Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under september 2009

Av Lina Lilja - 21 september 2009 03:20

Jag har sagt typ en miljon gånger förut hur mycket jag hatar fördomar, men nu säger jag det igen. VARFÖR kan inte människor acceptera att det finns alla möjliga typer av människor och att alla kombinationer är möjliga? Läs detta, skratta och glöm, läkare vet ingenting.


http://www.aftonbladet.se/kultur/notiser/article5818367.ab


By the way så hittade jag mejlet igen! Härligt! Nu har jag givit upp chipsen och börjat äta choklad istället. Ska snart krypa isäng.


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 21 september 2009 02:32

My life sucks... Nej det gör det inte, jag behövde bara säga det. Jag är så less just nu på allt och ingenting, är bara på det humöret. Som att jag inte bryr mig om någonting. Har varit så ett par timmar nu, antar att det bara är så. Sitter och äter chips och salsasås just nu, gott!

Väntar också på ett email från en vän, och kikade inkorgen på Charlies iPhone när vi var hemma hos Ginny för ett par timmar sedan. Hade inte fått svar men av någon anledning så fortsatte jag stirra på mejlet och i inkorgen, det bara kändes bra att göra det. Nu när jag öppnar min mejl på min laptop är alla de senaste meljen mellan oss raderade! Både skickade och mottagna! THAT SUCKS! Suck...


Nu ska jag äta chips and salsa, kika på Sex and the City, lägga in fler bilder på resdagboken och tycka allmänt synd om mig själv utan anledning...


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 20 september 2009 06:05

Jag vill börja med att klargöra att det här är inget sexinlägg, utan ett kärleksinlägg. Älska har dubbel betydelse, men det är alltså älska som i att vara kär som jag syftar på just nu... Borde egentligen sova just nu men orkade inte x) Kom på ett sådant bra ämne att skriva om så måste skriva om det när jag fortfarande har glöden inne.


Det här ämnet kom jag på då det är så många som tror att det bara går att älska någon på ett sätt, framför allt är det extra tydligt här i USA. Man kan älska en människa på många olika sätt, och bara för att man älskar en människa behöver inte det betyda att man är kär i den människan. På samma sätt är det med fysisk kontakt, bara för att man kramar en människa eller liknande, så är man inte kär i den människan.


Som de första dagarna när jag var här så var ju Brandon här, en halvbror till Kenny som till vardags bor i South Dakota. Han och Ceci gillade att vara väldigt nära varandra och så, och jag vet inte vad som egentligen hände mellan dem, de säger att ingenting hände men alla andra är inte så säkra på det, i alla fall så slutade det med att Kenny och Keila var väldigt arga.


När han skulle åka så fick han be om lov om han fick ge oss varsin kram innan. När vi åkte skridskor första dagen så skulle han hjälpa oss och för att göra det så måste han hålla oss i händerna, och det var också någonting som de inte tyckte jättemycket om. Jag älskar Brandon! Men som vän, och jag tror att det är så Ceci ser på honom också...


Samma sak igår, på konserten. Jag och Micheal somnade på varandra, vi hängde med varandra, och när han drog fram mig för att stå framme vid scenen hamnade vi väldigt nära varandra på grund av trängseln. Detta gjorde på en gång att Nate började säga att jag "loved Micheal", och ja, jag älskar honom, som vän. Dock så tror jag att Keila litar mer på mig än vad hon gör på Ceci för hon vet att jag är här för att studera och inte har några planer på att träffa en kärlek här, och hon brydde sig inte om att Micheal och jag hängde ihop utan dem bredvid oss igår, hade det däremot varit Ceci hade det nog varit annorlunda. Men Ceci är annorlunda och stor skillnad är nog också att hon är inte lika kräsen mot människor som jag är. (Hennes "bästis" i skolan hatar jag, jag litar inte på honom alls av olika anledningar men hon vägrar lyssna. Jaja, jag skiter väl i om hon råkar illa ut liksom, jag varnade henne!)


Det jag vill komma till i alla fall är att människor behöver kärlek, de behöver bli älskade och älska, de behöver närhet och kramar, men det behöver inte betyda att man älskar en människa så man vill dela en natt eller resten av livet med den människan. Dock är det viktigt att säga till människor att man älskar dem, och det är jag väldigt dålig på. Jag är bra på att låta människor som jag hatar veta det, men människor jag älskar vet nog inte det.


