Lina Lilja - Love, Sex and Life

Alla inlägg under november 2009

Av Lina Lilja - 5 november 2009 00:26

Har you guys insett att det faktiskt är november? Jag vet att jag är några dagar efter, men jag har försökt smälta detta i en vecka nu (förra veckan gick jag runt och sa "Kan ni fatta att det är november i helgen!?") utan att ha lyckats. När jag åkte till USA så ville jag bara bort ett år, för att fundera ut saker och ting utan att ha någon som redan känner mig omkring som ett störande moment. Jag ville lämna livet och alla problem där hemma åt slumpen, försöka leva i nuet och lära mig och utvecklas massor.


Jag måste säga att jag har lyckats rätt bra. På vägen har jag fått möta många svåra hinder, men änsålänge så har jag tagit mig förbi dem alla. Om jag kommer lyckas till målsnöret återstår att se, men bara att ha kommit såhär långt är en bra prestation och jag har verkligen lärt mig och utvecklats massor. Jag har lärt mig att enklast är kanske inte alltid bäst - ibland måste man göra saker som är obekväma. Jag har lärt mig att verkligen göra saker, istället för att bara tänka på att göra dem (dock är det en liiiten bit kvar där innan jag är i mål på den fronten). Jag har blivit bättre på att lära känna nya människor och jag är inte lika feg längre (dock en bit kvar där också). Skulle kunna fortsätta i evigheter, men Keila ringde precis och sa att hon skulle hämta oss inom ett par minuter så jag hinner inte fortsätta.


Som ni ser så har jag fortfarande endel att lära, och det är den stora anledningen till varför jag vill stanna. Dessutom, om jag tar mig igenom detta - då kan jag ta mig igenom vad som helst. Och DET komemr verkligen hjälpa mig i karriär och skola i framtiden.


Hörs senare!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 november 2009 23:35

Det är så väldigt mycket ny musik som jag har börjat lyssna på sedan jag kom till USA så att det skulle ta år att lista alla favoriter här. Men idag så fick jag en ny favorit i alla fall, som hamnar högt på listan över min favoritmusik. Låten är Vanilla Twilight av gruppen Owl City. Har aldrig hört talas om gruppen förrän idag.


En kompis satt och skrev och visade sedan vad hon skrivit, det var ett stycke från denna låt som var grymt fin. Jag frågade henne vilken typ av musik det var så hon tog fram sin iPod och jag fick lyssna på den - och blev kär. Alla låtar av gruppen är helt underbara, alla som jag han höra i alla fall, men just Vanilla Twilight är min favorit änsålänge. Lyssna på den;

http://www.youtube.com/watch?v=aENY16Mjw6k


The stars lean down to kiss you,
And I lie awake and miss you.
Pour me a heavy dose of atmosphere.
'Cause I'll doze off safe and soundly,
But I'll miss your arms around me.
I'd send a postcard to you dear,
'Cause I wish you were here.

I'll watch the night turn light blue.
But it's not the same without you,
Because it takes two to whisper quietly,
The silence isn't so bad,
Till I look at my hands and feel sad,
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly.

I'll find repose in new ways,
Though I haven't slept in two days,
'Cause cold nostalgia chills me to the bone.
But drenched in Vanilla twilight,
I'll sit on the front porch all night,
Waist deep in thought because when I think of you.
I don't feel so alone.
I don't feel so alone.
I don't feel so alone.

As many times as I blink I'll think of you... tonight.
I'll think of you tonight.

When violet eyes get brighter,
And heavy wings grow lighter,
I'll taste the sky and feel alive again.
And I'll forget the world that I knew,
But I swear I won't forget you,
Oh if my voice could reach back through the past,
I'd whisper in your ear,
Oh darling I wish you were here

 

Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 4 november 2009 03:37

Sorry om det här kommer låta som världens reklaminlägg, det är inte så jag har tänkt det här inlägget. Jag uttrycker mig ofta här när jag är på dåligt humör så nu när jag är på grymt bra humör så måste jag skriva av mig om det också. Eller jag är egentligen inte på grymt bra humör, jag är på rätt dåligt humör egentligen, men kom hem och läste precis ett mejl som gör att jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ glad att jag valde att åka med Explorius.


Såhär är det. Det har hänt massa saker här som har gjort att jag beslutade mig för att byta familj. En hel del av er vet det redan, och de andra har väl redan listat ut det. Dessutom är det inte riktigt någon hemlighet längre, familjen vet om det också, därför kan jag skriva det här. I alla fall så beslutade jag mig för det i början av oktober, men ännu har inte speciellt mycket hänt pga att min coordinator SUCKS. Det är därför jag har varit så deppig på senaste. Pga att jag inte kan prata med min coordinator, då jag inte gillar henne och kan lita på henne, så har jag sedan i början av september haft nära kontakt med en kontaktperson som jobbar på kontoret på CETUSA - min amerikanska organisation.


Med all bakrundsinformation berättad, låt mig berätta vad som hände idag. Jag kom hem från skolan, hade fått mejl från min coordinator vilket gjorde att jag var mer deppad än vanligt. Har tänkt ringa min kontaktperson på CETUSA ett par dagar nu, men har inte fått möjligheten då hon bara har kontorstid till 16.30 min tid (17.30 hennes tid). Så mejlade istället Explorius med mina funderingar, detta var ca. 23.40 svensk tid. Åker ut med bilen en sväng, kommer hem och öppnar mejlen och ser att jag fått mejl av min kontaktperson på CETUSA, klockan 01.00 svensk tid, dvs. mindre än 1½ timme efter att jag mejlat Explorius.


Så summa sumarum. Jag mejlar Sverige, och 1½ timme senare har de informerat min kontaktperson om läget, trots att klockan är midnatt, och min kontaktperson tar sig tiden att sätta sig ner och mejla mig, trots att klockan är sju, timmar efter att hon slutat jobbet. Jag ääääälskar Explorius och min kontaktperson på CETUSA. Tur att man har någon som är bra!!!


Håller på att äta pizza till middag just nu, blev sent i säng idag (klockan är nio, hehe. Vanligtvis går jag och lägger mig halv nio här!!), men jag ska krypa i säng så fort jag har ätit klart. Hörs imorgon!


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 november 2009 23:23

Sitter just nu och lyssnar på Miley Cyrus - The Climb och funderar på om jag ska fortsätta kämpa genom skiten och stanna här i USA eller om jag ska ge upp och åka tillbaka till Sverige. Jag vill verkligen inte åka hem ännu, känner mig inte klar med det här kapitlet än och det är så mycket som jag kommer att uppleva om jag stannar. Men samtidigt så är det så mycket negativt som händer och så många som verkligen verkar vilja mig illa så jag vet inte om jag klarar av att hålla huvudet ovanför vattenytan. Riskerar jag att sjunka mot botten så åker jag hellre hem och försöker göra något av mitt liv hemifrån, även om jag knappast kommer utvecklas på samma sätt som jag skulle göra om jag stannar.


Just nu vet jag verkligen inte alls vad jag ska göra. Jag frågar runt bland olika utbytesstudenter och fd utbytesstudenter och hoppas att någon ska komma med något klokt, men de vete fan. Vi är alla olika människor med olika upplevelser, det är svårt att jämföra två olika situationer med varandra.


Ska skriva ett mejl till min svenska organisation right now och se vad de säger. Kanske de kan komma med något klokt och hjälpa mig ur situationen. Om inte får jag väl helt enkelt åka hem och skicka en fet stämning till den amerikanska organisationen. För Explorius kan jag verkligen inte klaga på över huvudtaget - de hjälper en vad som än händer, när än det händer. Funderar ni på att åka som utbytesstudent - åk med Explorius.


Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 november 2009 03:01

Nu ska jag krypa i säng, ska ta en snabb dusch före bara... Imorgon skola som vanligt. Lite deppig för att det är en svart dag, men lovar att jag kommer älska dagen ändå. Älskar skolan så mycket så ni anar inte! Det är inte alls speciellt jobbigt, lärarna är underbara och jag har massa kompisar. I'm gonna miss this place.


Vi höres imorgon! Hoppas ni hade en bra måndag, härligt att vara tillbaka efter höstlovet??

Puss o Kram
Lina Lilja

Av Lina Lilja - 3 november 2009 01:36

Eftersom jag åkte iväg som utbytesstudent efter nian så har jag skjutit upp det där jobbiga valet som alla ungdomar oroar sig för och har ångest för, ett år. Men om ett par månader är det dags, då MÅSTE jag välja vart jag vill gå. Just nu är jag inne på gymnasieguiden.se och kikar omkring. Har ingen aning över huvudtaget vart jag ska ta vägen.


I början av mitt år så var jag helt säker på att jag skulle gå sam internationell eller sam ekonomi i Gävle. Jag var definitivt inte redo för att flytta ifrån vänner och familj forever. Nu vill jag bara skaffa egen lägenhet och flytta, helst till Stockholm. Jag vill gå vidare och utvecklas och jag vill att det ska hända något i mitt liv. Flyttar jag tillbaka till Gävle är risken att jag hamnar i gamla vanor och att allt blir som vanligt, och det är det jag inte vill ska hända.


Jaja, vi får väl se vad som händer. Tyvärr så har jag ju två människor hemma i Sverige som måste godkänna och skriva på mitt val också. Fick dem att skicka mig till USA, men om de låter mig flytta till egen lägenhet i Stockholm är tveksamt - väääldigt tveksamt....


Nä, nu ska jag fortsätta kika på möjliga val, och drömma mig bort lite. Har ni några tips inför gymnasievalet? Har ju egentligen gått igenom den här processen en gång redan, men då kändes det inte lika pressande eftersom jag redan visste att det inte skulle gälla, jag gjorde det bara i fall att jag skulle ångra mig. Nu är det på riktigt.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 2 november 2009 23:22

Jag har faktiskt haft en bra måndag. Älskar skolan så mycket så ni anar inte! Framför allt vita dagar - som det var idag. Engelska - jobbigt men helt okej, Teater - Rätt kul, Historia - Äääääääääälskar den klassen och läraren!, Seminar - Har flera kompisar som jag snackar massa med, gör lite läxor, rätt soft men roligt, bra lärare dessutom.


Har en lugn eftermiddag nu, Keila är sjuk och jag är förkyld även om jag mår bättre än igår. Sitter och tittar på film och kikar runt på nätet lite. Mejlar lite kompisar och så. Kommer inte på något mer att skriva just nu, men när jag gör det så hör jag av mig! Ska försöka fortsätta att lägga in bilder på resdagboken.


Puss o Kram

Lina Lilja

Av Lina Lilja - 2 november 2009 03:15

Ska krypa i säng nu. Ska bli kul med skola imorgon - har engelska, teater, historia och seminar. Eftermiddagen är oplanerad, får se hur jag mår. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon än jag gör just nu och gjorde idag - både fysiskt och psykiskt. Dessutom måste jag göra rent tangentbordet, så jävla surt att det är kladdigt. Skit Eli.


Vi höres imorgon. By the way så läste jag precis att en kompis ska ha barn i mars! V'rsta babyboom jue. Har en fd l'rare som ska ha barn i december, en annan vars fru ska ha barn i februari, en kompis ska ha barn i mars, och en annan fd l'rare ska ha barn ngn g[ng ocks[.Vet dock inte n'r. R[kade trycka p[ ngn knapp s[ bokst'verna messade ihop sig. Nu ska jag sova.


Puss o Kram

Lina Lilja

Presentation

Omröstning

Kommer ni att följa med mig till nästa blogg?
 Absolut!
 Aldrig!
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards