Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Behåll Pridefestivalen!!!

Av Lina Lilja - 30 juli 2009 00:23

Ingen av dem som läser min blogg kan ha missat att Pridefestivalen pågår just nu, och inte många av alla andra människor i landet kan ha missat det heller, men nu måste vi prata om det igen...


Jag är en sådan människa som önskar att alla var fördomsfria. Varje gång någon skriker jävla bögjävel, jävla hora, jävla neger så skriker jag tillbaka att så säger man fan inte, även om jag inte har något med saken att göra, det är fel att säga så!!


Syrran säger ofta att det är "en massa jävla turkar" och på diskot så tafsar en massa "turkar" på en. Nummer ett så säger man inte så, på grund av följande två grejer.


Den ena är att nittio procent av dem hon kallar "turkar" är inte ens från turkiet. Utlänningar och turkar är inte samma sak, och det finns MÅNGA snälla turkar också!


Den andra är att de så kallade "turkarna" är oftast bland de snällaste. Grejen är att varje gång de gör något så uppmärksammas det, för de är ju turkjävlar jue. När "svenska" killar tafsar så sägs inte så mycket, de är ju inte turkar...


Nu kändes det som jag föll av ämnet lite, men jag tror ni förstår lite vad jag menar. Det är sådant här som jag verkligen brinner för, att människor ska leva på samma vilkor osv, och det är det som gör att jag är sådant stort fan av Barack Obama (sedan är han en grym människa också, såklart) för att han har tagit sig hela vägen från en halvt mörk, halvt vit nobody till Amerikas president (ni måste läsa hans bok, Min Far Hade En Dröm).


Och jag är ett minst lika stort fan av Pridefestivalen, därför lyfter jag den så mycket här på bloggen. I mina ögon är det den vecka under året som HBT-personer har sin chans att visa deras vardag, att få någonting gjort, samtidigt som de har jävligt kul. Det är så jag uppfattar det hela i alla fall.


Tyvärr har jag läst allt för många bloggar och krönikor, hört människor säga det minst lika gånger, att Pridefestivalen är något onödigt, den behövs inte längre. Sverige har accepterat HBT-personer, behandlar dem som alla andra, allt som sägs på Pridefestivalen är bara skit ungefär. Det är FEL FEL FEL!!!! Men det märks tydligt att intresset för Pridefestivalen har minskat kraftigt.


Jag minns förra året, då Kanal5 uppmärksammade det hela med massa intressanta TV-program i ämnet, och en hel del bra filmer. (Fastnade för en av filmerna, minns dock inte vad den heter nu, som handlade om en kvinna, gift med barn, som skiljer sig och blir kär i en tjej. Såg den 5 gånger på två dagar, jag skojar inte.) I år - ingenting någonstans!!!


Den lokala tidningen hade förra året en representant på Pride som varje dag skrev och uppdaterade vad som hände under dagarna. Mycket intressant, i år, INGENTING!!!! Vad händer med världen? Det märks också tydligt på t.ex aftonbladet.se, dn.se och expressen.se att det inte alls står lika mycket om Pride som tidigare år, VARFÖR????


Nej, världen har inte blivit bättre. HBT-personer utsätts för våld hela tiden, men tydligen syns det inte, det finns inte. Minns ni förra året under prideveckan då två män som kysstes blev utsatta för så kallat hatbrott. De blev knivstuckna, eller i alla fall en av dem, bara för att de var gay. 


Jag har många vänner, eller många och många, vissa har jag ingen aning om, men flera vänner i alla fall som är väldigt homofobiska. Ett par har jag lyckats få att inse att de är dumma i huvudet som tänker så, andra är omöjliga... Varför kan man inte bara acceptera folk för den de är?? Vem bryr sig om sexuell läggning, hudfärg, kön eller ursprung? Det som spelar roll är väl hur individen är som person, personligheter osv, har jag inte rätt?


Men nej, det jag ville komma fram till var i alla fall att behåll Pridefestivalen i minst några år till, den behövs! Och sedan är det en härlig fest också =) Men jag tror vi har ett bra tag kvar innan vi accepterar människor för vem de är, istället för deras läggning eller hudfärg. Och innan vi kan ändra något så måste vi se problemet, läs därför denna artikel;


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1654684/valdet-mot-homosexuella-ar-grovre-for-att-ge-maximal-skada


Nu måste jag verkligen sova. Hörs imorn!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
julia

julia

30 juli 2009 17:04

Hej :)
Jag visste inte ens att det var pridefestival förens jag läste det här pöå din blogg, men jag har ju inte läst aftonbladet på ett tag, men det borde ju stå nånstans!

http://juliastagmo.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se