Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2009

Fördomarnas land

Av Lina Lilja - 1 augusti 2009 12:04

Okey, det här är det värsta jag läst på länge. Helt seriöst, det är sjukt! Läs artikeln här;

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5585631.ab


Hur många fördomar kan man ha lixom? Den här tyckte jag var värst:

"Bögar gillar kläder och hånglar gärna offentligt."


Ursäkta mig men hur många hetromänniskor är det inte som står och hånglar ofentligt då? Va? Det går inte att gå 10 min på stan utan att se ett hetropar hångla, i alla fall inte i den här stan, och definitivt inte i Stockholm!


Varifrån får folk allt liksom? Nog för att det finns så kallade "Schlagerbögar". Sådana där charmiga söta saker i vita jeans, örhänge och färgat hår med härligt skratt och lite feminint sätt. Men bara för att det finns sådana som är bög innebär inte det att alla sådana är bög, och inte heller tvärtom, att alla bögar är sådana.


Och att alla lesbiska skulle ha kort hår, vara manliga och gilla bilar. Nja, går inte på det heller riktigt faktiskt.


Okej, Marcus Airas, 22, var den som lät vettigast:

”Det finns två olika typer. De fjolliga och de som är som vilka som helst. De fjolliga bryr sig mycket om utseende, rör sig och pratar kvinnligt. En lesbisk kvinna är en vegan som hatar män, med många piercingar. Eller en helt vanlig kvinna.”

Men seriöst vänner, det ENDA som alla bögar har gemensamt är att de är män som gillar män. Det ENDA som alla flator har gemensamt är att de är kvinnor som älskar kvinnor. Så, kan vi stryka det andra nu? Homosexuella beter sig inte på ett visst sätt, de ser inte ut på ett visst sätt, de blir kära i människor av samma kön. End of discussion.


Nu måste jag verkligen sätta fart och börja packa!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
amanda

amanda

1 augusti 2009 14:35

aha, vad roligt. med explorius då? :)

http://amandasresa.blogg.se

 
Elin

Elin

1 augusti 2009 20:09

Härligt! :D hoppas du får ett toppenår, Kram!

http://elinsiri.blogg.se

 
Ingen bild

Marcus Airas

25 augusti 2009 10:59

Jag tror inte folk förstår att det inte var vårat eget svar utan svaret på frågan vad tror du folk har för fördomar mot homosexuella, men det har ju förstås den låtsasjournalisten Emma Feuk "glömt" skriva. min fästmös moster är lesbisk och inte fan är det där mina fördomar.

 
Lina Lilja

Lina Lilja

25 augusti 2009 13:24

Vad bra att du berättade det Marcus, för det ändrade tankegångarna totalt!! Det gjorde att hela artikeln lät lite vettigare, tack för upplysningen! =)

http://lilja.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marcus Airas

25 augusti 2009 13:50

Inga problem. Jag mailade dessutom Emma Feuk men fick aldrig något svar. aftonbladet är en skvallerblaska, inget annat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se