Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lina Lilja - 20 augusti 2009 21:58

Vi var ute och åt middag och sedan handlade vi lite saker till skolan. Skulle behövt en miniräknare, en speciell sort, men de kostade över 80 dollar - no way!! (1 dollar är knappt 8 kronor). Måste prata med matteläraren imorgon, för sådant har jag inte råd med...


Här omkring finns det hur många Victorias Secret som helst, innan jag åker hem ska jag ha köpt något där inne! Allt här är ju mycket billigare än i Sverige. Är helt lost på sådant.


Idag på American History så var det en av cheerleadarna som frågade om Sverige var en förkortning på Schweiz eller om det var olika saker, hehe x) Man får höra mycket roligt om sitt lilla land!


Nä nu måste jag sova, see you guys tomorrow!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 20 augusti 2009 16:42

Japp idag var det skola igen. Först var det engelska, gillade både klassen och läraren jättemycket! Fast jag är tveksam på om jag kommer klara den kursen, det var svårt...

Sedan var det fysik. Puh! Klassen var bra, läraren bra, och dagens lektion var bra. Men frågan är om jag kommer att palla fysik på engelska i ett helt år, hatar alla NO-ämnerna! Ska försöka kolla om det går att byta ut kanske.

Därefter amerikansk historia - äääälskade!! Läraren var underbar, klassen underbar. Älskar ämnet dessutom, och vi kommer att jobba med både WWI och II och dessa krig är jag väldigt intresserad av så det ska bli kul! =)
Hittade också en kompis som har en egen häst och rider western, och en av cheerleaderna i klassen hade nio hästar, och jag kunde få dem allihopa, haha snacka om en sådan där typiskt rik bortskämd unge x)
Därefter Study Hall. Gjorde lite på min matteläxa, är nästan klar nu. Ska göra klart den nu hade jag tänkt, det sista som jag inte kunde göra i skolan.
Det är bara jag och Ceci hemma nu, så väntar på att de andra ska komma hem. Måste åka och köpa en massa saker till skolan sedan, så hoppas vi kan fixa det. Har redan tappat bort ett papper som jag måste leta upp, på två dagar i skolan! Det här kommer gå bra, *suck*.

Saknar er alla där hemma massor!! Får se om jag pallar att vara här hela året, annars så kommer jag hem. Känns väldigt skönt att ha den möjligheten, det får det hela att kännas mycket bättre. Puss o KramLina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 19 augusti 2009 21:52

Är grymt trött. Hemma är klockan tio i fyra, här är klockan bara tio i nio, men jag är dödstrött i alla fall. Matten förstod jag mig inte på alls, suck. Önskar mina föräldrar vore här och kunde hjälpa mig, eller min mattelärare från högstadiet! Honom skulle jag verkligen behöva...


Tänkte att jag skulle ta en dusch nu och sedan ska jag sova. Hoppas inte nedervåningen stinker alldeles för mycket efter allt toavatten, vi sover ju på nedervåningen.

Vi hörs imorgon!

Saknar er massor.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 19 augusti 2009 17:15

Idag var det första riktiga skoldagen. Även om det var mest att gå igenom regler och vad som skulle hända under terminen så fick man ha sitt schema, träffa sina kurskompisar och ha sina lärare.


Först var det teater. Jag och massa småungar. Men det var helt okey! De flesta var hyfsat mogna, och jag hoppas att jag gillar det, allt kändes inte 100 där, men jag tror det kommer bli bra!


Sedan var det den där smyckesdesignen. Har ju den med Hanadi, tjejen från Israel som jag redan känner lite, så det var bra. Vi kommer att jobba tillsammans lite under året, och jag gillade ämnet. Vi kommer att göra mycket kul tror jag!


Därefter matte, var livrädd då det bara var massa äldre och högljudda elever (inte elaka, bara högljudda). Visade sig dock att hälften vad juniors, hälften var seniors, men jag kände mig ändå liten.

När vi började göra mattetal kände jag igen det mesta, men inte allt. Mycket x och y och sånt vilket jag gillar, men jag märker att jag har tappat en massa under sommaren (Jesper, I need you!). Har läxa till på fredag som jag verkligen skulle behöva hjälp med, måste tänka till lite...


På lunchen kom det fram två jag träffade igår, och sedan kom en till, så jag hade folk att sitta med, det var skönt! Jättesnälla människor, så det är kul =) Var lite orolig där då varken Ceci eller Hanadi har lunch med mig på svarta dagar (vita vet jag inte..).


Sist var det tyngdlyftning. Jag ÄÄÄLSKADE!!! Läraren är underbar, och eleverna också (ett gäng tjejer, ni kan ju tänka er ;)). Dessutom ett gäng chearleeders, en riktigt blond! Men de var snälla och riktigt roliga, jag tror det kan bli bra.


Är fortfarande lite rädd för skolan, innan man har kommit in riktigt, och fått riktiga kompisar och så. Är rädd för att jag inte ska hänga med i ämnena också, men jag tror det löser sig så småningom. Jag tycker språket är ganska lätt att hänga med i faktiskt, inga större svårigheter. Är räddast för fysiken som jag har imorgon, den är svår på svenska liksom! Men jag tror det löser sig =)


"Mamma" gjorde svenska köttbullar och pasta till middag idag - gulliga. Det var gott. Nu sitter vi och gör mest ingenting. Den här tiden är tråkig, "mamma" är inte en sådan som gillar att hitta på en massa på kvällarna, och alla i Sverige sover. *Suck*. Ska försöka lösa matteläxan snart I guess...


Hörs!

Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 augusti 2009 21:21

Jag upplever så grymt mycket här varje dag och jag vill berätta om allt, men när man väl sitter här och skriver så glömmer man hälften. Därför gjorde jag lite anteckningar igår som jag skulle komma ihåg att skriva om, dessutom kommer lite nya saker från idag...

Häromkring är det väldigt mycket hästar. Vi bor typ på landet och flera i närheten har hästar vilket är kul, då kan jag titta på dem i alla fall! Hehe.. Appropå hästar så när vi åkte genom Kansas i söndags så satt jag och halvsov och tittade ut genom fönstret när Arthur pickade på mig så jag vände mig om och såg ett STORT fält med hästar ÖVERALLT! Sååååååå vackert, i ett härligt ljus också! Tyvärr han jag inte få upp kameran, men grymt vacker var det!

Dessutom har jag fått beröm för att jag har ett vackert leende. (Det var Brandon som sa det). Brandon åker hem inatt (han bor i South Dakota) och när vi sa hejdå idag så sa han att han skulle sakna mig. Gulliga <3. Fatta att han är 95:a! Jag trodde han var äldre... Aja, trevlig men busig är han i alla fall. Lätt att prata med. Han sa också att jag såg ut som om jag var 17-18 medan Ceci bara såg ut att vara 14, hehe...

Igår hade jag en tröja på mig som jag köpte i Spanien för några år sedan, en tröja jag gillar jättemycket men som ingen där hemma är speciellt förtjust i. Jag fick jättemycket beröm för den vilket är kul när den inte uppskattas hemma, hehe.

Igår så var det lite stormigt här. Det är typ storm en timme om dagen, hehe. Så när vi såg i bilen så såg vi en "tornado jagare", ni vet sådana som jagar tornados och stormar för att få bra bilder. GRYMT coolt! Har bara sett sådana på tv förut...

Idag i skolan fick jag också höra mycket konstigt, som t.ex om det finns internet, köpcentrum och mobiltelefoner i Sverige. Varifrån tror de att jag kommer? Mars? Många av dem har aldrig varit utanför USA. Fast samtidigt så är USA rätt mycket att se så det kan jag faktiskt förstå...

Hade gladiatorskorna på mig i skolan idag (har bott i dem sedan jag kom hit, hehe) och alla ÄLSKADE dem, och det är en underdrift. Tappade räkningen på alla som kom fram och sa att de var så fina! Kul =)

Ska gå och lägga mig typ nu, skola imorgon you know. Ser fram emot det! Lite läskigt också, är lite rädd att jag inte ska hinna med i engelskan, framför allt i första ämnet som är teater, för han pratade så fort. Dessutom så är alla i teatergruppen freshman utom jag, det kind of sucks.... Men det blir nog bra - I hope!