Så tja, JAG ÄLSKAR ER ALLA GRS:ARE, HELA MIN SLÄKT OCH ALLA ANDRA VÄNNER I ALLA DELAR AV VÄRLDEN! JAG ÄLSKAR ER SOM JAG HITTILLS BARA HAR PRATAT MED PÅ MEJL, JAG HOPPAS ATT VI NÅGON GÅNG FÅR CHANSEN ATT TRÄFFAS FÖR ERA MEJL HAR HJÄLPT MIG MASSOR GENOM TUFFA PERIODER.


Alla andra i huset sover och vi ska vara på Hometown om 10 timmar och vi har lite ärenden att göra innan dess, så jag antar att jag ska gå och lägga mig nu. Hörs imorn!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 20 september 2009 05:52

Vi hade en enda plan idag - skridsko åkning på kvällen, och det ändrades, det blev ingen skridskoåkning. Haha, bra på att följa planer va? Fast mig gjorde det inte så mycket - visst är det kul och lite tråkigt att vi inte kunde gå, för typ alla jag känner var där, men de där skridskorna är grymt obekväma, man har ont i fötterna i flera dagar efteråt, och dessutom brukar jag tröttna efter en timme x)


Så vad gjorde vi då? Tja, Keila kom hem så åkte vi och åt på Subway (tänkte på dig då T, haha ;)) och därefter så åkte vi och levererade en väska ca. två timmar härifrån. Vi åt på Taco-Bell där tillsammans med en kille som Keila känner som bor där borta - mycket trevligt. Vi åkte hem igen och levererade en lokal väska, lämnade Eli hos sin pappa, och lite sånt.


Kom nyss hem, ska gå och lägga mig nu. Ska upp och äta frukost på Hometown Buffet imorgon - längtar! Det är bästa stunden på hela veckan, söndagmornarna! <3


Skriver mer imorgon!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 19 september 2009 17:10

Jag och Ceci sitter här ensamma hemma och väntar på bättre tider eller något. Vaknade tio i nio och då hade Keila redan åkt hemifrån för att leverera väskor. Ringde henne nyss och hon sa att hon hade en väska som hon var tvungen att leverera på en gång men hon skulle vara hemma om ca. 1 timme. Jag är lite småsur på henne då hon vet hur mycket jag hatar att sitta hemma och göra ingenting, och dessutom så i USA så är 1 timme snarare 2 timmar. Hon kunde väl ha väckt oss och frågat om vi ville följa med??


Menmen, gör det bästa av situationen =) Sex and the City filmen på tv:n, läser massa bra bloggar, och lägger in bilder på resdagboken.se (alias Lina93). Ska snart ta en dusch och fixa till mig så jag är redo att hitta på något när Keila kommer hem...


Igår var vi som sagt på en konsert. Först var vi ute och åt på en mexikansk restaurang - jag, Ceci, Keila, Nate, Micheal, Micheal (någon kille som Tamela hade hand om tillfälligt, ingen aning om vem det är egentligen), Arthur och Kenny. Därefter åkte vi till konserten dit även en kompis till Kenny följde med, och t.o.m Charlie kom förbi en sväng.


Konserten var bra. Bra musik för det mesta, dock mest rock vilket inte riktigt är min stil, men det var bra i alla fall. Dock höll det på läääänge så det slutade med att Micheal och jag satt och sov sista timmen, haha, med rock dundrandes i högtalarna! x) Stackars Micheal måste ha ont i axeln idag, jag sov med huvudet på hans axel, hehe...


Nä nu ska jag hoppa in i duschen. Skriver väl mer senare! Har inga planer för idag mer än att vi ikväll ska åka skridskor - kul =)


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 september 2009 23:23

Ni måste bara lyssna in en låt som jag har blivit kär i. 2/3 av er kommer antagligen inte gilla den - i alla fall av dem jag känner i verkliga livet - men ni måste lyssna in den i alla fall.


Här finns det en radiokanal med namn WayFM. De spelar kristen musik och jag lyssnar på den radiokanalen så fort jag får chansen (när jag inte lyssnar på 100.5 som är Country (tror det är 100.5) eller skivan med Bröllopssånger). I tisdags när Keila körde mig hem från tennisträningen så hörde jag den här sången, och jag har hört den många gånger tidigare och gillat den, så jag frågade vad den hette.


Keila visste inte, och de sa inget på radion heller, men vi kom hem och sökte på nätet. Och sökte och sökte... Igårkväll - ÄNTLIGEN - hittade jag namn och artist! Gruppen heter BarlowGirl och låten heter Beautiful Ending. Lyssna in den här;

http://www.youtube.com/watch?v=1pyHL-FShOo


By the way så ska vi på en konsert nu ikväll, om jag inte sagt det tidigare, och det är WayFM som har den konserten. Ni kan läsa om kvällen och banden osv. på deras hemsida om ni är intresserade, www.wayfm.com .


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 september 2009 03:18

Många här i min omgivning tror på gud och jag har blivit inspirerad av det många olika sätt. Bland annat uppskattar jag kyrkan mer och mer, mer än jag gjorde förut, och jag tror mer på Gud för varje dag. Han blir viktigare och viktigare för mig - vilket är en utveckling som den här resan fört med sig och som jag är glad över, det innebär att jag börjar hitta mig själv mer och mer!


I alla fall så har jag börjat lyssna på Kristen musik också. Jag lyssnar fortfarande till "Badmusic" så som Pink eller liknande, men jag har skaffat mig en favoritradiokanal här, 90.7, som är Way-FM (www.wayfm.com) som spelar Kristen musik.


Har flera gånger hört en låt som jag gillar grymt. Häromdagen hörde jag den igen och jag frågade Keila vad den hette men hon visste inte. När vi kom hem försökte vi hitta namnet men lyckades inte. Vi har letat efter namnet i två dagar, när jag nu äntligen hittade den!


Sången heter "Beautiful Ending" och spelas av Barlow Girl. Här kan ni lyssna in låten;

http://www.youtube.com/watch?v=1pyHL-FShOo


Tycker ni lika mycket om den som jag gör??


Nu ska jag käka ett äpple och sedan krypa i säng. Håller just nu på att kika in olika bloggar, mycket trevligt att läsa vad andra svenskar har för síg ute i vida världen! =)


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 18 september 2009 02:23

Här kommer äntligen det sexinlägg som 2/3 av er har längtat efter. Sorry den tredjedel av er som inte vill läsa om sex, ni får helt enkelt hoppa över att läsa de här inläggen.


Eftersom jag aldrig har haft sex så har jag inte heller haft analsex - men bland de kompisar jag har pratat med som har haft det så har omdömet varit väldigt blandat. Vissa älskar det - andra hatar det. Smaken är som baken helt enkelt! Men om man tänker på analsex så låter det ju inte speciellt skönt - eller hur? Så hur kan det komma sig att de många tycker det är så skönt?

 

Jo det är så att bland annat så är huden runt ändtarmsöppningen väldigt känslig, men också att bäckenbottenmuskulaturen töjs vid penetration av sfinkter, vilket stimulerar det sympatiska nervsystemet. Hos män kan prostatan stimuleras inifrån ändtarmen, vilket kan ge upphov till en särskild sorts prostataorgasm.  


Intressant ha? Sådana saker hade jag aldrig kunnat lista ut by my self! Så hur är det med smittorisken, kan könssjukdomar smitta under analsex?

 

Jajemen, analsex medför liksom vaginal- och oralsex risk att smittas med sexuellt överförbara infektioner. Dessutom är risken att smittas av HIV är väldigt mycket högre vid analsex än vid vaginalt sex. För den som penetreras vid analsex bedöms risken vara cirka tio gånger högre än vid vaginalt sex. Detta beror till viss del på en något ökad risk för små skador på slemhinnor och penis, som leder till blodkontakt, men framförallt på att slemhinnorna i ändtarmen i högre grad tar upp hivviruset.


Wow! Se till att vara duktiga på att skydda er om ni ska ha analsex! Att risken att smittas t.o.m är HÖGRE vid analsex var inget jag visste!? Gjorde ni det? Fast nu när jag tänker på det så låter det ju ganska logiskt, varför skulle det annars vara så vanligt att män som har sex med män får HIV??


Dock är det mycket ovanligt med skador på ändtarmens slutmuskel (ringmuskeln), eller andra skador vid frivilliga analsamlag. Detta oavsett hur ofta man har analsamlag. En bristande teknik, genom att använda för lite glidmedel eller genom att tränga in för snabbt, kan dock ge upphov till övergående blödningar eller göra analsamlaget obehagligt; slemhinnan i anus är kärlrik, och blödningar kan därför lätt uppstå. Läkningsförmågan är dock väldigt god och blödningen upphör normalt sett tämligen omgående.


Analsex är något som både heterosexuella och homosexuella har, men det är speciellt vanligt mellan män som har sex med män. Här kommer lite kort fakta om hur analsex mellan bögar har sett ut genom olika land i historien;

I Sverige kallades analsex mellan män tidigare för sodomi, och ansågs vara en sexuell perversion.

I antikens Grekland var sexuella förhållanden mellan män, ofta innehållande analsex, högt ansedda. Även bland de japanska samurajerna var manlig homosexualitet mycket utbredd. En vanlig uppfattning var att könsumgänge med kvinnor var någonting för veklingar och ofrälse. Även i Kina under Tangdynastin (618-907 e.Kr.) var manlig homosexualitet utbredd och betraktades som normal åtminstone i de högre samhällsskikten. Antik arabisk poesi antyder att manlig homosexualitet kan ha varit vanligt förekommande även i det arabiska språkområdet.

Många av jordens kulturer har accepterat den inträngande partens roll, däremot har den penetrerade mannen ansetts förnedrad. Flera av vår tids fräckisar har som poäng att en (heterosexuell) man blir utsatt för analsex.


Att det fanns länder där det faktiskt har varit högt uppsatta män som var gay var förvånansvärt! Så som människor ser på gaykulturen idag så är det konstigt att tänka sig att det har funnits - även om det inte var i Sverige eller Europa.


I många kulturer och samhällen där kvinnlig kyskhet är viktig och där det finns en felaktig tro på att hymens vara eller icke vara kan berätta om en kvinna har haft samlag eller ej, samt där preventivmedel och abort är förbjudna, använder heterosexuella par dessutom analsex som ett alternativ till vaginalt samlag för att undvika graviditet. Det är dock inte garanterat att analsex mellan man och kvinna inte leder till graviditet, då sperma kan komma från mellangården, och in i vaginan. Även kvinnlig penetration av mannens anus förekommer (vanligen kallat pegging), men det är oklart hur vanligt det är. I en svensk undersökning gjord av Folkhälsoinstitutet uppgav 4 procent av männen och 3 procent av kvinnorna att de hade haft analsex under den senaste 30 -dagarsperioden.


Att man faktiskt kunde bli gravid av att ha analsex var VERKLIGEN ingenting jag hade kunnat tänka mig!? Okey vänner - ni får ha hur mycket analsex som helst, MEN lova mig att ni skyddar er! Använd kondom!!!


Före 2003 var analsex förbjudet i flera amerikanska delstater, i vissa (såsom Mississippi) både för heterosexuella och homosexuella, medan i andra (såsom Texas) bara för homosexuella. Straffskalan varierade mellan de olika staterna, men för de flesta var böter eller upp till fem års fängelse vanligast. I Idaho kunde man dock få livstids fängelse för brottet. 2003 avgjorde högsta domstolen att sådana lagar inte är förenliga med USA:s grundlag och samtliga lagar som förbjöd eller inskränkte analsex blev därmed ogiltiga.


Det där var fakta som var skrämmande, men inte speciellt chockerande. Det finns många konstiga lagar i USA. Att det däremot inte blev någon ändring förrän 2003 visste jag dock inte, och inte heller det fakta att man kunde få livstid för att få analsex (hur kan man kolla det förresten??? Och bevisa? Vad som händer i sängkammaren vet väl bara de som är där inne om ;)).


Hoppas ni gillade inlägget! Vill ni veta mer om sex så får ni fortsätta att skicka mejl eller skriva kommentarer om vad ni vill läsa om! Anonymt om ni vill =)


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se