Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under juni 2009

Av Lina Lilja - 4 juni 2009 19:31

Jag var på Naturhistoriska i Stockholm för några månader sedan, och då fanns det en utställning med ett namn något i stil med rubriken. Tyckte det var väldigt intressant, men då vi inte hade jättemycket tid att tillbringa på muséet, och det fanns annat man ville se, så han jag inte kolla så noga...


Nu finns det dock ytterliggare "bevis" på att kärlek verkligen excisterar i djurvärlden, och så också homosexualitet. Läs nedan:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5302319.ab


Jag tycker att det är en mycket intressant artikel. Tycker inte ni? Det både bevisar och motbevisar mycket som människorna tror och tycker. Dessutom så kan jag hålla med en av kommentarerna som kom på artikeln:Till och med djuren tillåter dom homosexuella adoptera. Pingviner har mer vett än människor.


Så sant som det är sagt. Nu har jag suttit här tillräckligt länge, ska gå och roa mig framför tv:n istället.


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 4 juni 2009 18:20

En tråkig, men ack så viktig rubrik... Lyssnade idag i matsalen på några i parallell klassen tillsammans med en ma/no-lärare när de pratade om precis vad som rubriken säger. Viruset/Sjukdomen HIV/Aids. Läste dessutom en intressant artikel som jag hittade i en tidning i väntrummet på Ungdomsmottagningen igår, som handlade om samma sak.


Det har fått mig att spåna in på ämnet lite mer, och nu har jag bestämt mig att undersöka ämnet lite mer, med hjälp av bloggen. Jag har lånat hem fyra böcker om ämnet, som jag läser i lite nu, och så ska jag även rota fram lite saker på nätet. Jag tycker det behövs mer information om ämnet, och även om det inte är så fruktansvärt många som läser min blogg så kan vi väl ändå vara några som engagerar sig i ämnet.


För tanken med det här projektet är inte att jag ska sitta här och skriva jättemycket och få er att läsa, nej jag vill att även ni ska komma med tankar, idéer, förslag, frågor, information, osv, genom kommentarer och mejl. Jag tackar för allt jag får!


Är ni med? Jag vore överlycklig om ni var det, för det är ett ämne som borde beröra fler än vad det gör. Folk gör så mycket på grund av för lite kunskap...


Fortsättning följer på detta...


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 4 juni 2009 17:41

Helt seriöst, jag älskar den som uppfann spikmattan! Har ni ingen så MÅSTE ni införskaffa en!


Mamma fick en i julklapp av farmor och farfar, och jag använder den ibland. Den fungerar mot allt! Stress, huvudvärk, värk på andra ställen av kroppen, spända muskler och leder, till och med dåligt humör!!, m.m. m.m


Här finns lite mer information om den;

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4611841.ab


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 juni 2009 17:08

Visst är det kul att se äldre ut än man är, oftast, ibland... Men inte när det kommer sådana där jädra försäljare på stan!! Visst var det kul i början, för typ ett år sedan, när försäljare kom fram och frågade hur gammal du var. Men nu, nu är det bara jävligt drygt.


1. Jag vill inte ha något jädra abonnemang av er!!!


2. Även om jag hade viljat så får jag inte köpa något av er förrän om 2½ år, inse!!!


Förut kom någon enstaka fram då och då, men nu har de tydligen bestämt att jag har fyllt 18 år eller något.. Det kryllar av försäljare från ett företag på stan just nu. Igår mötte jag två inom loppet av en minut.


Den första:

Han: Hejsan Hejsan! Rickard heter jag! Hur gammal är du?

Jag: För ung... (Uttråkad)

Han: För ung... Jaja, du var söt för din ålder! =)


Aja, tack för det då i alla fall. Gick typ tre meter innan jag mötte nästa. Henne gick jag bara förbi.


Hann inte ens komma in på torget idag förrän jag möttes av en försäljare som frågade hur det var, men jag bara skyndade förbi. Förut var jag trevlig och svarade snällt att jag var för ung, men nu orkar jag verkligen inte längre! Suck, inse!!!! Jag är 15 år gammal, jag FÅR inte handla hos er, och jag VILL inte heller!!! Punkt och slut, nu kan ni sluta fråga...


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 juni 2009 16:49

Har ni tröttnat på mig och min blogg? Det känns så himla tråkigt just nu, då jag tycker att det är jätteroligt att blogga! Och visst, folk läser min blogg, jag har mellan 50 och 100 besökare om dagen, och det är ju ändå några stycken, även om det har varit fler. Men jag har inte fått en kommentar på hur länge som helst! Varför inte då?


Jag gissar på att alla som är här inne och besöker mig tänker något när de läser. Jag vill att ni skriver en kommentar där ni skriver precis vad ni tänker när ni läser inlägget ni kommenterar. Så svårt kan det väl inte va? Det räcker med en kommentar på två ord liksom! Bara jag får reda på vad ni tycker om vad jag skriver...


Jag hoppas verkligen inte att ni har tröttnat på mig, men har ni det, får ni gärna skriva det också, och även skriva varför! Det utvecklar mig =)


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 juni 2009 08:59

Hade ingen aning om vad jag skulle döpa inlägget, då jag inte vet riktigt vad jag ska skriva. Egentligen har jag jättemycket att skriva, men dels räcker inte tiden riktigt till, och dels så har jag glömt hälften som jag tänkte skriva, eftersom att det inte blev någon dator för mig igår...


Men igår så var det först skola i alla fall. Därefter läkare och sedan stan. Tog fyrabussen till stallet, pratade med lite folk och hjälpte till på en lektion. Sedan skrittade jag ut med några kompisar, innan det var US-möte.


För en gångs skull så gick US-mötet riktigt snabbt, tog inte ens en timme. Satt efter det i baracken och snackade lite skit med kompisar i en timme till.


Kom hem typ 21.00 Åt då middag och tittade på Grey's Anatomy innan jag hoppade i säng.


Har sovmorgon idag, börjar inte förrän kvart i tio, men ska åka härifrån typ nu, för jag har endel jag måste göra innan skolan börjar... Sedan är det läkare även i eftermiddag, lite stan och sedan troligtvis en sväng i stallet.


Vi hörs ikväll!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 2 juni 2009 22:10

Borde egentligen inte vara här, utan borde sitta och plugga inför no-provet imorn, eller möjligtvis vara på väg i säng, men nä, likförbannat hamnade jag här. Jag har pluggat hela jävla eftermiddagen (nästan iaf...) och badrummet är för tillfället upptaget. Det är min ursäkt.


Idag så var det skola först. Gick därefter till stallet där jag gjorde precis ingenting i flera timmar (eller tja, pratade med lite folk osså blev det lite plugga). Klockan 18.30 var det styrelsemöte där jag som US-representant. Trodde jag skulle vara klar till strax efter sju, men det var ju bara att glömma. 20.10 klev jag ut ur salen och omkring 20 min senare var jag i bilen på väg hem...


Medan jag väntar på badrummet så tänkte jag ta upp lite sådana här kärleksfrågor igen, saker jag aldrig blev riktigt på det klara med... De inläggen som är mest intressanta i frågan är döpta till något med Nyförelskelse (1 och 2). Skrivna i början av april (ev. slutet av mars, orkar inte kolla upp XD).


Hur är det egentligen? Kan man vara kär i flera samtidigt? Finns the one and only? Hur vet man om man är kär? Kan man bestämma vem man är kär i?


Den enda frågan som jag kan ge ett klarrakt svar på är sista, och svaret är Nej! Hade jag fått välja vilka jag skulle bli kär i och inte hade jag aldrig suttit i situationen man sitter i nu. (För hjärtat och hjärnan finns inte ordet kommunikation liksom...) Men alla tycker inte riktigt som jag, vet jag... Hur är det egentligen? Är det olika för alla?


Min NO-lärare och jag diskuterade ämnet för ett tag sedan (typ 1½ år sedan) och jag vet att han tror att man kan bestämma vem man blir kär i. Han uttryckte sig att "Jag tror inte att man kan själv bestämma hur vida man attraheras och blir kär i tjejer eller killar" (det var via en diskussion som jag och en kompis hade om det var okej att vara homosexuell eller ej som frågan kom upp) "men jag tror att jag kan vara med och bestämma vem jag blir kär i". Vad tror ni?Själv tror jag att hjärtat väljer helt själv, och att hjärnan, dvs vi, inte har ett dugg att säga till om. Det är i alla fall vad jag tror efter egna erfarenheter. Men frågan är svår! Det är som att säga; "Finns Gud?" Svaret finns inte, men många tror. Frågan är, vad tror ni?Hur ska man ställa in sig till kärleken då? Ska man följa hjärta eller hjärna? När blir man lyckligast? Vad är kärlek egentligen?Om vi vandrar vidare då. Vad är sex? Är sex ett yrke (prostitution), är det ett äventyr eller är det något som är till för människor som älskar varandra? I mina ögon är det nog en typ av blandning av de två sistnämnda, men för många är sex faktiskt ett yrke, självvalt eller dittvingat.Så är det fel att ha sex som yrke? Eller ska man kunna köpa sex som en upplevelse, precis som man kan köpa att åka karusell eller liknande? (Jag är jätteledsen att jag liknande en prostituerad med en maskin, men nu blev det så...)Ja, inte blir jag nå klokare på någonting, men någon annan kanske tycker något? Som mig - eller tvärtemot. Kommentera! Jag har många läsare men typ inga kommentarer.. :( Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att få kommentarer heller, det är ju inte förrän ni kommenterar som jag får reda på vad ni vill läsa om och inte.Nä, nu ska jag tvinga ut syrran ur badrummet, för nu är jag TRÖTT! Imorgon är det skola, doktor 14.00, sedan stan en sväng, därefter stallet med US-möte kvart i sju. Vi ses!Puss o Kram
Lina Lilja
Av Lina Lilja - 1 juni 2009 22:21

Ska gå och lägga mig nu, men tänkte bara berätta att jag nyss kom hem från en helt underbar Stockholmsresa! Inhandlade ett par nya skor, jättesköna!, och åkte sedan en hel del karuseller på Grönan. Underbart väder!


Insåg också hur mycket jag verkligen älskar denna klassen, och hur mycket jag kommer att sakna den. Jag gillade den inte alls till en början, det var inte förrän i början av nian som jag lärde mig älska den, det var då vi fick den grymma sammanhållningen som vi har idag. Synd att den kom så sent.


Nu har killarna mognat ikapp tjejerna, och folk börjar visa den här omtänksamma sidan, där de, åtminstone för några ögonblick, kan bry sig om andra än sig själv. Vi har bara en vecka kvar tillsammans, det är sjukt! I miss them allredy...


Nä, nu ska jag sova. Vi hörs!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se