Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under oktober 2009

Av Lina Lilja - 8 oktober 2009 23:08

Älskar inte ni när livet är sådär läskigt ironiskt?? När det verkar som livet bara vill retas, få en att bli lite irriterad? Så har min vecka varit, haha. Lite smått irriterande men samtidigt lite roligt på något sätt. Aja, så kan det vara =)


När jag vaknade imorse mådde jag bättre. Tog en Ipren för säkerhets skull och pallrade mig till skolan. Var lite hängig till en början, men blev bättre sen. Nu känner jag mig rätt pigg, lite ont i halsen bara. (Det var bra att vi stoppade ner Ipren morsan, men vi borde ha tagit med halstabletter också!)


Sa ju som sagt att jag inte hade några läxor (eller ja, jag har matteläxa men den gör jag alltid på seminar). Kom i alla fall till engelskan och ser att vi ska ha ett test. Va? Näää, det ska vi väl inte?? Efter att ha funderat en minut så inser jag, sjuttsingen det ska vi ju! Fick panikplugga de tio minuterna som var kvar innan lektionen började, och klarade mig helt okey faktiskt. Fick C i alla fall, var inte så grymt svårt.


På seminar gjorde jag matteläxan och jag messed up ordentligt där. Kommmer nog ha alla fel eller något, jag fattar inte hur man gör? Jag kunde göra det under lektionen igår, men idag gick det inte, hjärnan fick kortslutning. Aja, så kan det vara.


Förresten är det så grymt kul att vara utbytesstudent. Varför? Vi är 3 utbytesstudenter på nästan 1400 elever. Alla vet vem man är OCH lärarna favoriserar en så grymt x) ÄLSKAR det, haha. Nog för att jag var ganska favoriserad i de flesta ämnena i Sverige också, men här är det så grymt tydligt and I love it! Haha..


Aja, ska svara på lite mejl nu =) Dagen har väl egentligen varit sådär, men av något anledning så är jag trots det på bra humör!? Aja, sådana dagar ska man väl ha också x)


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 8 oktober 2009 02:45

Somnade på soffan och sov typ en timme. Vaknade och pillade i mig lite mat innan jag la mig på soffan igen. Har mest bara legat, tog fram datorn för en liten stund sedan och har plickat lite på den. Halsen känns lite bättre nu, men mår mer illa nu och är rädd att jag kommer spy.


Tänker ta en ipren till nu och gå och lägga mig, trots att klockan inte ens är åtta än. Hoppas att jag mår bättre imorgon för jag vill verkligen inte vara hemma från skolan! Jag gillar skolan och dessutom så vill jag verkligen inte hamna efter. Och vad ska jag göra en hel dag ensam hemma liksom? Booooooooooooooooring! Nä ska krypa ner till sängen nu, bokstavligen. Jag hatar att vara sjuk!!!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 7 oktober 2009 23:52

Jag är sjuk, på riktigt. Ont i halsen, huvudet, magen, mår illa och har feber. Blää, jag mår verkligen piss. Dessutom har min dag varit baaad, folk har betett sig illa och usch och fy. Ska berätta mer om det men orkar inte just nu, är så sjukt trött och sjuk och blä.


Kom hem och hade fått ett mejl från en kompis som verkligen gjorde min dag <3. Har jag någonsin sagt hur mycket jag älskar mina kompisar? Så bra kompisar som jag har finns inte. Och vad fick hon för svar? Ett lååååååååååååååååååååångt mejl om hur värdelös min dag varit. Schjysst va?


Familjen kom nyligen hem så jag flyttade upp till vardagsrummet. Dels för att jag skulle försöka vara lite social och dels för att internet är så segt i vårat rum. Jag ångrar att jag gjorde det, hur tysta och snälla tror ni en sjuårig kille, ettårig kille och en fyraårig tjej är? Och deras morsa som inte gillar att de skriker, tror ni hon viskar för att de ska vara tysta? Huvudvärken blev helt plötsligt 10 gånger värre...


Nä nu ska jag hitta på något kul, eller kankse sova lite om jag kan. Hade tänkt sova men jag orkade inte eller något... Mår bara dåligt just nu, blääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää
ää.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 7 oktober 2009 03:16

Okej jag ska pallra mig i säng typ nu I think. Är trött och seg och huvudet är som kola - på riktigt. Som tur är har jag inga läxor vilket är sååååååå skönt. Har sett 90210, de ligger låååååååååååångt före Sverige och det suger. De gamla avsnitten är MYCKET bättre! Tittar på nya säsongen av Melrose Place nu också men gillar det inte speciellt. Kanske för att jag älskade förra MP...


Nä nu ska jag sova. See you tomorrow!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 7 oktober 2009 02:41

Det här är ingen text jag har skrivit själv, utan hittade det på nätet. Och eftersom jag är helt lost på inspiration, och det som är skrivet är sjukt bra skrivet, så kommer jag lägga in hela texten här. Texten kommer från denna hemsidan;

http://www.minatecken.se/


Kärlek

Kärlek och kärleksband kan förena två personer. De kan ha olika yrkesliv, värderingar, politiskt tyckande, bakgrund, etc. Paret blir en dynamisk enhet där två personligheter blandas, förenas, diskuterar och kompletterar varandra.

De starka kärleksbanden etableras under barndomen mellan föräldrar och barn och mellan syskon. De första tre åren är av yttersta vikt för djupet i vårt vuxna kärleksliv. De starka kärleksbanden motstår allt, såsom personlighetsförändringar eller förändringar i utseendet. Föräldrar fortsätter till exempel älska sitt barn även om det blir vanställt av en sjukdom. Den enda kraft som kan bilda starka band, förutom familjebanden, är förälskelsen. Två personer som inte tidigare kände varandra blir lika oumbärliga för varandra som ett barn är för sin förälder!

De medelstarka banden är de vi har till nära vänner. Men även den starkaste vänskap är sårbar. Ett svårt gräl och vänskapen kan vara till ända – till skillnad mot familjebanden där banden oftast består.
De svaga banden är band vi knyter med tex grannar och arbetskamrater. Många erotiska attraktioner tillhör också denna kategori. Det kan räcka med ett vresig ord så är umgänget över. Ett svagt band innebär att vi inte känner något behov av att vara tillsammans med personen. Däremot kan vi minnas personen för resten av livet.

Den grundläggande mekanismen för starka kärleksband som formas i vuxenlivet är förälskelsen. När den andre känns oumbärlig och man känner smärtsam saknad. Den förälskade upplever en berusning efter ömhet, begär, passion och intimitet.

I Platons Gästabudet förklarar Aristofanes upplevelsen av förälskelse genom att säga att människan en gång var en enhet som klövs mitt itu av Zeus, och därefter söker vi för evigt vår förlorade hälft.


Kärlek - När blir vi förälskade?

Vi dras till en annan bara om vi är säkra på att den vi älskar besvarar vår kärlek. En deprimerad människa kan inte bli förälskad, eftersom hon saknar livsimpuls och hopp. För att bli förälskad krävs en gnista hopp om att kärleken ska vara ömsesidig. Tvivlar vi på att kärlen är besvarad försvinner begäret.

Vi blir förälskade när vi är redo att lämna en erfarenhet som är färdigupplevd, vi vill göra en ny utforskning, förverkliga en dröm. När vi är otillfredställda med nuet och vill börja om, en pånyttfödelse. Det kan var när man börjar ny skola, nytt arbete, på en resa, i ett kärlekslöst förhållande mm. Därav de många kärleksaffärer mellan studenter på annan ort, soldater stationerade utomlands, på resor, filminspelningar, båtturer etc etc. Att vara hemifrån fungerar som en sporre för kärlek då det ofta löser upp inre hämningar.

Att bli kär följer ofta tätt efter förväntad separation eller förlust. Med tanke på detta kan vi helt klart bli förälskade fler gånger i livet, även om vi väljer att stanna vid en förälskelse. En del säger att de blir ständigt förälskade, men de förväxlar antagligen förälskelse med en hastig attraktion, erotik eller utforskning. Verklig förälskelse tar ett kliv till. Personen ifråga är outbytbar.


Kärlek - Vem blir man förälskad i ?

I vårt inre skapar vi en komplex samling egenskaper som vi anser utgör kärleken. En ”skuggälskare”. Sedan försöker vi hitta någon som motsvarar bilden av vår skuggälskare. Det sker en gradvis process där den verkliga personen och skuggälskaren förs närmare varandra för att gradvis till slut jämkas ihop. Kärlek är den processen där vi jämkar ihop skuggälskaren och den riktiga älskaren.

Den älskade är ofta en projektion av vårt inre. En del vill ha någon man kan avvundas och lovprisa. Andra vill ha någon som kan räddas och som kan vara en skyddsling. Eller så har den älskade något som vi inte har och omedvetet önskar få.

Ofta – djupt begravet i vårt undermedvetna – väcker skuggälskaren det vaga minnet av vår första kärlek.



Kärlek - Hur känns det?

