Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lina Lilja - 26 augusti 2009 16:54

Tänkte börja med gårdagen. Först var det skola som vanligt, inget speciellt. Därefter hem och göra läxor innan vi åkte för att äta på KFC. Efter det åkte vi till basebollmatchen. Det var grymt kul att uppleva en sådan amerikansk kultur!


Vi stannade bara en timme, och när vi åkte så låg Wichita laget ("vårat" lag) under med massor, så det var lite trist... Vi gick längs floden hem till Kenny dit Graham och Eli åkte med bilen. Mycket mysigt att vandra genom kvällen i ett väldigt fint område!


Sedan åkte vi hem, hängde lite hemma hos oss och gick sedan och la mig.


Idag var det skola som vanligt. På eftermiddagen så fick man gå runt i matsalen och så hade alla klubbar och sporter man kunde joina olika bord så man kunde skriva upp sig om man ville vara med. Jag skrev upp mig på Basket och Screamin' någonting, typ en hejarklack som stödjer cheerleadarna på matcher och så.. Kan nog bli kul!


Och så ska jag ju troligtvis joina tennisen, men eftersom de redan har börjat så fanns inte de representerade, utan man måste gå en annan väg. Men det låter som om jag kommer kunna göra det!


Ikväll ska vi äta hemma, ta det lugnt och göra läxor, och gå och lägga mig tiiidigt! Är grymt trött på mornarna! Nu måste jag sätta igång med matteläxan, hörs senare!


Puss o Kram
Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 25 augusti 2009 22:12

Har egentligen en hel del jag vill berätta för er, men jag måste verkligen sova nu så får berätta imorgon. Men vad jag ville berätta för er var att vi var på en basebollmatch idag! Det var kul, väldigt amerikanskt!, men ganska långtråkigt... Det hände inte så mycket, hehe...


Berättar massa mer imorgon!

Godnatt!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 24 augusti 2009 21:47

Igår gjorde jag misstaget som jag blivit varnad för att göra, men jag gjorde det i alla fall. Jag nämnde namnet Barack Obama bland amerikaner, och även om jag hört talas om reaktionen, så trodde jag aldrig att den skulle vara så...


Jag berättade för Keila att jag ville gå på ett college i Chicago, samma som Barack Obama gick, och studera juristik. Hon reagerade med att "berätta inte det för någon!!" Vi diskuterade det över middagen och jag och Kenny hade en lång seriös diskussion om honom.


Han sa att han inte hatade Obama, bara ogillade honom. Anledningen var för att Obama är för abort, och dessutom anser han att han inte har gjort något för landet, att han inte står upp för landet. Han gillade Bush väldigt mycket - suck...


Så vad jag vill komma fram till är att är du i amerika, prata inte om Barack Obama! Amerikanarna gillar inte honom, så är det bara, that's it. Att alla utanför amerika gillar honom kvittar, amerikanarna gillar inte sin president.


Nu ska jag ta en dusch och därefter sova. Vi hörs imorgon!


Puss o Kram

Lina Lilja


Ps. Bilderna fungerar inte som det ska, har krånglat som fan, så det är bara någon enstaka ny bild på resdagboken, men det ska bli fler inom kort!! Ds.

Av Lina Lilja - 24 augusti 2009 20:24

Igår morse mådde jag inte alls bra som ni kanske märkte... Men vi åkte härifrån för att åka till kyrkan i alla fall, skulle möta Tamela, (min local contactor och Arthurs "mamma"), där, men när vi ringde henne så hade hon tydligen varit på tidiga gudstjänsten för att hon skulle möta en kille vid flygplatsen. (Arthur var med oss, han hade sovit hos Kenny.)


Så istället åkte vi och lämnade två bagage i Wichita, åt lunch och därefter åkte vi allihop till flygplatsen för att möta Rodrigo, den nya utbytesstudenten, även han från Brasilien. Väldigt trevlig! =) Efter det åkte vi till köpcentret en sväng, jag köpte dock ingenting. Efter det levererade vi en väska innan vi åt middag med Charlie, Kenny och Graham. Vi hängde ett tag med dem, hämtade fler väskor på flygplatsen och körde sedan Arthur hem.


Tanken var att Keila skulle köra hem mig efter det, klockan var då omkring halv tio och det var skola idag så jag behövde verkligen åka hem. Hon var dock så grymt seg (både jag och Ceci var jävligt sura efteråt...) så vi kom hem efter klockan halv elva. Snacka om att jag var trött i skolan idag!


