Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under oktober 2009

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 19:52

Tror det är dags för en promenad nu... Har exploderat i ett mejl till en kompis vilket kändes skönt, men jag behöver få komma ut och röra lite på mig och få sortera tankarna lite. Kanske grina lite, och skrika att livet är värdelöst.


Bloggar mer när jag kommer tillbaka.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 19:34

Som ni ser så har bloggen börjat få ett nytt utseende. Jag är långt ifrån klar, men det hände lite grejer som gör att jag inte har någon ork eller lust att fortsätta just nu. Förhoppningsvis så blir den klar tills ikväll, eller imorgonbitti för er i Sverige.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 17:33

Klockan är inte ens elva och jag är redan sååå uttråkad. Den här dagen kommer bli underbar! Not... Vaknade vid strax efter nio vilket var skönt, sov i elva timmar!! Gick upp, gjorde någon typ gröt som vi köpte, inte speciellt gott men jag är så trött på youghurten jag alltid äter så det var härligt med något nytt, även om det smakade mest ingenting...


Har suttit här vid datorn och gjort mest ingenting. Ceci och Keila sover fortfarande, tänkte ta en promenad lite senare men ska vänta tills de har vaknat i alla fall. Vädret är mulet och blåsigt, temperatur ingen aning, men enligt google så ska det vara ca. 9 grader. Alldeles lagom för en frisk promenad om någon timme alltså!!


Får se vad dagen för med sig. Antagligen inte mycket, om någonting alls... Har inte fått ett enda mejl, trots att klockan är över halv sex i Sverige!? What are you guys doing? (Hoppas inte att ni slutar med mejlen bara för att jag använder FB, ääääälskar att få mejl!!)


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 17:10

Omnia Vincit Amor - Kärleken övervinner allt. Så sant som det är sagt! Äntligen så är kärleken till för alla, i dag röstades det ja till kyrkliga homoäktenskap. Från och med 1 november så får alla gifta sig! Härligt Sverige!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5998450.ab


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 04:23

Har inte varit inne på Facebook sedan jag lämnade Sverige då jag ivlle lämna Sverige helt och komma in i America. Nu är jag dock så inne i det amerikanska livet, har ingen speciell hemlängtan, och dessutom så har jag varit så grymt uttråkad den senaste tiden så idag beslutade jag mig för att klicka mig in där.


Hade 5 mejl i inkorgen, och miljontals förfrågningar av olika slag. Tog ett tag att fixa det, sedan har jag addat lite amerikanska och svenska vänner, kikat runt lite på vad som händer i Sverige, och sedan har jag gjort en massa quizes (sorry about that, vet att ni hatar när ni har hela startsidan full av "Lina har tagit detta quiz").


För övrigt har dagen varit bra, har haft en bra dag i skolan =) Är dock fortfarande utan bil så jag har rätt tråkiga dagar framför mig (är lediga torsdag-fredag så det är långhelg...). Aja, får se vad framtiden för med sig. Nu ska jag krypa i säng.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 03:03

Hittade även den här artikeln på aftonbladet.se. Här är länken;

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5990567.ab


I min värld är det helt sjukt hur de kan låta honom spela. Varför liksom??? Han är rasistisk och säger massor av elaka saker, och det borde han bli straffad för. Han har redan brutit mot akten han skrivit på, så vad är det som säger att han inte kommer att göra det igen? Och bara för att han har skrivit på något så behöver inte det betyda att han har ändrat åsikt, han har antagligen inte gjort det!!


Sjukt att arrangörerna låter honom spela, och sjukt att Sverige låter arrangörerna låta honom spela. Världen är sjuk - minst sagt....


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 22 oktober 2009 01:04

Kom inte på någon bra rubrik, men ordet "Identitet" fångar det mesta av vad jag vill prata om. Här är artikeln som det här inlägget utgår från;

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5992198.ab


Det är två saker i det här inlägget som upprör mig. Nummer ett så är det ju såklart artikelns huvudämne. Att de portar en elev från skolkatalogen pga dennes identitet och klädsel. Man borde inte tvinga en person att bära en viss sorts klädsel när man inte känner sig bekväm i det. Det är sjukt! USA går bakåt i utvecklingen, det här kändes som ett problem som vi borde ha kommit över yeaaaars ago!


Det andra är att genom hela artikeln så gör de det till samma sak att vara gay och att klä sig i smoking som tjej. That's not the same thing! För att hon vill klä sig i killkläder behöver inte det betyda att hon är gay, omg liksom! Suck, tänker inte fortsätta den diskussionen, lämnar den här och nu och börjar förbereda nästa inlägg istället...


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 21 oktober 2009 23:58

Ikväll kommer det att bli lite temakväll. Anledningen är att jag har gryyyyyyymt tråkigt, och att jag hittade tre intressanta artiklar om basicly the same thing, och det är något som är värt att uppmärksamma också.


Till en början så hittade jag den här artikeln;

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5992089.ab


Det är en artikel som diskuterar fram och tillbaka hur kyrkan borde ställa sig mot homovigslar och varför/varför inte. Den tar upp hur Gud skulle tillåta det eller inte. Han skapade ju man och kvinna, right? Det här var faktiskt något jag tog upp med min präst och min konfirmationsgrupp när jag konfirmerade mig. Jag och en kompis hade en diskussion om varför inte samkönade par fick gifta sig i kyrkan.


Av min präst fick jag samma förklaring, och det här är snart två år sedan så det var innan de på riktigt började säga att de skulle tillåta det, att Gud skapade man och kvinna. Jag ifrågasatte det hela med ett "Men Jesus älskade ju alla lika mycket. Han accepterade alla. Gud älskar alla, han accepterar alla. Så varför är bara hetromänniskor älskade och accepterade i kyrkan??" Jag fick aldrig något svar på det.


Jag undrar fortfarande samma sak, och jag är glad att det blir mer och mer accepterat även om det är en lång väg kvar att gå. Om det beslutas på riktigt att samkönade äktenskap är accepterat i kyrkan så skulle det betyda mycket och ta oss ett stort steg framåt i utvecklingen. Sabba inte det här nu!!


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards