inte gick att dölja. "Hej mormor.." säger Daniel och kramar henne. "Nämen du är ju helt anfådd, vad gör du egentligen?" "Eh, ingenting.." Mormorn tror att det är lugnt och tar ett steg in i rummet, där ligger jag, helt naken, ruffsig i håret, utan täcke, bara en kudde som skydd, livrädd. Mormorn chockad. "Oj, jag trodde du inte hade.. besök..." Första mötet med mormorn och jag ligger naken i hennes barnsbarns säng! Kan bara göra det bästa av det här. Andas.
Då brakar sängen. Två av sängsbenen går av.
Den stämningen..går ej att beskriva. Då ville jag skjunka under jorden.


Det här fick bli ett sexinlägg om pinsamma sexhistorier. Men lugn, ett nytt sexinlägg kommer snart. Och du, har du varit med om något pinsamt i sexväg? Hör av dig, du får vara anonym :)


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 2 februari 2009 19:49

Som Nitha sa så har de gjort www.modelljakten.se ännu bättre, och ni ska fortsätta rösta på mig! Jag gick inte vidare förra månaden, men denna kanske?

Mitt namn är LinaLilja och adressen är www.modelljakten.se . Tack för allt stöd och framför allt för alla röster!!


Dagen då. Först massa tråk-skola. Sedan stan en liten stund medan jag väntade på mamma. Är stolt för det enda som jag köpte var en cappucino. Fast sedan när vi åkte till gymmet köpte jag ett gymkort, så plånboken fick svida ändå, trots att det blev billigare än jag trott...


Att gymma gick bra, det var jätteroligt! Åkte därefter till stallet där det inte var riktigt lika roligt. Happy och jag bara bråkade halva ridturen. Hon var inte på superbra humör direkt.. Aja, jag vann och det är det viktiga.


Pappa hämtade mig och sedan åt vi middag innan jag hamnade här. Ska försöka få till ett Sexinlägg som jag lovat i flera veckor nu, för jag vet att flera längtar efter ett. Förslag på tema?


Klockan 21.00 är det tv. Ska se CSI NY och spela in Lipstick Jungle.


Vi hörs!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 1 februari 2009 21:27

Jag fick gå på bio till slut trots allt. Jag fick dock ingen kompis med mig utan det var mamma som jag tvingade med till I taket lyser stjärnorna. Vi jobbade med boken i skolan i våras, och jag tyckte väl boken var helt okej.


Filmen blev bättre och bättre ju längre den gick, men det var ingen toppen film. Den var okej, ganska bra, men inte super. Dessutom missade de hela poängen liksom...


Kom hem och tittade på Bones och Ghost Whisper. Syrran tog precis badrummet vilket hon antagligen kommer ha ett tag, men när hon är klar ska jag göra mig i ordning sen får vi se om jag ser ett till avsnitt av Ghost Whisperer eller om jag går och lägger mig..


Jag kommer i alla fall inte hinna skriva mer idag. Imorgon är det skola, gym och stall innan vi ses.


Godnatt!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 1 februari 2009 15:19

Pappa (sååå typiskt honom) var lite orolig för mig. Han tyckte jag skrev så mycket på min blogg som han trodde jag kunde få skit för senare. Han sa att "Skriv inte saker som du inte kan stå för i verkligheten".


Nr. 1 så är inte internet en fantasivärld. Det är en verklighet med verkliga människor, och nej jag går inte och blir lurad av någon.


Nr. 2  Allt jag skriver här kan jag stå för.


Allt jag skriver här, inklusive allt skitsnack, är saker jag kan stå för om någon konfronterar mig. Allt bygger på en grund. Jag vill ingen illa, absolut inte, men man kan inte gilla allt och alla. Här skriver jag om saker jag gillar och inte gillar, här skriver jag precis vad jag tycker, om ALLT och ALLA!


Är det något jag skriver som ni ogillar? Säg det, jag kommer att svara på allt. Och jag svarar som jag tycker, gillar ni inte det, fine.Idag har jag haft en precis meningslös dag. Jag har inte gjort något annat än TV, Dator och ätit. Låter bra va? Mamma försökte precis få mig att ut och gå men jag hatar att ut och gå. Meningslöst och tråkigt. Låt mig få ha min tråkdag idag, imorgon får det bli gym.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 1 februari 2009 14:42

För närvarande har jag ingen att gå på bio med, men i värsta fall får det bli mamma. Tyvärr gick det inte att boka biljetter på nätet, så i värsta fall kanske det inte blir någon bio alls, om det inte finns biljetter menar jag...


Vill du skänka pengar gratis?

www.godstart.se är en hemsida som du kan samla ihop pengar på gratis. Du väljer den organisation du vill samla ihop pengar till sedan klickar du runt där och ju mer du klickar omkring, desto mer pengar samlar du ihop. Du kan även klicka på den här länken så bidrar du med pengar till BRIS som jag har valt som organisation:

http://www.godstart.se/in.php?in=1000177


Tack för att ni vill hjälpa till!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 1 februari 2009 13:12

Har en fruktansvärt tråkig dag. Har spenderat massa tid vid dator och tv. Tittade just på "Britney - for the record" som jag spelat in för några veckor sedan men inte orkat titta på innan (har bara sett delar av det innan..). Faktiskt riktigt bra. Gillar den tjejen måste jag säga, trots allt. Hon nådde fram med sitt budskap till mig i alla fall.


Sen är jag riktigt avis på hennes utseende också, så jävla snygg hon är!!


Aja, har i alla fall bestämt mig för att gå på bio ikväll, dock har jag inte lyckats få med mig någon än. Syrran dissade mig så nu blir det till att ringa runt till alla kompisar jag har ;) Vet inte vilken film jag ska se heller, hehe. Tror det blir "I taket lyser stjärnorna" (lite tråkigt bara för jag har läst boken) eller "Benjamin Buttons otroliga liv". Får se vilken det blir. Får se om jag får gå själv också eller om jag får någon med mig...


Nu ska jag snart gå och äta lunch...


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 1 februari 2009 10:47

Jag var inte den lyckliga som gick vidare till finalen i www.modelljakten.se men än är det inte försent. Det ska utses vinnare i varje månadsskifte fram till juni, så fortsätt rösta på!


Idag kommer det nog komma ett Sex-inlägg, är lite kluven på vad jag ska skriva bara, det är ett ganska stort ämne...


Återkommer snart med mer inlägg!


Förresten är King Kong en sjukt bra film! Dock väääldigt lång...


Ha det gött!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se