Idag så hade vi fotografering inför yearbook. Jag köpte även en massa bilder, jääävligt dyrt men det fick det vara värt. Hoppas det i alla fall!! Sedan var det engelska, tycker engelskan är jättesvår... Mycket gramatik och grejs.


Efter det teater, har fått en ny teater klass. Gillade den! Dock är inte teater så kul som jag trodde det skulle vara, inte än i alla fall. Vi får väl se hur det blir framöver när vi får börja agera mer ;)


Därefter historia. I loooove!! Och det här är enda klassen där jag faktiskt hänger med till 100% och faktiskt vågar säga saker och så. Svara på frågor osv.


Efter det är det seminar. Först diskuterar vi vett och etikett, sen får vi göra läxor. Eftersom jag ska börja med Anatomy imorgon så ligger jag efter där, och Mrs. Smith som är min Anatomy lärare är också min lärare i seminar, så hon hjälpte mig komma ikapp lite...


Efter skolan tog vi det lugnt en stund innan Keila och ungarna kom hem. Vi åkte direkt till parken och mötte en kille som Keila stämt träff med. Vi hängde där en stund och sedan åt vi på Subway innan vi åkte hem och nu sitter jag här och så ska jag göra läxor.


Håller på att ladda upp bilder på resdagboken.se , alias Lina93 . Så när ni vaknar imorgon bitti, eller ni lär väl inte sitta vid datorn förrän på eftermiddag/kvällen efter skola/jobb, så finns det massa fler bilder att se, om allt går som jag vill. (Antar att alla i Sverige sover nu).


Saknar er!


Puss o Kram

Lina Lilja 

Av Lina Lilja - 24 augusti 2009 16:25

Lovar att jag ska berätta om dagen och gårdagen, men först var jag tvungen att posta det här som jag hittade på en sida på nätet. Fick mig att tänka om i alla fall!


Om du har mat i kylen, kläder att ta på dig, tak över huvudet och en säng att sova i...

... då är du rikare än 75 % av världens folk!

Om du har pengar på banken, lite i plånboken och lite slantar i en spargris...

... då tillhör du de 8% rikaste i världen!

Om du vaknade i morse, mer frisk än sjuk...

... då har du det bättre än den million människor som inte kommer att överleva denna vecka!

Om du aldrig har upplevt krigets fasor, ensamheten i fångenskap, lidandet av tortyr eller plågan av svält...

... då ligger du bättre till än MINST 500 millioner människor i världen!

Om du kan göra ett kyrkobesök utan att bli trakasserad, arresterad, torterad eller dödad...

... då är du lyckligare lottad än tre milliarder av världens människor!

Om dina föräldrar lever och är gifta...

... då är du sällsynt även i Sverige!

Om du håller huvudet högt med ett leende och är tacksam...

... då är du lyckligt lottad eftersom många kan visa tacksamhet, men få gör det!

Av Lina Lilja - 23 augusti 2009 09:29

Om jag stannar tiden ut, vilket jag inte är säker på att jag gör som det känns just nu..., så är det ganska precis nio månader kvar tills jag träffar min familj igen idag. De kommer att komma kring den 20-23 maj någongång. 9 månader, det är väl inte så länge? Eller?


När jag åkte trodde jag aldrig att första veckorna skulle vara ett sådant helvete som det faktiskt är. Jag har varit iväg i 10 dagar nu, och jag har känt precis alla känslor som går att känna, de flesta samtidigt. Just nu vill jag bara hem, hem, hem, samtidigt som jag inte vill ge upp riktigt än. Jag vill göra det här till mitt bästa år någonsin, men jag kanske inte var riktigt redo än? Jag kanske inte är så mogen och självständig som jag trodde att jag var?


Just nu känns det som om jag har missbedömt både mig och resan rejält. Snacka om att vi har lagt ut massa pengar, och nu känns det bara skit. Men jag tror att om jag ger det lite tid så känns det bättre, jag tror. Jag har i alla fall lärt mig jättemycket redan nu. Framför allt hur mycket jag älskar min familj, släkt och vänner, och mitt land. Jag har inte sagt Jag älskar er till min familj så många gånger i hela mitt liv, som jag har gjort under dessa tio dagar. Hur kunde jag lämna ett liv som det jag hade??? VARFÖR gjorde jag det??


Var tvungen att skriva av mig lite bara. Väntar på att Keila ska komma hem så jag kan tvinga henne att åka till kyrkan med oss. Jag VILL till kyrkan! Dels för att jag vill hitta på något, men framför allt för att jag måste få prata med någon, och min lokala representant kommer vara där, och hon är till för sånt här..


Saknar er alla där hemma massor, och jag älskar er!!

Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 23 augusti 2009 08:32

Vaknade imorse med halsont, blää. Känns lite bättre nu så jag hoppas det går över under dagen. Ni ska veta hur kallt det är inomhus, på typ restauranger och i skolan och så, folk här älskar AC!


Keila åkte just för att se om vi ska dela ut massa bagage nu. Hon snackade också något om att vi troligtvis inte ska till kyrkan eftersom hon satt uppe så sent igår, hon gick och la sig 4.30 tydligen. Men stackars henne då!? Jag VILL till kyrkan, så får jag åtminstone göra någonting!!


Så tja, nu vet jag inte planen för idag riktigt. Sitta inne hela dagen? Leverera bagage? Kyrka? Ingen aning, men jag ska försöka få något att göra i alla fall, tänker inte tollerera allt detta...


Hoppas ni har det jättebra där hemma, saknar er massor!! Jag kommer bli så besviken på mig själv om jag åker hem och avbryter resan, men vissa stunder så vill jag bara inte vara här! Vi får väl se vad framtiden har att säga...


Förresten, vill ni ha gratis kläder? Såklart ni vill! Klicka er in på den här sidan:

http://www.freestreet.se/?r=19291
Väldigt lätt att tjäna poäng!


Saknar er alla där hemma massor, vi får se när vi ses igen.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 augusti 2009 18:52

Sorry för att jag inte skrev något igår, orkade inte. Det är så mycket som händer just nu, och det är så många känslor. Ett år som utbytesstudent är inte en dans på rosor som det ofta verkar, det är väldigt mycket tuffare än så.


Vissa stunder så är det bra, då känner jag att absolut, jag stannar tiden ut! Ibland, som idag när vi satt och åt på en restaurang, då vill jag bara hem. Jag började grina helt plötsligt och ville ta nästa plan hem. Men saker och ting har blivit bättre sedan skolan börjat, och jag tror saker och ting kommer bli ännu bättre om några veckor när jag har hittat lite kompisar.


Just nu känner jag att jag vill ge det lite tid, låta det ta ett par veckor. Men jag har också lovat mig själv att skulle det inte kännas bra, då åker jag hem. Jag tänker inte göra mig själv illa eller plåga mig själv. Känns det inte bra så blir det nästa plan hem. Dock så är det självklart att det kan ta ett par veckor innan man har fått kompisar och så.


Igår så var det först skola. Har nu ändrat mitt schema från fysik till anatomy (biologi typ) och från Trig till Algebra II. (En lättare mattekurs). Matteläraren tyckte inte att jag skulle byta, och efter ett tag hängde jag med hyfsat, men jag ville inte hålla på och traggla mig igenom en mattekurs när det inte ger mig mer än kunskap, så då läser jag hellre en Algebra II, slipper plugga så in i norden, och får bättre betyg dessutom.


När vi kom hem igår så tog vi det lugnt en liten stund, bara jag och Ceci hemma. Sedan kom Jenny, Keilas bästa vän, och hennes två ungar och hämtade oss. Underbar människa!! Vi åkte hem till henne och hälsade på hennes två hundar och hennes mamma. Jättegulliga hundar! Ska lägga ut bilder sen, orkar inte nu, hehe. Därefter var vi ute och åt, jag och Ceci, Keila och 3 ungar, Jenny och 3 ungar. Vi åkte genom Wichita med bilen och stannade i Old Town och tog massa fina bilder och bara hängde lite.


Vi åkte en sväng till med bilen innan vi åkte hem, tog det lite lugnt, och därefter hoppa i säng. Idag så åkte jag, Keila och Eli (1:åringen) och lämnade bagage. Sov mestadels i bilen, och längtade hem. Vi åkte förbi Little Sweden och jag fick svenska pannkakor och så köpte vi pepparkakor, mums!!


Därefter åkte vi och träffade Arthur, Ceci, Kersten, Nate och Charlie (en kompis till familjen) och så åkte vi till en restaurang och åt. Nu sitter vi här hemma och hänger lite bara, väntar på att ungarna ska åka till sin pappa så kanske vi ska hitta på något sen. Är så grymt trött bara! Och så mår jag inte så bra heller, längtar hem massor. Saknar er så!


Jag har aldrig insett förut hur mycket jag älskar mina vänner, min släkt, och framför allt min familj förrän jag kom hit. Jag älskar också Sverige som land, och det är saker som jag inte insett förrän nu! Älskar er massor där ute, och saknar er så!


Ta väl hand om er!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se