Godnatt alla där hemma, eller tja, snart är det godmorgon för er. Ni som ska till skolan går väl upp om två/tre timmar, hehe...

Saknar er!

Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 augusti 2009 17:38

Jag skulle berätta en massa roliga saker som jag har hört här och upplevt, men vi ska åka ut och äta middag nu (hatar att vi alltid äter ute, har inte råd med det!!! Framför allt när inte mitt kort fungerar...) så jag får göra det efteråt.


Älskar er vänner, saknar er massor!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 augusti 2009 16:03

Idag var första dagen i skolan, jag ÄLSKADE! Alla var jättesnälla och vänliga och att få vänner var inte svårt alls. Lärarna jag ska ha under hösten var alla UNDERBARA och de var också hjälpsamma. Kul, riktigt kul!!!


Vi hade en introduktionsdag idag, så vi lekte mest lekar och lärde känna varandra, skolan och lärarna. Vi hade inga egentliga lektioner, de börjar imorgon.


Vi har ett schema som består av vita dagar och svarta dagar. De är varannan dag så vi har två olika scheman. Hänger ni med? Vi läser sju ämnen på en termin, uppdelade på två dagar. På svarta dagar har jag:


1. Teater

2. Vet inte hur jag ska översätta det, men vi gör typ smycken och sånt.

3. Matte

4. Tyngdlyftning


På vita dagar har jag:


1. Engelska

2. Fysik

3. Amerikansk Historia (underbar lärare!)

4. Study Hall. Första tiden så pratar vi en massa om typ hur man beter sig i vardagen och så, och sista timmen har vi möjlighet att göra läxor. (Troligtvis den bästa läraren. Älskade henne!!)


Jag hade nog jättetur med lärarna tror jag. Jag träffade också massa människor och mötte nya vänner. En av dem jag gillade bäst var en annan utbytesstudent, från Israel. Hon var jättesnäll och andra lektionen på svarta dagar har vi tillsammans. Kul!!


Min "mamma" är "sjuk" eller nåt, så nu blir det väl till att sitta vid tv/dator till läggdags eller något. Hon är inte så mycket för att hitta på saker och ting, trist... Ska försöka joina någon klubb eller sport så fort som möjligt, så jag får något att göra på eftermiddagarna.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 17 augusti 2009 12:44

Nu har jag, mamma och Ceci varit i skolan och anmält oss. Jag gillade verkligen skolan! Lärarna var mycket snälla och omtänksamma, och dresscoden var inte så speciell. Man fick ha shorts och så. Man fick inte ha halternecktop eller visa magen, annars var allt okey. Härligt!!


Jag var tvungen att ta Government, English (tog College kursen, den svårare, hehe), och så var det något mer som man var tvungen att ta. Sedan var man tvungen att ta en matte, jag tog någon svår kurs, och så fysik.


Sedan valde jag teater 1 och 2 (en på hösten och en på våren) och någon kurs där man gjorde smycken (KUL!!). Tog också typ tyngdlyftning, det ska bli roligt som fan! Jag tror det var alla ämnen...


Imorgon är det typ introduktion för de nya eleverna, så vi ska vara där då. Bussen kommer att gå 6.45 varje morgon! Tufft, men då slipper jag komma in mer i USA tiden i alla fall, hehe ;)


Lunchen är gratis, och böckerna också. Härligt! Det enda vi behöver betala är 10 dollar för skolan och jag behöver betala 15 dollar för att jag valde en idrottskurs. Helt okey tycker jag.


Nu på eftermiddagen ska vi gå och "do schoolshopping", har endel jag behöver köpa =) Skulle behöva skaffa en ny telefon också, som är billigare än den från Sverige (den funkar, men dyyyrt!!).


Känns mycket bättre nu. Skolan är bra så jag tror det här kan bli bra. Hoppas familjen blir bra också, ska försöka få tag i min local contactor, Tamela, och prata lite med henne någon dag. Jag gillade henne verkligen.


Hoppas allt är bra där hemma!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se