Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under augusti 2009

Av Lina Lilja - 17 augusti 2009 09:07

Sitter fortfarande vid datorn... Väntar på att de andra ska gå upp. Eller tja, mamma gick upp och åkte och hämtade ungarna hos sin pappa, så nu har jag fått träffa nioåringen också. Så ungarna springer omkring i vardagsrummet, det är en film igång på tv:n, mama ligger på soffan och halvsover och Ceci sover. Ute är det storm.


Alla säger att man får massa roliga frågor om Sverige när man är iväg. De jag har fått hittills, och kan komma ihåg, är

"Har ni McDonalds i Sverige?"

"Har ni en sådan här radiokanal, med sån här musik i Sverige?" (Det var en blandkanal på, typ RixFM eller Mix Megapol).


Jag har också fått beröm för min accent flera gånger, kul! =) Arthur tyckte också att jag har fina ögon, blå och gröna på samma gång, gulligt! Jag gillar Arthur grymt mycket. Han förstår mig när jag har hemlängtan, och är väldigt snäll och stöttande.


Jag vet att jag inte har några bilder på bloggen, men jag har lagt upp massa bilder på resdagboken.se så ni får titta där. Orkar inte lägga upp på två ställen! Alias är Lina93 . Hoppas det är okey att titta på bilder där istället!


Hoppas allt är bra med er där hemma. Skicka gärna mejl och berätta hur det går för er! Mejl är landstrom.lina@gmail.com. Saknar er massor!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 17 augusti 2009 06:45

Igår morse pratade jag med familjen i Sverige via Skype. Det var jättejobbigt men samtidigt jätteroligt. Både mamma o jag grinade!! Usch vad jag längtar hem, men jag hoppas det går över, annars så vet jag att jag kan åka hem när jag vill, och det hjälper grymt mycket... Min stackars amerikanska mamma visste inte vad hon skulle ta sig till, hon tyckte så synd om mig!!!


Efter det åkte vi till kyrkan, det var inte alls en kyrka som i Sverige. Psalmerna spelades i pop/rock variant, och predikan gjordes komisk. Det var faktiskt riktigt roligt! Men i slutet var det bara en massa som skulle döpas, booring, så vi gick lite tidigare.


Efter det så skulle en jobba, han jobbar med att köra ut väskor till människor, när väskan inte kom med rätt plan. Fyra timmar enkel väg var det, men vi skulle få se mycket av Kansas, så vi följde med. Vi stannade i Lindsborg, även kännt som "Little Sweden", och det var jätteroligt! Min amerikanska mamma sa att vi skulle åka hit oftare så att jag inte skulle få hemlängtan. Hon tyckte det var så jobbigt när jag grinade på morgonen stackarn!


Vi skulle ha ätit på en svensk restaurang där, men den var stängd tyvärr, till allas besvikelse.. Men pepparkakor fick vi tag i, och dem gillade alla!

Vi åkte och såg en borg också, med utsikt över Kansas. Shit vilket platt landskap alltså! Inget berg någonstans...


Efter det åkte vi till ett köpcentrum och åt innan vi körde till famlijen och hem igen. Klockan var över tre när vi kom hem, men vi hade alla sovit i bilen. Jag trodde att jag skulle kunna sova lite längre nu på morgonen eftersom vi kom hem så sent, men icke. Klockan sex vaknade jag! Suck, tidsskillnaden är så jävulskt jobbig, samtidigt är det skönt att ha några timmar när man kan mejla med de där hemma och så.


Idag ska vi anmäla oss i skolan, välja ämnen och så. Det ska bli roligt! Det är ju liksom därför jag är här. Jag hoppas saker och ting blir bättre när skolan drar igång. På dagarna är det kul liksom, det är på kvällarna och mornarna som den där jobbiga känslan kommer tillbaka, och fortsätter det såhär så blir jag inte kvar tiden ut...


Jag saknar er alla där hemma massor, mer än ni anar! Och Sverige saknar jag också, USA är nog inte ett land för mig trots allt... Men vi får väl se om några veckor, hur det känns då =)


Puss o Kram
Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 16 augusti 2009 08:09

Jag har en sådan fruktansvärd hemlängtan, som går i perioder. Har kikat på lite bloggar på andra som är iväg nu men de verkar inte riktigt känna likadant, så även om Ceci, och framför allt en jättesnäll kille, också från Brasilien, Arthur, som bor hos min Local Contactor har försäkrat mig att det går över, så började jag tveka om det verkligen skulle vara såhär...


