Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

Sexnojor och sexfrågor

Av Lina Lilja - 21 maj 2009 20:00

Först kommer lite sexnojor, och svar på hur man blir av med dem...
Sexnoja 1. Jag är rädd för att lukta äckligt

Min mardröm är att jag skulle lukta snuskigt därnere när en kille går ner på mig. Även om jag har bra intimhygien så luktar det ju liksom skumt där nere ibland. Hur ska jag göra för att slippa noja över detta och istället njuta av oralsexet?/ Emma 25


Hanna Arnhög, VeckoRevyns sex- och relationsexpert svarar:
- De allra flesta luktar inte snuskigt där nere utan luktar precis som man ska - vilket absolut inte är ingenting alls. Dofter och smaker är ju en del av det som tänder människans sexualdrift så var inte orolig, lite "snusk" är bara bra. Känner du själv att du inte luktar rätt, ja då är det dina bakterier som är i obalans och det går att åtgärda.

Tvätta dig inte mer än en gång om dagen och använd bara vatten, alternativt intimtvål eller intimolja från Apoteket eller mataffären. Var noga med att inte ha trosor i kvävande material, som syntet. Kör med bomull på dagtid och gärna utan trosor på natten.


Sexnoja 2. Jag känner mig osäker naken

Min största osäkerhet ligger i hur jag ser ut. Jag hatar att visa mig utan kläder. Det gäller till och med när jag byter om innan träningen- duschar gör jag alltid när jag kommer hem från gymmet. Är det vanligt? Hur tycker du att jag ska tänka för att jag ska bli bekväm?

Siv Marell, självförtroendecoach svarar:

- Det du upplever och känner är alltid rätt, för det är din verklighet. Det är vanligt att vi känner oss obekväma nakna eftersom vi inte har några kläder och "skydda" oss med. Det kan vara svårt att utrota vissa negativa tankar. Finns det någon kompis som du gillar skrapt, som du ser upp till? Tänk att du är den personen! Vad skulle hon/han gjort i det läget? Jag skulle vilja ge dig en utmaning! Titta dig själäv i spegeln varje morgon och säg högt "Jag är bekväm i mig själv!". Var inte rädd att testa dig fram. Det viktigaste är att du kommer ihåg att du duger som du är!


Sexnoja 3. Jag är rädd för att vara för dålig

När mina kompisar har haft sex händer det att de berättar att killen hyllar dem och säger saker som att han aldrig haft en bättre ligg. Ingen har någonsin sagt att jag är outstanding i sängen. Hur ska jag hantera det? Tänk om killar tycker jag är dålig i sängen. Hur är jag en bra sexpartner?

Malin Forsberg, Expressens kärleksbloggare svarar:

- Oj, det låter inte alls bra att du får ångest efter sex, speciellt inte på grund av att du tror att du inte presterat tillräckligt bra. Varför tänker du så? Det låter som om du har negativa tankar om du själv. För det första: att vara medellmåttig i sängen duger alldelles utmärkt. För det andra: att ha sex med en person är väldigt utlämnande och det tar ett tag innan man vågar släppa på eventuella hämningar, vilket är helt normalt och inget du ska klandra dig själv för. Det viktigaste är att kunna slappna av under sexet och inte tänka så mycket och absolut inga negativa tankar om dig. Bara njut och kör! Glöm inte bort att msickra din partner Han är säkert lika osäker som du är. Kom ihåg att sex inte ska handla om prestation- då blir det bara pannkaka!


Sexnoja 4. Jag vågar inte bryta rutinerna

Jag har varit tillsammans med min kille i 4 år. et ör inget fel på vårt sexliv, men jag skulle vilja prova nya saker och det känns som om vi är fast i gamla mönster. Sexet är väldigt rutinmässigt, och det verkar som han trivs med det. Hur bryter man rutiner så smidigt som möjligt? Även om vi känner varandra väl kan jag inte vara mig själv fullt ut i och med att jag är rädd att ta nya initiativ.

