Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under juli 2009

Av Lina Lilja - 5 juli 2009 18:38

Imorse var jag ute och sprang. Gick dock inte så bra då jag dels har fruktansvärd träningsvärk sedan igår och dels har så j*vla ont i hälsenorna. Hade problem med dem när jag var yngre, var till doktorn typ jämt, gick på sjukgymnastik och så. Har dock inte känt av dem på flera år, förrän igår... *SUCK*


Aja, cyklade senare till stallet. Red, mockade, pratade med lite folk och så. Trevligt trevligt =) Dock så lossnade tejpen som sitter på stygnen i såret i svanken, så jag kunde typ inte böja mig eller någonting utan att det började dra i stygnen. Därför vågade jag inte cykla hem utan mamma fick hämta mig.


Nu har jag ätit middag och så. Plåstrat om såret och sitter nu här redo för tennis. Har visserligen fortfarande asont i hälsenorna, men det får jag överleva... Vi hörs väl senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 5 juli 2009 10:24

Jag har märkt att jag har blivit så tråkig här på bloggen. Typ det enda jag skriver är vad jag har gjort om dagarna. Trist... Vet inte om det här inlägget kommer att bli så mycket roligare men det kommer i alla fall inte handla om vad jag har gjort idag, eller ska göra.


Nä, istället kommer det handla om vårat samhälle. Igår tog jag bussen hem, och tre olika klistermärken satt uppe i bussen, reklam som någon satt upp, om olika rasistiska föreningar. Det skrämmer mig. De har liksom budskap som "72 miljoner turkar på väg ut i Europa, när ska du reagera?". Vadå då? Ska inte de få vara i Europa eller?


Vi håller ju på att inkräkta i alla andras länder, varför ska inte de få vara i våra länder då för? Usch, det är skrämmande. Likaså fattar jag inte vad alla har emot Zigenare. Har inte hört en enda prata om dem utan att säga att de är konstiga och beter sig illa. Suck, har de gjort dig något eller!?


När vi åkte Finlandsfärja i mars eller vad det var, då var det ett gäng Zigenare med. De var supertrevliga! Visst, jag skulle inte gärna gå runt i deras kläder, men det är deras val och deras liv. De har inte gjort mig något, så då tänker inte heller jag göra dem något.


Likaså böckerna jag har lånat om HIV/AIDS. Ena boken, Rädd för det okända, påstås vara en bok om HIV/AIDS i ett mångkulturellt samhälle, men det är det inte. Typ det enda boken skriver är hur invandrare erbjuds hjälp och så. I hela boken så låter det som att det bara är invandrare/flyktingar/utlänningar som kan ha viruset/sjukdomar, och tanken på att en svensk skulle kunna ha det finns i princip inte. Suck, skärp er!!!


Visserligen är boken 19 år gammal, men ändå! Redan på den tiden, när HIV/AIDS var något relativt nytt i Sverige så borde man väl ha insett att vi inte är änglar utan sjukdomen. Antagligen är det vi själva som tagit in viruset i landet, och inte invandrarna. Nä bort med sådana tankar!


Jag försöker i alla fall att behandla folk efter personligheten, och inte efter utseende, nationalitet, läggning, hudfärg, religion eller liknande. Jag påstår inte att jag är något underbart, för just nu låter det så, jag säger bara att det känns så jävla dumt att behandla folk olika för den de är. Visst, vissa fungerar man helt enkelt inte med, men det beror ju på personligheten, och inte något av ovanstående saker. Man kan inte älska alla, men man behöver inte behandla folk illa bara för att man inte gillar dem. Alla har rätt att leva, vara sig själva och lyckliga. Så är det bara, punkt slut.


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 4 juli 2009 23:06

Tänkte bara skriva ett jättekort inlägg och berätta att jag lever. Ska gå och lägga mig nu. Tänkte blogga imorse men internet la ner, och efter att ha startat om datorn typ 7 gånger så gav jag upp, suck...


Imorse var jag i alla fall ute och sprang. Sedan var det lite dator och tv, gjorde inte så mycket. Kom till mamma vid tolv och gnällde över att jag hade så tråkigt, tänkte åka till stallet men först lite senare. Precis efteråt ringer mobilen, en kompis som frågar om jag vill följa med henne ut och rida på en av hennes hästar, en timme senare. Visst säger jag, gärna!


Precis när jag lagt på luren så sms:ar en kompis. Du kommer väl till stallet snart!?!? Hon hade jättetråkigt och ville att jag skulle göra henne sällskap. Beslutade tillslut att jag skulle följa med henne ut, gåendes, när hon red två hästar.


Bråttom fick jag i alla fall, men jag slängde i mig lite lunch och sedan skjutsade mamma mig. Dock började det mullra och regna som fan, världens oväder, så vi kom iväg nästan en timme försenade, men iväg kom vi i alla fall. Ut och galopperade, mycket i lätt sits. Kul! På vägen hem fick vi sällskap av ytterliggare två ekipage, trevligt.


När jag satt av skakade benen, men trots det så gick jag två rundor på typ 40 min medan kompisen red, tror ni jag var trött sen eller!? Har typ kramp i benen nu!! Aja, fortsätter jag såhär lär jag ju bli vältränad i alla fall ;)


Nu på kvällen var vi hos farmor och farfar tillsammans med kusinen och hans mamma och grillade och spelade spel och så. Väldigt trevligt! =) Nu ska jag som sagt sova..


