Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

Rädda sig själv - eller rädda andra?

Av Lina Lilja - 29 maj 2009 22:34

Har tänkt på en sak... (Jag undrar hur många gånger jag har sagt/skrivit den meningen??) Det här med att skylla ifrån sig, varför gör man det? Varför är det så svårt att ställa sig rätt upp och ner och säga

"Jag är ledsen, jag gjorde fel, jag har ingen ursäkt"


Är det så viktigt att man är perfekt, att man har sin stolthet kvar, att andra ser en som den man vill vara? Är det inte bättre att vara den man är och hoppas att de andra gillar en för det? Varför är det så viktigt att rädda sig själv, och därmed peka ut någon annan?


De säger ju att man ska följa det som sägs i flygplanen. You know

"Sätt på dig själv syrgasmasken först, hjälp sedan andra" (Låter dock mycket bättre på engelska...)


Så ska det väl vara i stora livet också, men betyder det, att om du är skyldig, är det viktigare att rädda dig själv än andra? Är man verkligen så självisk? Och framför allt, är det verkligen rätt att vara så självisk?


Vi tar exemplet med flygplanet igen. Okej, tänk på dig själv först, hjälp sedan andra, prioritera dig själv. MEN, det finns endast EN syrgasmask, vem räddar du, dig eller din kompis? Ett dilemma va?


Tillbaka till att skylla ifrån sig. Okej, är man oskyldig, visst ska man säga det! Men om man är skyldig, varför kan man inte bara erkänna det då? Är det så viktigt att vara "perfekt"? Jag kommer ofta på mig själv att skylla ifrån mig helt i onödan, men jag har också blivit bättre på att ta på mig skulden när jag förtjänar den och erkänna mina brister.


Nä, man måste nog tänka sig för lite oftare, ibland måste man hänga ut sig själv än andra. Man själv kan inte vara viktigast varje gång...


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se