Olle Waller, sex- och samlevnadsexpert svarar:

- Det är tveksamt om det finns några speciellt "smidiga sätt" att bryta rutiner i det sexuella samlivet. Du får nog räkna med att vara lite modig om du vill att saker ska hända. Eftersom du inte tycker att det är fel på ert sexliv är det nog inte heller någon stor risk att han skulle uppfatta det som konstigt eller kränkande om du föreslog saker som du fantiserat om. Är man däremot inne i en svacka eller kris tror jag inte det fungerar med lite käcka tips för att krydda sexlivet. Det kan tvärtom uppfattas helt fel och fungera som en spik i relationens kistlock.Därefter kommer lite frågor och svar om sex.


1. Kan man vara för trång?

Nej. Om det är trångt och tar emot när du har samlag, så beror det förmodligen på att du inte är tillräckligt upphetsad, inte är tillräckligt våt eller spänner dig. Ha mer förspel, slappna av, använd glidmedel och gör inget när du inte är tillräckligt kåt.


 

2. Varför blir jag inte våt?

Stress och nervositet kan göra att kroppen får svårt att bli upphetsad. Om du känner dig stressad eller pressad att ha sex så säger kroppen ifrån. Om du blir riktigt upphetsad utan att bli våt, så kan du använda glidmedel, men ha aldrig samlag utan att vara riktigt upphetsad.


3. Varför kan jag inte få orgasm vid samlag?

De flesta kvinnor behöver någon form av klitorisstimulans för att kunna få orgasm. Prova ställningar där du kan gnugga dig mot penisroten, som ridställningen, eller ställningar där antingen du eller din partner smeker klitoris under tiden.


 

4. Kondomen sprack, varför?

Det är ovanligt att kondomer spricker och beror nästan alltid på att man har hanterat den fel. Kondomer har ett bäst före-datum och ska förvaras svalt, inte i en varm ficka. Trä på kondomen försiktigt, akta vassa naglar, och pressa ut luften ur toppen innan den rullas på helt. Om tjejen inte är tillräckligt våt (eller vid analsex) så kan det bli för mycket friktion, så använd glidmedel. Rätt använd är kondomen mycket säker och det är sällsynt att den spricker för erfarna par.


5. Varför gör det ont vid samlag?

Den vanligaste anledningen till att det gör ont vid samlag är att tjejen inte är tillräckligt upphetsad och våt. Det är mycket som ska hända i kvinnokroppen för att den ska vara redo för samlag, se fråga 64. Ha längre förspel eller ha annat sex istället. En annan anledning till smärtor vid samlag är vestibulit.


6. Varför känns det konstigt vid samlag bakifrån?

Vid samlag bakifrån kan penisen komma åt livmodertappen, det kan kännas konstigt, obekvämt eller göra ont, stöt lite grundare och försiktigare.


7. Vad ska jag köpa för glidmedel?

Ett vattenbaserat eller ett silikonbaserat glidmedel, båda är säkra att använda med kondomer och sexleksaker. Vattenbaserat är bra för den som bara behöver lite extra glid, eftersom det torkar ut ganska snabbt. Silikonbaserat glidmedel ger glid som räcker i evigheter och är bättre, men dyrare. Oljebaserade, som till exempel vaselin, är inte lika bra och kan förstöra kondomer.


8. Min kille kommer för tidigt, vad kan vi göra?

För tidig utlösning är vanligt och går att lösa genom övningar, där han stimuleras (själv eller av sin partner) tills han är på väg att komma och stoppar precis innan, vilar lite och fortsätter igen. Han bör öva i några veckor innan han provar samlag. Vid samlag kan ni vara stilla, medan han smeker dig tills han kan fortsätta. Att använda kondom kan hjälpa, och det finns även fördröjningskrämer, men de flesta par kan lösa det genom övningar och genom att stanna upp.


9. Min kille tappar ståndet ibland när vi har sex, varför?

Nervositet och stress kan leda till att kroppen inte alltid vill vara med. En lösning kan vara penisringar, se frågan om penisringar. Händer det mycket ofta kan han gå till läkare för att vara säker på att inget är fel.


10. Min kille blir kåt mycket snabbare än jag, är det något fel på mig?

Nej. Det tar oftast längre tid för kvinnor att bli kåta, man brukar säga att det tar fem gånger så lång tid för en kvinna. Det är mycket mer som ska hända i kvinnokroppen. Slappna av, ha mer förspel och ta den tid du behöver.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se