Kikade in på Utbytesstudent.se och det hjälpte, hittade även en tjej som var iväg för ett par år sedan som hade bestämt sig för att åka hem men som sedan ändrade sig och vände allt till något positivt. Det hjälpte massor! Även om jag sitter här och grinar nu, så känns det bra när jag vet att jag kan åka hem precis när jag vill. Det är bara att packa väskan! Men även om jag längtar hem just nu så känns det inte, åtminstone för tillfället, som att jag vill åka hem.


Har pratat massor med mamma o pappa via mejl och igår med mamma o syrran via sms, och efter det känns allt bättre. Jag får nästan panik när jag inte får något svar, det känns så tryggt att ha dem där. Men jag vet att de är där, jag behöver bara höra det.


Snart ska jag prata med familjen hemma via skype, om en timme ungefär när resten av familjen har vaknat så jag inte väcker någon. Kommer grina som fan, men det känns som att jag måste få prata med dem en stund i alla fall. Klockan tio ska vi åka till kyrkan så det blir inte så länge, men jag behöver säga ett par ord i alla fall!! Saknar dem massor.


Älskar er alla där hemma! Saknar er massor, ALLIHOP!! Skicka gärna ett mejl och berätta hur allt går. Med hästar och med tävlingarna och så. Hörs snart igen!


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 16 augusti 2009 06:55

Jahapp, vaken först som vanligt då. Dock lite senare än var jag brukar i alla fall, klockan var över sex idag. Visserligen vaknade jag vid fyra men jag tvingade mig själv att somna om. Jag försöker allt jag kan att komma in i den nya tiden, men det är inte lätt!


Igår hade vi en slappa dag. Vi satt hemma och pratade, tittade på tv och satt vid datorn. Vi åkte en sväng med bilen för att göra lite ärenden, som t.ex lämna in min väska. Jag får tillbaka den om 3-6 veckor! Hoppas jag inte bestämmer mig för att åka hem innan dess, men det tror jag inte...


Vi åkte också förbi skolan jag och Ceci ska gå på, så vi fick se den. Den var STOR men fin, jag tror jag kommer att gilla den, hoppas det! =) Längtar tills skolan börjar, som jag har sagt hundra gånger tidigare så tror jag att saker och ting blir lättare när man får mer att göra, dvs när skolan börjar.


Jag somnade på soffan en stund igår, när vi satt och tittade på film, men sedan vaknade jag och försökte hålla mig vaken så att jag skulle komma in i de amerikanska tiderna. Tog en dusch vid nio och gick sedan och la mig.. Vaknade vid fyra men tvingade mig själv att somna om och vaknade strax efter sex istället.


Idag ska jag prata lite med min familj via skype, jippie! Saknar alla där hemma SÅ, ni anar inte!! Men det känns bättre för var dag som går och på dagarna så tror jag att jag kan överleva 10 månader här, faktiskt! Det är mornarna som är värst, när man inte har något att göra och hinner tänka mycket...


Då hotmail inte fungerar så bra härifrån så har jag börjat använda gmail istället. Ni kan mejla till hotmail, jag får mejlen, men gmail fungerar bättre så min nya adress är;

landstrom.lina@gmail.com

Mejla gärna, jättegärna!!!


Saknar er där hemma massor. Idag ska vi till kyrkan klockan elva, och senare ska vi hänga med några kompisar I think. Älskar er alla!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 15 augusti 2009 12:31

Idag är det tydligen slappa dag. När jag först hörde det fick jag panik, jag hatar slappadagar! Men nu tycker jag det är rätt skönt. Jag har packat upp min väska, och familjen har fått sina presenter. De älskade Ahlgrens Bilar!


Nu sitter vi vid datorn/tv:n och tar det lugnt. Vi kommer nog åka förbi flygplatsen en sväng i eftermiddag för att fixa min väska.


Mamma och Pappa (syrran också);

Får inte ni mina sms/mejl??? Ni svarar inte på dem, jag saknar er och vill verkligen ha kontakt!! Jag har också skaffat resdagboken.se nu, alias är Lina93 .


Älskar er och saknar er massor!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 15 augusti 2009 07:10

Godmorgon allihopa! Eller tja, god eftermiddag för er då.. Jag hatar det här med tidsskillnaden, igår gick jag och la mig en stund före middagen, kring sex, men jag vaknade inte förrän efter ett när syrran skulle gå och lägga sig. Suck. Naturligtvis vaknade jag vid halv fem och kunde inte somna om, suck. Så nu har jag läst och suttit vid datorn i flera timmar.. Hatar tidsskillnaden.


Ni anar inte vad jag saknar er där hemma! Vissa stunder tror jag att nä men det här kommer jag överleva, andra stunder vill jag bara hem. Vi får väl se hur länge jag blir kvar... En dag i taget helt enkelt, men syrran från Brasilien + min local contacters son från Brasilien som båda har varit här i en vecka nu, säger att det blir lättare efter ett tag, så vi hoppas väl på det.


Igår var vi först i något typ av museum och sedan åkte vi skridskor. Vi skulle ha åkt till skolan också, men vi hann inte så vi ska göra det på måndag istället. Jag tror och hoppas att saker och ting blir lättare när skolan börjar, när man får annat att tänka på. Blir det inte det så kommer jag att åka hem, jag tänker inte plågas och pinas här i flera månader..


Vet inte vad jag mer ska skriva, så sålänge avslutar jag här. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, shoppa kanske..


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 14 augusti 2009 08:01

Enligt min klocka är klockan bara strax före åtta på morgonen, hos er är hon snart tre på eftermiddagen... Nu är jag framme i alla fall. Allt har gått bra, men jag saknar alla där hemma. Jag fattar inte vad jag givit mig in på, hur fan ska jag kunna överleva det här i 10 månader!? Emellanåt känns allt skitbra, andra stunder känns allt piss...


Flygresan gick bra. Den första tog drygt nio timmar, då tittade jag på filmer och läste mest. Grinade endel också, speciellt när jag läste den guldiga boken där alla kompisar skrivit hälsningar till mig! Så många det var som hade skrivit, jag läste den flera gånger och grinade lika mycket varje gång. Alla hälsningar, långa som korta, betydde otroligt mycket för mig!


Väl i Atlanta gick allt smärtfritt och lätt. Flygresan till Wichita sov jag igenom. Framme i Wichita blev jag mött av massor med människor, familj, vänner, local contactor. Jag fattade aldrig riktigt hur alla hörde ihop med varandra, men jag gillade dem allihop. Speciellt min local contactor vilket var skönt då det är henne jag måste lita mest på. Också Ceci, från Brasilien, trivdes jag jättebra med. Mamma är också snäll och vänlig, och jag tror att det kommer bli bra.


Fick vänta länge på väskan och när den kom var den trasig så då skulle vi vänta på hjälp att fixa den. Efter att vi väntat ett bra tag fick vi dock beskedet att vi skulle komma tillbaka nästa dag, dvs idag. Så vi tog oss hemmåt, släppte av alla vänner på vägen. Huset är fint, men stökigt. De har precis flyttat in så det är inte iordninggjort riktigt... Packade upp lite och gick sedan och la mig. Vaknade typ fem imorse så jag har legat och läst en massa.


Idag ska vi till skolan och sedan ska vi åka skridskor. Det ska bli mycket roligt! Jag saknar alla där hemma massor, och jag fattar inte hur jag ska överleva 10 månader utan er. Men jag tror det blir bra, även om jag just nu mest vill åka hem...


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 13 augusti 2009 07:34

Det känns så sjukt att veta att nästa gång jag bloggar kommer jag att vara på andra sidan jordklotet. Fattar ni? Om en timme åker vi till flygplatsen, det blir bara pappa och jag. Mamma jobbar och syrran vill inte med... (Skönt att slippa morsan, hon grinar bara, hehe)


Igårkväll var jag så trött så jag somnade ganska fort, och först sov jag bra. Men sedan var det som att jag mitt i natten plötsligt insåg att snart åker jag! Då vaknade jag och sedan tog det ett tag innan jag kunde somna om. I miss my friends <3


Nu har mamma och jag packat klart. Jag har övervikt - helt klart. Så tja, där ryker lite pengar också....


Nä, nu måste jag gå och äta frukost och göra mig iordning. Vi hörs så småningom, när jag är in America!!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se