Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under februari 2009

Av Lina Lilja - 9 februari 2009 12:59

Det är en fin dag och vädret utanför är underbart. Mycket snö och strålande solsken, och jag sitter inne! Nä nu ska jag äta lite lunch innan jag drar till stallet.


Ska även ta sista Hepatit B sprutan och tänkte åka en sväng till gymmet, om jag orkar. Är fortfarande trött efter igår!!


Förresten, se på den här urgulliga filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=I0H2Ld87Uf4&feature=related


En jättefin sång och så heta bilder på en sådan het kille. Som dessutom är gift och gay... Äsch då. Men det är ingen hemlighet att jag är förälskad i Magnus Carlsson, det har jag varit sedan jag föddes, så är det bara. Men erkänn att han är hot hot!


Nä nu ska jag gå ifrån datorn.


Syns ikväll!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 9 februari 2009 12:26

Jag sitter just nu och kikar runt på internet på gymnasieskolor. Jag vet att jag redan har valt men jag är inte ett dugg nöjd så just nu förbereder jag mig inför omvalet och hoppas det går bättre då.


Jag har under det senaste året kikat runt på bland annat www.gymnasieguiden.se och sett hur många gymnasium som helst. Jag visste inte ens att landet var fullt med så många möjligheter!


Grejen är den att efter att jag kommit hem från USA så vill mamma och pappa att jag ska landa på Jorden igen och gå natur här hemma och skaffa mig något bra jobb, typ advokat som jag är lite sugen på. Grejen är att det är inte riktigt vad jag vill. Jag vill bli något större, jag vill bli störst!


Jag har varit inne på allt från Teaterskolor till Ridgymnasium innan jag insåg att jag måste blanda det jag älskar med mina talanger och det jag är bra på..


Jag älskar att skriva och är även bra på det, så "kändisyrken" som skulle passa mig är väl författare eller ev. låtskrivare. Och då ska jag väl gå på ett gymnasium som utvecklar mina talanger, eller? Ska jag ge upp mina talanger och drömmar och stanna på Jorden?


Jag är en person som aldrig ger upp och oavsett om jag måste gå den lätta eller hårda vägen så ska jag nå mitt mål, så är det bara!! Så det blir till att hitta ett bra gymnasium och övertyga mina föräldrar. Har ni tips?


Ses snart igen!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 9 februari 2009 11:11

Efter igår är jag jädrit glad att vi är lediga idag. Tänkte passa på med ett melodifestivalen-inlägg som jag ännu inte hunnit med...

Först skriver jag om artisterna och låtarna en efter en, sedan om resultatet och hur jag tyckte om det och tillslut om programledaren och programmet i övrigt.


Bidrag nr. 1 Nina Söderquist - TickTock

Gillade inte låten till 100% första gången jag hörde den, det var liksom inte min låt riktigt, det klickade inte. Men efter att ha hört den ett par gånger till på snabbgenomgången så gillade jag den mer och mer. Den var ju faktiskt riktigt bra! Hennes kläder var väl ingen höjdare men hon bjöd på en hejdundrande show.

Jag ger Nina och Tick Tock 7 Liljor av 10 möjliga.


Bidrag nr. 2 Jonathan Fagerlund - Welcome to my life

Jag vet inte om det var låten eller den alltid otroligt heta Jonathan som gjorde det så roligt att titta på showen. Nog måste jag erkänna att det var mer ögongodis än örongodis, men jag gillade verkligen hans låt också och gillar den mer och mer för varje sekund jag hör av den. Dock tycker jag att själva "showen" var lite tonårstöntig. Vem i hela friden är hans scenograf? Jonathan omringad av en hög blonda (kåta och kära) tonårstjejer som definitivt inte är de som spelar i bakgrunden. Men nog kan jag lyssna på låten igen, och igen, och igen.... Ni har väl inte missat att Jonathan är en trevlig bloggare också? Här kan ni läsa hans blogg:

http://www.hanky.se/jonathan

(Och vad jag kan förstå så är han både singel och hetro. Let's go girls innan han ändrar sig!!)

Jag ger Jonathan och Welcome to my life 8 Liljor


Bidrag 3 Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus

Jag hade stora förväntningar på Shirley då hon är en av mina absoluta favoriter av alla melodifestivaldeltagare någonsin. Men jag blev besviken. Jag älskade hennes låt! Den var det absolut inget fel på och jag tror absolut att hon skulle gått vidare om det bara inte var så att hon var sjuk. Det hördes tydligt när hennes röst sprack och det lät inte vackert. Jag tyckte att det var väldigt tråkigt och jag tycker jättesynd om Shirley för hon är en underbar artist med en underbar röst och underbara låtar. Men tyvärr Shirley. Och när vinden fick klänningen att öppna sig och visa ditt ben, det var inte heller snyggt. Men håret älskade jag!

Shirley och Med hjärtat fyllt av ljus får av mig 3 Liljor (Låten var riktigt bra, egentligen!)


Bidrag 4 Scotts - Jag tror på oss

Okej så här är det, jag älskar Barbados (eller ja de finns ju inte längre, men deras gamla låtar spelas om och om igen här hemma) och Scotts är det nya Barbados, så är det bara. Denhär låten kanske inte är och slåss bland Barbados, men herregud, de har ju bara börjat karriären! Nej, Scotts är en grupp jag måste ha öron och ögon på. Och appropå ögon, hur snygg är Henrik på en skala? Han är och slåss med Jonathan i alla fall, lätt! Tyvärr lär han väl vara gay också, precis som den hetaste av de heta, Magnus Carlsson. Nu känns det som jag tappade ämnet lite....

Scotts med Jag tror på oss får 6 Liljor


Bidrag 5 Emilia - You're my world

När jag hörde att Emilia skulle vara med i melodifestivalen kunde jag inte hålla jublet inne. När hon var het med sin låt Big Big World så älskade jag och syrran henne och vi var även och tittade på en livespelning med henne. Hennes skiva fick nyligen nytt liv här hemma sedan Rix FM inte sänds här längre. Jag har verkligen saknat henne dessa 10 år! Men jag måste säga att jag blev besviken. Låten var inte dålig, absolut inte, men den var inte skitbra heller. Jag hade kanske lite stora krav på henne. Den var okej, men inte mer än så. Sedan var inte hennes kläder skitsnygga heller, även om det inte gör sådär jättemycket eftersom Emilia alltid är så snygg med sina ögon, hår och sitt underbara leende som till och med solen smälter av.

Emilia och You're my world får 5 Liljor


Bidrag nr. 6 Alcazar - Stay the night

När jag skriver nu så lyssnar jag på varje låt, en efter en, för att fräscha upp minnet lite. Men nu när jag kom till Alcazar gick inte det. När jag klickar på länken på Youtube så kommer denna text upp:

Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från SVT

Jag lyssnade på låten för en halvtimme sedan men nu går inte det längre alltså. Men att lyssna på Emilia går!? Sjukt...

Aja, skitsamma. Jag behöver egentligen inte lyssna på låten för jag vet ändå vad jag ska skriva, även om jag gärna hör den igen!

Nu äntligen blev det kvalité, på riktigt! Alla i soffan jublade under låten. Den var skitbra och alla tre var jävligt snygga! Koreografin var skitbra och så var även låten och kläderna. Litet minus dock var Linas skor som jag inte gillade så mycket. Men bättre än såhär kan det absolut inte bli!!

Alcazar och Stay the night får 10 Liljor av 10 möjliga


Bidrag nr. 7 Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Den här låten tänker jag inte ens försöka att söka på. Jag hade ångest över att behöva höra den redan innan melodifestivalen drog igång, och den var till och med värre än vad jag förreställt mig. Usch och fy. Och turkosa stövlar dessutom! Att hon gick vidare, och dessutom blev utsedd till kvällens låt av den internationella juryn är för mig ett mysterium. Blä säger jag bara!!

Caroline af Ugglas och Snälla Snälla får 1 Liljor av mig, endast för att hon har så otroligt snygga lår.


Bidrag nr. 8 Marie Serneholt - Disconnect me

Så fort Marie klev in på scenen så såg jag att det skulle bli bra. Och jag älskade det från första till sista sekund, hon var grym!! Och sicken klänning sen. Jag älskade den! Jag ska tvinga mamma att köpa den eftersom Marie inte kommer att behöva den längre, tyvärr. Jag älskade hennes låt, jag älskade hennes utstrålning, hennes koreografi och hennes kläder. Hon var i samma klass som Alcazar, lätt!!

Marie och Disconnect me får 10 Liljor


Så, resultatet då. Två saker chockerade mig hårt!

1. Marie gick inte vidare till omgång två!

2. Det gjorde däremot Caroline!

Sjukt....


Efter ytterligare en röstning så åker även Nina ut, vilket jag tycker är ännu konstigare då hon är betydligt bättre än Caroline. SVT har nu dragit igång sitt konstiga röstningssystem, men jag tyckte att det blev okej i alla fall.

Scotts och Caroline går till andra chansen och Alcazar och Emilia går direkt till final.


Nu kommer juryns val också, och jag hoppas på att dessa har förnuft nog att välja Marie, men inte då. Caroline af Ugglas!??!!?!? Ursäkta, hörde jag fel?? Men nää då. Fast det är klart, konstiga låtar brukar ju kunna vinna Eurovision...


Det jag inte förstår nu är hur sjuttsingen Caroline kunde bli vald, hon har ju redan gått vidare! Tänk om folket röstar vidare henne i Andra chansen och juryn sen dessutom väljer henne, ska hon ha två finalplatser då?


SVT har krånglat till det hela, men till deras fördel då vi måste rösta fler gånger och då tjänar de mer pengar.


Petra då. Jag tycker hon är bra, men hon är lite grön. Jag tror att om vi ger henne några program så tror jag att det blir riktigt bra. Några härliga klänningar hade hon också, och några mindre härliga... Lite dryg, men det ger sig nog tillslut.


Kvällens klänning hade ändå Marie Serneholt. De andra deltagarna får det tufft om de ska slå henne, inklusive hennes pojkvän Måns som är en av deltagarna på lördag. Då återkommer jag med mer melodifestivalen snack!


Ha det bra!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 8 februari 2009 20:42

Vet att jag vanligtvis inte skriver ut namn och lägger ut bilder på andra personer på bloggen utan att fråga, ifall de inte vill det, men dessa är verkligen värda det!


Marta är verkligen dagens hjälte! Tyvärr fastnade inte hon på bild.. :( Först hjälpte hon mig på framhoppningen till första klassen och hon var den bästa person som någonsin hjälpt mig på framhoppningen! (Jag säger inte att ni andra var dåliga, all hjälp uppskattas!, men Marta är oslagbar..) Därefter hjälpte hon oss att ta oss loss från stallplan, och det var inget litet jobb det eller! Marta - dagens ros, dagens hjälte! En underbar person som ingen kan slå! Tack vännen <3


Sedan måste jag också ge min kära hästskötare Frida massa beröm. Hon var jättesnäll och superbra att ha med sig. Tack för all superbra hjälp tjejen! Bild på henne har ni redan sett.... Tack tack för ALLT! Det var inget litet jobb du fick direkt ;) Hade du vetat vad du skulle få vara med om hade du väl aldrig följt med :p


Tack båda två, ni är värda guld! Tack också till den som mockade åt mig idag, vem det nu var, det vägde guld!


Ska se på tv nu och återkommer om melodifestivalen senare.


Vi hörs!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 8 februari 2009 20:31

Skrev värsta långa inlägget men när jag skulle skicka så la datan ner så allt raderades. Surt! Aja, får väl skriva om det då... Vi börjar med de bilder jag inte fick med i förra inlägget....


