Lina Lilja - Love, Sex and Life

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Homovigslar

Av Lina Lilja - 21 oktober 2009 23:58

Ikväll kommer det att bli lite temakväll. Anledningen är att jag har gryyyyyyymt tråkigt, och att jag hittade tre intressanta artiklar om basicly the same thing, och det är något som är värt att uppmärksamma också.


Till en början så hittade jag den här artikeln;

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5992089.ab


Det är en artikel som diskuterar fram och tillbaka hur kyrkan borde ställa sig mot homovigslar och varför/varför inte. Den tar upp hur Gud skulle tillåta det eller inte. Han skapade ju man och kvinna, right? Det här var faktiskt något jag tog upp med min präst och min konfirmationsgrupp när jag konfirmerade mig. Jag och en kompis hade en diskussion om varför inte samkönade par fick gifta sig i kyrkan.


Av min präst fick jag samma förklaring, och det här är snart två år sedan så det var innan de på riktigt började säga att de skulle tillåta det, att Gud skapade man och kvinna. Jag ifrågasatte det hela med ett "Men Jesus älskade ju alla lika mycket. Han accepterade alla. Gud älskar alla, han accepterar alla. Så varför är bara hetromänniskor älskade och accepterade i kyrkan??" Jag fick aldrig något svar på det.


Jag undrar fortfarande samma sak, och jag är glad att det blir mer och mer accepterat även om det är en lång väg kvar att gå. Om det beslutas på riktigt att samkönade äktenskap är accepterat i kyrkan så skulle det betyda mycket och ta oss ett stort steg framåt i utvecklingen. Sabba inte det här nu!!


Puss o Kram

Lina Lilja

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dr Magnus

11 november 2009 21:15

Det är upp till var och en om man vill spotta Gud i ansiktet, viljan är fri.. men det är inte så smart att göra det.
En dag ska Babylon falla och dess fall blir stort.

 
Lina Lilja

Lina Lilja

12 november 2009 03:45

Tja, man far tycka vad man vill.... Sjalv tycker jag att det ar bra att alla kan fa chansen att bevisa sin karlek infor Gud =)
Kram

http://lilja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina Lilja - 12 mars 2010 09:32

Hejsan allihopa! Var ett tag sedan nu, och tyvärr så blir det här inget roligt inlägg för de flesta, i alla fall vad jag tror. Har en bra och en dålig nyhet, fast för vissa så kanske det blir två dåliga eller två bra eller jag vet inte vad. Men såhär...

Av Lina Lilja - 27 februari 2010 22:07

Ledsen, ledsen, väldigt ledsen för att jag inte skrivit på typ evigheter, men min vecka har verkligen varit påfrestande! Fullproppad, sena kvällar, och dessutom psykiskt påfrestande. Men nu är den över och jag har S P O R T L O V !!!   Den ska ti...

Av Lina Lilja - 20 februari 2010 22:04

Screw SVT, hata Melodifestivalen. Nu har det värstaste värsta hänt... Resultatet i dagens delfinal gjorde så att Alcazar kom till Andra Chansen, vilket visst är lite surt, men de är vidare i alla fall och kan fortfarande komma till Final. Grejen är b...

Av Lina Lilja - 19 februari 2010 20:11

Ja, det är många som undrar vart jag håller hus.. Sanningen är (vänta nu, jag ska släppa en riktigt bomb!)... Djuuuuuuuuuuuuuupt andetag! Jag tror jag är redo nu;               DYGNET HAR BARA 24 TIMMAR!!!!   Chockande, jag vet. O...

Av Lina Lilja - 13 februari 2010 22:02

Jahapp, då var ytterligare en delfinal i årets upplaga av melodifestivalen förbi och över. Jag var som sagt på genrepet vilket var roligt, men ändå inte superkul. Artisterna såg ut ungefär som om de precis klivit upp ur sängen (osminkade och håret va...

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Följ bloggen

Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Blogkeen
Följ Lina Lilja - Love, Sex and Life med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se