Att vara den viktigaste personen i någons liv är en av den passionerade kärlekens förutsättningar. Vi längtar efter närhet, efter att komma främst för den andre, efter kärlekens hänryckning. Att bli kär åtföljs ofta av fysiska reaktioner såsom aptitförlust, sömnproblem och andningssvårigheter. Älskande känner hur kärleken växer sig stark i hjärtat, och ibland i magen, armarna eller benen (eller något annat mindre poetiskt ställe). Kärleken blir som ett dilerium.

Vi blir också rädda och upphetsade av kärlek. Att bli kär är en jäsning, en blandning av hopp, ängslan och upphetsning. Den mest vältalige kan förlora talförmågan brevid sin älskade, generad och ändå ivrig att vara till behag. Vi blir rädda för vi tar risken att öppna oss och avslöja vårt sanna jag och sedan kanske bli förkastade.
Att öppna sig psykiskt är ett måste för att kunna uppnå ömsesidig kärlek. Men man blir sårbar då man öppnar sig. Därför kräver kärlek en förmåga att lita på sig själv och den andre. Den rädde älskaren försöker övertala den älskade att öppna sig först innan han vågar öppna sig, vilket inte alltid är så lyckat.

I ömsesidig kärlek grubblar de älskande besatt på varandra – som ett ägande. De försöker upprätta kärlekskontrakt – en garanti för trygghet. Gåvor utbytes som ett löfte att man tillhör varandra.

Som älskande känner man en djup känsla av samhörighet. Att vara ensamma tillsammans och känna sig som ett är att erfara perfekt harmoni. Man blir en ny varelse – vi – som andra uppfattar som ett par.
Paret har ett eget språk – som andra kan tycka är idiotiskt – smeknamn, barnprat, påhittade substantiv och verb, och den verbala stenografin. Ett språk som symboliserar deras kärleksunicitet. Ingen annan skulle förstå deras kärlek. Man delar hemligheter och förtroenden. Att förråda en hemlighet är oerhörd överträdelse.

Älskade kan känna att de har en gemensam identitet – att de smält samman. Varje steg av närhet antyder nästa, att tala med varandra är som att röra varandra, att röra varandra som att älska med varandra, att älska är liktydligt med att själarna sammansmälter.


Kärlek - Rationell kärlek

I vår professionella litteratur som psykologi, filosofi och sociologi behandlas kärleken ofta rationellt. Som en farlig illusion som väcker orimliga förväntningar hos oss och gör det omöjligt att acceptera det goda som är möjligt i förhållanden.

I skönlitteratur däremot ges kärleken uppmärksamhet. En läsare kan känna med huvudpersonen och träda in i en annan människas subjektivitet. Följaktligen blir kärleken i stort sett poeternas, sångtextförfattarnas, romanförfattarnas och filmregissörernas domän.

De rationella uppmuntrar icke-passionerad kärlek, de kan ta ett rationellt beslut att engagera sig i någon. Plikt och ansvar värderas högre än känslomässig njutning och sexuell passion. Hoppet är att tämjd kärlek ska vara mindre oregerlig än romantisk kärlek.

Romantiker å andra sidan uppfattar det rationella sättet som hjärtlöst. De ser rationalister som känslomässigt grunda, hämmade eller rädda för passioner.

Konflikten mellan de rationella och de romantiska värderingarna är inte ny. Den kan spåras tillbaka till Platons tid. Däremot har 1900-talet inneburit ett avståndstagande till kärleken som ämne att analysera. Psykoanalysen borde vara lämpad för detta då den utgår från fantasin och det undermedvetna.
Många patienter går i terapi för problem förknippade med kärlek. De kanske söker en kärlek eller sörjer en partner.


Mycket bra skrivet! Jag undrar vem som skrev det... Känner igen mig i många saker som är skrivet. Hoppas ni orkade läsa för det är många bra saker som nämns!

 

Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 7 oktober 2009 00:46

Hjärnan är blank. Jag är trött och humöret är typ blankt. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men nu vet ni att jag lever i alla fall. Dagen har varit bra, upptäckte att jag inte hade någon tennis idag så tar det lite lugnt just nu, svarar på massa mejl och så...


Skriver mer senare, när jag kommer på något att skriva. Ha det gött!

Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 6 oktober 2009 13:25

Hejsan vänner!

Vaknade übertrött imorse också, ikväll ska jag gå och lägga mig TIDIGT med STORA bokstäver! Haha =)

Nä nu ska jag dra till skolan. Hörs senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 6 oktober 2009 03:50

Klockan är snart nio och jag är grymt trött så jag ska pallra mig i säng nu. Imorgon skola och tennis som vanligt, skriver mer då. Ha en bra morgondag vänner! Hörs på em/kvällen.


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards