Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Proud to be Pride

Av Lina Lilja - 27 juli 2009 21:55

Jag vet inte om någon missat att Pridefestivalen började idag, men det gör den i alla fall och det är värt att nämnas. På väg Näset läste jag torsdagens aftonbladet, och där fanns det två mycket bra krönikor, i samma stil men om olika saker.


Den ena handlade om Prideparaden och HBT-folk och liknande, den andra handlade om jämställdheten mellan män och kvinnor. Båda var riktigt bra, men jag håller inte riktigt med i någon av dem... Tyvärr var det inte min tidning, så jag kan inte citera ordagrant, men i den första så sa de att folk tröttnat på Pridefestivalen. HBT-personer har kommit så långt så snart kommer man bara störa sig så mycket på festivalen att den ger omvänt resultat.


Det tror inte jag en sekund på. Så mycket heteronorm det är i våran värld är sjukt, och det är långt ifrån lika okey att vara gay som att vara straight. Varför skulle annars komma-ut processen vara så lång och svår för så många??


Mer om Pride kan ni läsa på aftonbladet.se;

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5567099.ab


Den andra artikeln påstod att det inte behöver vara jämställt i världen. Ska båda diska lika många tallrikar, damsuga varannan gång, och så vidare? Man har liksom sina uppgifter. Personligen tycker jag inte riktigt att det är det jämställdheten i världen handlar om... Det är så mycket mer! Alla som gör samma jobb ska ha samma lön, oavsett kön. Ser ni vad jag menar?


Jag läste också en krönika på vägen hem igår, i Söndagsbilagan i Aftonbladet. Den sa att Brüno gjorde mer nytta än Pride, och jag tror han har lite rätt faktiskt. Se den! Men se till att ni är byxmyndiga i alla fall ;)

Nä men jag tror faktiskt att Brüno påverkar människors sätt att se på andra en hel del. Men ta inte bort Prideparaden, den är mysig!


Nu ska jag se klart Lipstick Jungle, höres!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
julia

julia

27 juli 2009 22:33

Hej!
Du kommer inte ner nått va? men gör du det skicka bara ett mess! :D kram :)

http://juliastagmo.blogg.se

 
Lina Lilja

Lina Lilja

27 juli 2009 23:33

Har tänkt sms:a dig men tiden har varit knapp. Tyvärr hinner jag inte komma innan jag åker, även om jag väldigt väldigt gärna vill, för det gör jag! Jag kanske kan komma förbi nästa sommar istället??
Pussa Happy från mig!
Kramar

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se