Grinig mamma som pratar med pappa i telefon. Transporten och bilen sitter fast...


Underbar häst och underbar hästskötare!!


Min underbara hästskötare Frida som dock inte ville vara med på bild...


Så, nu till gårdagen.. När jag skrivit till er åkte jag till stallet. Där red jag (vilket inte gick så bra), satt i cafeterian och åt lunch samt gnällde över att jag inte kunde rida samtidigt som typ åtta kompisar satt och sa emot, mockade och förberedde inför tävlingen.


Kom hem ungefär halv fyra. Hann precis duscha och byta om innan det bar iväg igen. Åt middag hos farmor och farfar tillsammans med min kusin och hans familj. Ganska trevligt faktiskt :)


Efter melodifestivalen åkte vi hem. Stupade i säng direkt eftersom det var tidigt upp imorse som gällde. Gäsp!


Därför har inte jag hunnit skriva, ber om ursäkt!


  

Jag innan vi ska till farmor och farfar. Som ni ser är jag så tråkig så jag har samma klänning som jag hade på dansen...


Återkommer snart med fler inlägg!!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 8 februari 2009 19:56

Okej, vi börjar med dagen, sedan kommer fler inlägg om gårdagen, melodifestivalen samt en hyllning till några hjältar..


Det var alltså tävling idag. 06.00 var väckarklockan ställd på. Kom till stallet omkring tio i åtta där det var fullt liv, det var många som skulle tävla! Mötte även en kompis som skulle följa med mig som hästskötare idag som hjälpte till att fixa hästen medan jag hjälpte en kompis att lasta hennes lite svårlastade häst..


Kommer iväg till tävlingen och det tar ett par timmar innan jag får starta. I LD:n var jag felfri, det var en Clear Round, så jag fick rosett! Det snöade som satan och var kallt så redan då började jag gnälla om att jag ville hem och ta ett varmt bad, om jag bara vetat hur många timmar det skulle ta....


Inför andra klassen hade det i alla fall slutat snöa, men kallt var det! Kom i alla fall runt banan med ett stopp, som jag fullt och helt får ta på mig. Matte rider ju som en kråka ju!


Hjälpte en kompis på framhoppningen medan min "hästskötare" och mamma tar hand om hästen. Efter det går jag ner till bilen och läääängtar hem så in i norden!!


Lastar hästen och åker. Hinner åka ca. 5 min, (det är en bit man får åka runt innan man kommer ut på motorvägen som går förbi stallet, men vi var precis utanför stallet vi tävlat i när händelsen skedde...) innan vi ser fyra lösa hästar springa rakt emot oss på motorvägen.


Jag: Mamma, kör över!!

Mamma: Va?!?

Jag: Kör över!

Mamma: Va nej!?

Jag: Men tvärsa vägen så du stoppar bilen och hästarna!


Mamma fattar då och svänger så hon står över hela vägbanan precis som hästarna kommer fram till oss. Jag och min "hästskötare" kastar oss ur bilen och jag får tag i en av hästarna och då vänder även de andra. Min "hästskötare" och mamma får även tag i varsin häst och en följer snällt med lös innan vi möter några från stallet. De tar två av hästarna så mamma kan gå och kolla till min häst som alltså står i transporten mitt i vägen! (Som tur är fattar de andra bilarna att det är bäst att stå still tills vi fått hästarna av vägen..) Som jag sa innan så måste man egentligen köra runt och under motorvägen för att komma till stallet, för på sidan om motorvägen är det bara dike. Men det skulle bli en betydligt längre och farligare väg än om vi gick över diket. Så vi har varsin häst i grimman (stirriga och nervösa var de också!!) och pulsar i midjedjup snö (jag skojar inte!!). Dock så kommer några till som kan ta över hästarna så att vi kan fortstätta åka. Hästarna verkar ha klarat sig förhållandevis bra. En snubblade över mitträcket två gånger och blödde kraftigt från ena bak, men det var inte så djupt sår. Skönt!


Sätter oss i bilen, smått skakade, och hinner åka ca. 2 min innan det är totalstopp. Tre bilar har krockat, kul! Var jätterädd att en hästtransport skulle vara inblandad eftersom det var alldeles nära tävlingsplatsen, men det var det inte som tur var. Vi stod där ca. 40 min innan vi kom därifrån. Äntligen hemmåt!!


Väl på stallplan kör vi fast i den djupa snön (traktornyckeln var borta så det var inte plogat...). Jag och min "hästskötare" lastar ur min ponny, Happy, som inte varit ett dugg orolig under hela denna resa!! Snacka om snäll häst! <3


När jag kommer tillbaka har en annan kompis redan hittat dit så vi får loss bilen, men släpet är kvar. Efter mycket om och men, och skottande!!!, får vi efter ca. 1 timme (minst, kanske mer) loss transporten, tack så jättemycket Marta! Du räddade oss <3


Kunde då göra klart och åka hem, ta ett bad och äta lite mat, äntligen! Snacka om händelserik dag!Ambulans påväg till olycksplatsen


Lång kö hann det bli


Trots allt oväsende utanför var Happy lugn och transporten rörde sig inte en millimeter under hela tiden! Älskling <3 

 Tillslut fick vi komma förbi, här är en bild på olycksplatsen


 Poliser var det gott om.....


 En av de krockade bilarna


 En annan av de krockade bilarna


Har fler bilder men de fick inte plats i inlägget så de kommer i nästa. Mer om olyckan går att läsa här:

http://gd.se/nyheter/gavle/1.509517


Återkommer snart!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 8 februari 2009 18:53

Förlåt så jättejättemycket för att jag inte har skrivit på ett och ett halvt dygn men det har varit fullt upp, minst sagt! Framför allt de senaste 4 timmarna har det hänt så mycket så jag vet inte vad jag ska ta vägen.. Naturligtvis tävlade jag idag också!


Jag lovar att jag ska berätta ALLT om vad som hänt och även kommentera gårdagens melodifestival, men först ska jag äta lite då det varit dåligt med mat idag. Ikväll är det även både Gossip Girl och Bones som ska ses (dock spelar jag in det och tittar lite senare....), missa inte det!!


Snart kommer ett inlägg FULLT av bilder!


Ses efter middagen!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 7 februari 2009 10:16

Då det blev tajt och tiden inte riktigt räckte till så fick jag efter mycket om och men pappa till att sjukanmäla mig. Skulle först till skolan, sedan stallet där jag behöver ett bra tag på mig, och så skulle jag vara klar och sminkad och klädd till klockan kvart i fem då vi ska till farmor och fira hennes födelsedag.


Pappa insåg efter att jag gnällt ett bra tag att det var omöjligt så med dåligt samvete så ringde han och sjukanmälde mig för att jag skulle kunna åka till stallet. Hallå, man måste väl inte följa alla regler jämt, eller??


Aja, nu hinner jag i alla fall, och jag kom upp i bra tid imorse också eftersom vi bestämde först för en timme sedan att vi inte skulle åka. Ska alldeles snart till stallet och fixa hästen inför imorn då vi ska tävla...


Har funderat lite på det här att jag tappar besökare, men jag insåg nog varför. Senaste tiden har jag ansträngt mig mer för att göra er nöjda istället för att skriva engagerade inlägg som jag tycker är roliga, och det tror jag är viktigt och speglas i besökarna.


Jag ska fortsätta försöka skriva er nöjda, men jag ska även titta tillbaka till de inlägg jag skrev tidigare, dedär långa engagerade sakerna som jag tycker är roligt att läsa och skriva och argumentera om.


Men det betyder absolut inte att sex och kärleksinläggen försvinner. Jag älskar de inläggen och hoppas att ni gör det också! Det är något visst med att skriva om saker som är tabubelagda ;)


Nu ska jag sluta med detta inlägg och se om jag hinner skriva ett till innan stallet... Ses senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se