Imorgon blir det löprunda på morgonen, ska rida (skritta) mitt på dan (cyklar till och från stallet), och tennis på kvällen. Det är i alla fall så planen ser ut =)


Godnatt!


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 juli 2009 23:36

Har haft en bra dag. Var i stallet och träffade en massa kompisar, alltid trevlig. (Eller tja, åtminstone när kompisarna är på bra humör, vilket de var idag =)) Gjorde inte så mycket mer än pratade med kompisar, släppte ut någon häst och så. Det har tydligen inte hänt så mycket medans jag varit borta, trist... Eller tja, har det inte hänt något har det ju inte hänt något dåligt heller, så det är ju bra ;)


Sedan cyklade jag till ICA och handlade. Cyklade därefter hem. Duggade lite på vägen, men eftersom jag cyklade hann jag aldrig bli kall. Åt middag och har sedan suttit framför tv:n och datorn. Försöker lägga ut bilder på nätet från resan, men att lägga ut 450 bilder på nätet är ingen höjdare, så det får bli några kollage istället... Det ordnar jag senare dock.


Har faktiskt börjat läsa lite i HIV/AIDS böckerna idag, vissa är riktigt bra, andra är bara rasistiska... *SUCK* HATA fördomar...


Imorgon ska jag upp tidigt och ut och springa. MÅSTE skärpa mig nu!!


Förresten så hittade jag en 50-lapp i stallet idag. Den tillhörde ingen av dem som var i stallet vid tidpunkten, någon annan som tappat? Annars antar jag att jag tar det =)


Godnatt!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 juli 2009 13:36

Var först och tittade på tennismatchen. Pappa och farfar vann, hurra!! =) Sedan har jag ätit lunch. Nu tänkte jag cykla till stallet.


Klockan 16.00 ska kusinen spela match, men den hinner jag nog inte se. Ska hinna förbi ICA och handla lite också innan jag cyklar hemmåt, och jag lär ju bli kvar i stallet åtminstone ett par timmar, så lyder planen i alla fall.


Klockan 19.00 ska däremot pappa och farfar spela nästa match, den hade jag tänkt titta på, och 20.00 ska kusinen spela sin andra, även den tänkte jag se. Men vi hörs väl senare ikväll!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 juli 2009 10:40

Har varit vaken sedan 08.00 och inte gjort någonting vettigt alls. Bara en massa tv. Först gick jag upp och åt frukost framför Sex and the City. Just nu tittar jag på sista avsnittet av Cityakuten. jag har inte hunnit titta på det tidigare.


När jag har tittat klart ska jag cykla till tennisbanan och se när pappa och farfar spelar match. Efter lunch tänkte jag cykla till stallet en sväng och se om det händer något kul där.


Men nu ska jag titta klart på Cityakuten. Vi hörs senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 2 juli 2009 23:49

Det blev inte så mycket läsande om HIV, suck. Jag vet att det är frivilligt och så, och jag inte alls behöver eller borde göra det, men det är något jag vill göra. Det är ett viktigt ämne som alldeles för många vet alldeles för lite om.


Istället fastnade jag framför datorn en stund och sedan kikade jag på ett inspelat avsnitt av Sex and the City. Nu ska jag krypa i säng. Jag har inga riktiga planer för morgondagen. Det är tennistävling här ute i byn, så jag ska väl kika på den. Sedan behöver jag motionera. Springa är nog inte så lämpligt än, kan knappt röra mig och jag vill inte dra upp några stygn, men en liten tur gåendes blir det nog i alla fall.


På eftermiddagen blir det nog en tur till stallet, så jag får prata med lite fler folk och så. Annars har jag inga fler planer. Skulle eventuellt ha varit med en kompis men det blev inte så.


Nu väntar sängen, vi hörs imorgon!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 2 juli 2009 23:08

Kom nyligen hem från en helt underbar kväll ute på öarna! Det var jättejättemysigt med god mat och fint väder. Härlig svensk sommar!!


Vet ni, nu är det bara 34 dagar kvar tills jag åker, det är ju nästan ingenting jue.. Jag längtar jättemycket, samtidigt som jag vet att jag kommer sakna allt och alla här hemma. Fast det är nog bra att försöka slita mig ifrån den här staden medan jag kan, jag gillar inte att bli beroende av saker. Farsan till exempel har ju bott här större delen av sitt liv, det vill inte jag göra, jag vill se världen. Men åker jag inte nu lär jag aldrig komma härifrån.


Just nu sitter jag här i mitt rum med min fina lap-top som enda sällskap. Jag hade tänkt gått och lägga mig men jag orkade inte, så därför fastnade jag här. Hade jättekul i stallet idag med alla kompisar, men nu på kvällen hände flera småsaker (ingenting egentligen, men ni vet, många bäckar små...) som gjorde att jag känner mig väldigt ensam. Någon som vill göra mig sällskap???


Kom precis på att jag började ju med HIV/AIDS projektet. Kom ju inte så långt men nu vore ju ett utmärkt tillfälle att kika lite på det. Får sysselsätta mig med det.


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se