Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2009

Amerikanska Människor

Av Lina Lilja - 16 oktober 2009 01:50

Människorna här i USA är väldigt olika, och jag har kompisar av alla sorter. Over all så är det mer kyrka än i Sverige, mer Gud även om jag inte har hamnat i ett av de mest religiösa ställerna i landet. Min coordinator och hennes son, dvs. Tamela och Kenny, är båda vääääldigt kristna. Enligt dem kan man inte ens lyssna på Pink liksom, för det är "bad music". Man kan inte säga ett enda ord som är dåligt, som till exempel Buuullshit som har blivit lite av Arthurs ord, kan han aldrig säga när någon av dem är i närheten. Dessutom så tror de inte på Halloween heller, det är något jättedåligt i deras värld.


Keila, min värdmamma, kind of tror på Gud. Hon gick inte i kyrkan innan vi kom, men sedan så blev hon bra kompis med Kenny igen och då började hon gå igen. Som tur var så får vi säga bad words och lyssna på bad music när hon är omkring, vilket är superskönt. Annars hade jag aldrig överlevt! Dock är Fuck ett av de fulaste orden man kan säga häromkring, och det ordet är absolut förbjudet i våran familj, och bland många lärare i skolan också.


Vännerna i skolan då? Tja.... Alla är mer öppna, modiga och mer välkomnande än Svenskar och Européer är. Hörde det innan jag kom, att människor här är väldigt öppna, det är liksom något som de pratar om över allt på tv och så, amerikanarna är mycket mer öppna än européer, och det är så sant. De är inte rädda för att dela med sig av sina problem, och är de ledsna så gråter de, är de arga så låter de människor veta det. Naturligtvis har jag vänner som inte är så också. En av mina bästa vänner här är en typisk sådan människa som aldrig gråter, och det är klart att det finns en del sådana här också.


Annars så är människor mycket snällare här. Alla pratar med alla och även om det såklart finns "töntstämplade" människor så är man snäll mot dem också. Har typ inte sett någon mobbing här alls!! Visst är det lite "stupid freshman" överallt, men mest på skoj. Har inte sett några droger heller, och vääääldigt lite rökning! Nästan inget alls! (Tragiskt, men nästan så man saknar tobak-lukten).


Man är mer nära med sina lärare här också. Många har det jobbigt hemma och har en lärare som bästa stöd. Har själv lärare som jag kan gå till whenever I want, oavsett vad som är fel. Dessutom är kontoret väldigt hjälpsamt också, är det något så är det är bara att säga till, spelar ingen roll vad det är, och de gör allt de kan för att hjälpa. Det är alltid någon som finns där, och alltid någon som ser en, vilket gör att man känner sig väldigt trygg.


Är ni nöjda? Kanske skriver mer sedan men orkar inte nu. Ska äta en banan och gå och titta på Bones nu. (Banan är bra för magen, right? Och vatten driver ut bakterier/virus, right? Några mer tips??)


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se