Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under september 2009

Av Lina Lilja - 8 september 2009 04:15

Hejsan alla vänner!

Hur var eran dag? Var den bra? Hoppas det, för min var inte riktigt lika bra… Har varit massa drama och konstigt idag, och alla har mer eller mindre varit på dåligt humör. Jag önskar jag kunde berätta vad som hänt, men jag kan inte. That sucks för jag skulle verkligen behöva skriva av mig, för det är så väldigt mycket. Jag önskar att jag hade dig här E! Då hade du haft det tufft kan jag ju tala om, ett låååångt samtal hade du fått med massa konstiga historier och dumma människor. Du kanske får ett sånt mejl imorgon…


Appropå mejl… Ledsen vänner, men jag orkar verkligen inte svara på mejl just nu. Har typ 4 mejl eller nåt som ligger i inkorgen och väntar på att få svar, och vanligtvis så svarar jag på typ 5 min efter att jag har läst det, jag är sån, men jag orkar inte. Ska försöka hinna svara imorgon.


Jag har inte ångrat att jag åkt hit, det har jag aldrig ångrat en sekund hur mycket jag än har viljat åka hem, men just nu så ångrar jag att jag åkte hit för att plugga. Jag är så fruktansvärt skoltrött så ni anar inte, imorgon är det skola igen – jag vill inte!!!


Lyssnar just nu på ”Big girls don’t cry”, tänker igenom mina senaste år och biter ihop. Njuter av att bloggagratis har

bytt namn och har blivit bättre, ska försöka utnyttja de nya funktionerna och göra bloggen snyggare och bättre.


Nu ska jag sova.

Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 7 september 2009 12:45

Här är klockan kvart i ett och vi är fortfarande kvar hemma. Vi skulle egentligen ha åkt för tre kvart sedan men det har hänt lite saker här, varit lite drama, så därför är vi lite sena. Kan dock inte berätta vad just nu men det kommer nog fram så småningom. Kan dock lugna er med att det inte har med mig att göra.


Så vad har jag gjort fram tills nu? Tv, lekt med ungarna, pratat och datat. På datorn så har jag läst massa bloggar, svenska tidningar, tittat på gymnasium och så har jag drömt mig bort. Jag satt och tittade på olika ressidor och drömt mig bort till allt från Hawaii och Miami till Asien och Afrika. Det finns många ställen att besöka i den här världen!


Lite konstigt egentligen att drömma sig bort när man redan är borta, men det är inte så jag menar. Men jag saknar havet massor! Det är lite tråkigt att havet är så långt ifrån här...


Har egentligen mer saker som jag skulle skriva, men vi ska åka nu så hinner inte. Vi hörs senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

ANNONS
Av Lina Lilja - 7 september 2009 09:46

Här är det förmiddag och folk har precis börjat vakna (är lediga idag som sagt), i Sverige är det eftermiddag och folk har börjat ramla hem från skola och jobb... Igår när jag gick och la mig vid halv tolv, så var min familj i Sverige på väg upp för att gå till skola/jobb. Tidsskillnaden är sjuk!


I alla fall. Har inte hänt så mycket här än. Tv och dator än så länge. Klockan 13 ska vi på barbeque hos en kompis, är ett stort gäng som ska dit så det ska bli kul!


Måste berätta en rolig sak som hände förra veckan bara - hehe =)
Keila hade gjort köttbullar och spaghetti med tomatsås till. Men jag dissade tomatsåsen och tog ketchup istället, det är väl inget konstigt? Spaghetti och köttbullar med ketchup har väl varenda svensk ätit någon gång? Men Keila tyckte jag var helt sjuk som hade ketchup på pasta och köttbullar, haha!! Det var jättekonstigt för henne!


Det tyckte jag var kul, att hon aldrig hade ätit pasta med ketchup förut. Nu ligger det förresten uppe fler bilder på resdagboken..


Ha en bra kväll Sverige, och ha en bra dag USA!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 6 september 2009 18:42

Jag håller just nu på att ladda upp bilder på resdagboken.se, alias Lina93 så alla vet om ni vill se. Jag hoppas att det funkar dock... Bara så ni vet ;)


Som jag har sagt innan så är jag och Kenny väldigt lika. När vi satt och pratade i bilen idag så sa jag att jag åkte ifrån Sverige och lämnade min lillasyster där, och så kom jag hit och fick en stora syster som var precis likadan. Då säger Keila: "Vi lämnade Kenny hemma och ändå har vi honom i min bil". Okey, I get it, vi är väldigt lika, och det inser jag mer och mer för varje dag.


Vi tror båda på kärleken, och det är en av de största likheterna. Den stora skillnaden är dock att han är väldigt kristen - det är inte jag. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig och religion längre... För två och ett halvt år sedan så ramlade det in ett brev i brevlådan med frågan "Vill du konfirmera dig?". Det tog mig flera månader innan jag dagen innan sista anmälningsdag beslutade mig för att ge det ett försök och konfirmera mig.


Jag har aldrig varit speciellt troende och har aldrig gått i kyrkan mer än med skolan kring jul och liknande. Men hela konfirmationsåret var så roligt, och jag älskade att gå i kyrkan mer för varje gång. Efter att jag konfirmerat mig fortsatte jag gå i kyrkan lite smått, men tiden fanns inte riktigt där, och jag kunde inte säga mig troende, jag tyckte det mest var mysigt och jag gillade gemenskapen.


Efterhand så har jag dock börjat prata mer om gud, och sedan jag kom till USA och har stött på kyrkan och Gud mer så har jag funderat ordentligt. På första konfirmationslägret, första veckan i konfirmationsåret, så fick jag frågan av en av ungdomsledarna om jag trodde på Gud. Då svarade jag: "Jag tror på något högre väsen, men jag vet inte om jag tror på gud."


Nu så tror jag fortfarande på något högre väsen, vad vet jag inte, men någonting. Så tja, jag antar att jag är troende. Men jag är dock inte kristen på samma sätt som Kenny. Jag lyssnar till "bad music" (typ Pink och liknande), ser "vad movies", jag kommer med största sannolikhet ha sex före äktenskapet (man kan ju inte köpa en bil utan att ha provkört den!?), jag säger dåliga saker och pratar öppet om sex och liknande. Jag tror att om det finns en Gud, så kommer han att älska mig trots alla de där sakerna. Mina regler, Gud älskar mig ändå. Kenny tror på "Guds regler" eller nåt i den stilen. Det är skillnaden, den stora och kanske den enda, mellan oss.


Annars är vi väldigt lika, och det är kul, för vi hamnar ofta i långa konversationer och diskussioner om allt möjligt, och vi tänker och tycker ofta likadant, och vi gillar samma saker även om vi inte alltid tycker likadant.


Igår i alla fall, efter värsta omvägen så ska jag äntligen komma till ämnet, så började vi diskutera kärlek. Jag berättade om att jag verkligen verkligen vill gifta mig, men att det är något jag vill göra en gång och att jag inte vill skilja mig. Han tyckte precis likadant! Jag sa också att många av mina kompisar tycker att jag är konstig, men jag tror på kärleken, jag tror verkligen på att den stora kärleken finns där ute någonstans och bla bla. Han tyckte det var så roligt att jag tycker så för han tycker precis samma sak!


Det är så kul att ha mött någon att dela sina tankar med, och som tänker likadant, för det mesta. men nu då, så ska jag spinna vidare lite på det här med kärleken. Vi har ju diskuterat "Den stora kärleken"/"The one and only" ett antal gånger förut, men här kommer det igen. Jag vet inte om jag har något nytt att komma med, men jag kan ändå inte riktigt släppa det.


Okej. Låt säga att det finns flera "The one and only". För jag menar, tänk om det bara finns en enda i hela världen som är den rätte för mig, hur stor är chansen att jag stöter på denne? Säg att det finns ett antal "rätte" för mig, tänk om jag möter flera av dem? Finns det någon som är mer rätt än den andra?


Eller finns det bara en "den rätte", och ödet alltid gör så att ni möts en dag eller en annan? Hur är det då med kärlek? För man kan ju vara kär i flera, right? Finns det någon i hela världen som bara har varit kär i en enda person i hela livet? Det finns det i och för sig säkert, men jag kan säga att jag är inte en av dem...


Kärlek är olika, det vet jag för jag har upplevt olika typer av kärlek. Dock får man inte blanda ihop att vara kär och att vara attraherad till, för det är WAAAY different. Att vara attraherad till en person innebär att man gillar personens personlighet, utseende och att det finns en liten gnista där. I min värld räcker det för att dela en kyss, kanske en natt, och ofta så får det människor att spendera några veckor/månader/år tillsammans, men jag tror inte att det räcker för att spendera ett liv tillsammans.


Att vara kär innebär att man delar något med den personen, något större, även om det inte är ömsesidigt så delar man något med varandra. Kärlek kan komma på två sätt, och de båda sätten är beskrivna perfekt i vårat kungahus.


Antingen så säger det "Klick" som mellan Kungen och Drottningen, eller så växer det fram som mellan Kronprinsessan och hennes blivande prins. Jag har varit kär två gånger, i två väldigt olika människor, och jag har upplevt båda delarna. Första gången så sa det verkligen klick, andra gången så var det inte förrän jag lärt känna människan på riktigt som jag blev kär. Dock har jag hittills inte blivit kär i mitt livs kärlek, den som jag kommer dela mitt liv med, men den dagen kommer den också =)


Så vad tror ni? Hänger ni med på vad jag pratar om och håller ni med? Det här är ett ämne som berör mig mycket och som jag verkligen tycker att det är jättekul att få kommentarer om, så kommentera massor!


Jag tror inte att man ska vänta på sex tills äktenskapet, men däremot så tror jag inte på kärlekslöst sex. Det måste finnas något där för att man ska kunna ha sex, annars så är det i min värld lite som Kenny tänker om sex före äktenskapet - det är fel. Och varför tar jag upp det? Jo för att i min undersökning så är ni inte alls överrens, ca. en tredjedel vill läsa om mitt år i USA, ungefär lika många om sex, och resten vill läsa om en blandning av båda, så jag gissar på att jag inte har skrivit mitt sista sexinlägg. Men för att förstå mina sexinlägg, för att kunna prata om sex och skriva om sex, så måste man försöka förstå kärleken först. Lite som i skolan, för att förstå ekvationer måste man kunna plus, minus, division och multiplikation först. Hänger ni med?


Så snälla vänner, om ni uppskattar den här typen av inlägg, och vill läsa mer om sex, kommentera på!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 6 september 2009 17:44

Hejsan allihopa! Hur är läget??

Jag är ledsen att jag inte har skrivit något på hela helgen, jag lovar, jag är! Men det har varit ganska mycket fullt upp. Igår så var jag och Keila och handlade mat på morgonen, därefter åkte vi och köpte frukost som vi åkte hem och åt tillsammans med Graham och Ceci. Min frukost bestod av scrambled ägg, kött och amerikansk pannkaka med sirap. Såååå gott!!


Efter det så skulle de andra åka och åka skridskor, men jag hade ont i hela kroppen efter veckans träning så jag hade ingen lust. Därför åkte jag och hängde hemma hos Charlie och tittade på House i tre och en halv timme. Zappade dock lite så hann med lite Gilmore Girls, Sex and the City och Micheal Jacson också...


När de hade åkt klart åkte vi och hämtade vår nya kinesiska vän, Michael. Han kom i torsdags och han var mycket mycket trevlig, jag tror att vi kan bli bra kompisar =) Simon, by the way, var det massa krångel med hans skolplacering, så han åkte hem igår morse. Trist men jaja.


Vi åkte och åt middag och därefter så skulle Ceci shoppa såklart, så vi åkte till någon affär så hon kunde köpa lite saker. Själv köpte jag två Twix och GummiBjörnar. Jag fattar inte att jag har blivit så kär i Twix!? Har aldrig varit så förtjust i Twix förut, nu äääälskar jag det!


Jaja, efter det åkte vi hem till Charlie och satt och titta på filmen Forgetting Sarah Marshall. Den var riktigt bra, men tyvärr missade jag slutet då jag somnade. Jag somnade omkring kvart över nio, sedan sov jag till halv ett när vi åkte och lämnade av Michael innan vi åkte hem. När jag kom hem gick jag och la mig på en gång.


Imorse vaknade jag vid tjugo över sju, då låg jag och läste till tio i åtta när klockan ringde. Jag gick upp och gjorde mig iordning snabbt och satte igång datorn. Tyvärr krånglade datorn massor så det tog en kvart innan jag äntligen fick det att fungerade. Jag skypeade med farmor, mamma, pappa, syrran och mina två katter i typ en halvtimme innan vi var tvungna att åka hemmifrån för att vi skulle äta frukost.


Vi åt på samma ställe som förra veckan. Jag äälskar frukosten där!! Jag betalar 6.37 dollar och får äta hur mycket jag vill på världens godaste buffe. Tyvärr är maten alldeles för god så man är mätt hela dagen efter att ha ätit där. Åt tre tallrikar tacos (till frukost!), tre våfflor, två mackor, bacon, frukt, en cinnamonroll + två stycken mini cinnamonrolls. (Smakar ungefär som kanelbullar fast med massa smält socker på.) Till det drack jag två glas chokladmjölk och en kopp kaffe. Fattar ni att jag var mätt efteråt??


Sedan var det kyrkan i två timmar... Kyrkan här är såååå lång här! Därefter åkte vi till WalMart och shoppade lite. Jag spenderade drygt 44 dollar där!! Men det var faktiskt nödvändiga saker, det mesta i alla fall... Det här var vad jag köpte:


Bindor (väldigt nödvändigt)

Nattbindor (väldigt nödvändigt)

Strumpor (nödvändigt)

En tjocktröja (nödvändigt, och jag köpte den billigaste jag kunde hitta, 10 dollar)

Sminkborttagning (nödvändigt)

Choklad (inte så nödvändigt...)

Twix (inte så nödvändigt...)

Gummibjörnar (inte så nödvändigt...)


Men det mesta var nödvändigt, och resten förtjänade jag... Säger vi. Efter WalMart åkte vi och hyrde lite filmer och nu sitter jag, Keila, Ceci och Arthur här hemma och tittar på film/datar/äter. Har sett "En shoppaholics bekännelser" alldeles nyss, läste nyss boken så det var kul att se filmen. Nu satte vi på "New in Town", vet inte riktigt vad det är men det ska vara en komedi i alla fall =)


Vad som händer sedan vet jag inte riktigt. Gissar på att vi ska hänga här resten av kvällen, alternativt hänga hos Kenny/Charlie eller om de kommer hit. Den som lever får se =)


Förresten så har jag och Ceci bråkat på riktigt för första gången den här helgen. Vi är väldigt olika som människor, hon är väldigt lik min lillasyster. Men visst, jag är van vid att ha en sådan människa i huset, så även om en del saker irriterar mig massor så respekterar jag henne. Men problemet är att hon är så instängd i sin lilla värld, i sin bubbla, och tror att alla tycker, tänker och känner som henne, och det stör mig. Skulle kunna ge massor av exempel men jag orkar inte. Hon är egoistisk och instängd i sin egen bubbla, men jag försöker respektera henne, och jag hoppas att hon kan respektera mig också.


Däremot har jag också intsett hur lik jag och Kenny är, men det får bli ett eget inlägg då jag vill spinna vidare på lite saker där. Hörs snart igen! =)


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 september 2009 22:51

Matchen var rolig, men det gick inte så bra för oss. Cheerleadarna kändes inte speciellt sammanspelta, och matchen förlorade vi med 3 - 27. Suck. Men kul var det, och vi träffade många kompisar! Det var en upplevelse!


Nu är jag grymt trött, så jag tänker gå och lägga mig nu. Som sagt så vet jag inte riktigt vad som sker imorgon, men jag ska sova ut. Sedan får vi väl se vad som sker.


Vi höres!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 september 2009 18:15

Äntligen är det helg! Helg är något jag verkligen behöver, och sova är något som jag verkligen behöver!! Idag har det inte hänt något speciellt. Skola som vanligt, har så fruktansvärt ont i kroppen efter all träning så ni anar inte! Ska ta det lugnt i helgen och försöka komma tillbaka lite.


Just nu sitter jag och Ceci och tittar på film/sitter vid datorn och väntar på att Keila ska komma hem. Ikväll är det säsongens första hemmamatch i amerikans fotboll som vi såklart ska se! Ska bli väldigt kul =)


Förlåt att jag förvirrar er med alla namn, jag ska förklara för er, hoppas ni förstår.


Keila är min värdmamma.

Ceci är min värdsyster från Brasilien.

Nic är min 9 åriga värdbror.

Nate är min 7 åriga värdbror.

Kersten är min 4 åriga värdsyster.

Eli är min 1 åriga värdbror.


Tamela är min lokala kontakt och också värdmamma till Arthur och Simon.

Kenny och Tina är barn till Tamela. Kenny är en nära vän till Keila, och Tina är den som skulle ha varit min värdmamma från början. David är Tinas man, och Dustin är deras son (de har en dotter också men kan inte komma ihåg hennes namn). Charlie är en vän som bor i samma hus som Kenny. Graham är en nära vän till Keila, och han bor också i samma hus som Charlie och Kenny (fast vi säger jämt Kennys hus x)), dock hjälper han ofta till med ungar och hushåll här hemma så han sover ofta här.


Brandon är halvbror till Kenny, han bor med deras gemensamma pappa och sin mamma i South Carolina.


Ginny är Keilas bästa vän och hon har även två söner, som jag just nu glömde namnen på...


Gjorde det er lite klokare eller bara mer förvirrade?? Inte vet jag, men jag hoppas ni förstod lite i alla fall ;)


Hörs snart igen!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 september 2009 19:31

Kul rubrik va? Sorry, men det kändes ännu sämre att skriva in rubriken "Trött" igen, även om det är vad jag skulle vilja skriva. Jag är verkligen supertrött!


Träningsvärk från igår, tyngdlyftning + tennis, och tennisträning idag, helt slut!! Men nu har jag ingen tennis förrän på tisdag, har tyngdlyftning imorn men sen tänker jag ta det lite lugnt. Nate vill att jag ska följa med honom och Graham och spela tennis på lördag morgon, men jag tror jag ska sova istället.


Jag var lite piggare när jag klev upp imorse eftersom jag var så duktig och gick och la mig tidigt igår. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll också. Imorgon är det skola, sedan hem och ta det lugnt och på kvällen så är det hemmamatch i amerikansk fotboll som jag såklart ska se! Ska bli kul att se cheerleadarna och så! =)


Lördag och söndag ska jag SOOOVA!!, har inga egentliga planer för de dagarna var jag vet. Söndag är det väl kyrka, men annars vet jag inte. På måndag är det ledigt så då är det barbeque, antingen hos oss eller hos Ginny.


Nu ska jag träna lite på anatomyn, sedan ska jag sova.


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se